Wylacza sie przy kilku procent.
Started by
kuba006
, 12 Apr 2014 12:04
8 replies to this topic
Posted 12 April 2014 - 12:04
Witam,
mam maly problem z moim iPhone. Trzy dni temu przesiadlem sie z iPhone 5 na 5S. Z telefonem wszystko ok, poza jedna rzecza. Wkurza mnie, ze telefon nie rozladowuje sie (jak iP 5) do 0%, tylko potrafi sie wylaczyc przy 4%, 5%, 7% i pokazac komunikat o pustej baterii. Raczej staram sie nie rozladowywac telefonu do zera, niestety przez te trzy dni mialem ograniczony dostep do zasilania (i wcale nie wynika to z nieoplacenia rachunkow za prad
). Czy ktos spotkal sie z takim problemem? Nie chce testowac go w ten sposob i rozladowywac do "zera", poniewaz wyczytalem w necie, ze nie wplywa to pozytywnie na stan baterii w naszych telefonach.
Nie jest to jakos specjalnie uciazliwe, poniewaz staram sie nie rozladowywac baterii do <10%, lecz dla czlowieka z pedantycznym podejsciem do sprzetu "spedza to sen w powiek".
Pozdrawiam,
Kuba M

Posted 12 April 2014 - 12:31
Korzystając z tego że założyłeś temat dotyczący baterii ip5S, chciałbym żeby ktoś się wypowiedział na temat poprawnego "używania baterii", tzn. kiedy najlepiej zacząć ładować (przy ilu %), czy bezpieczne jest doładowywanie baterii, np. gdy jest przypuśćmy 60% - > ładujemy do 100%. Wcześniej używałem ip4 i bateria wytrzymywała mi nawet 2 dni, obecny iphone 5s wytrzymuje mi od rana tak do godziny 20.
Dodam że iphone 5s mam od tygodnia i podejrzewam, że bateria musi się "wyrobić", ale proszę o napisania jak i kiedy ładować

Posted 12 April 2014 - 13:05
Doładowywanie w każdym momencie jest bezpieczne, ale powinno się doładowywać do 100% a nie podładować i odłączać.
Gdzieś czytałem że około 25-30% powinno się podłączać do ładowania, a raz na miesiąc można rozładować do wyłączenia urządzenia żeby skalibrować baterię.
Posted 12 April 2014 - 13:13
Wszystko super, tylko zalozyciel tematu (tudziez ja) zadal zgola inne pytanie, niz to ktorego tematycznie dotycza odpowiedzi.
Potrafi mi ktos odpowiedziec na moje pytanie? Potestowac? Oddac na gwarancje? Poczekac "moze samo sie naprawi" ? Jakies sugestie?
Posted 12 April 2014 - 13:16
Ta sytuacja miała miejsce na systemie WP 8 u pewnej osoby z innego forum, na tamtym systemie pomogło włączenie na noc trybu samolotowego, bo ten stan baterii to błędy softwarowe, po włączeniu trybu samolotowego zużycie baterii jest baaardzo ograniczone, więc w jakiś sposób to pomogło na tamtym systemie, spróbować warto

Posted 12 April 2014 - 13:35
Chyba zdecyduje sie na kilka dni testow i w razie ewentualnego powtarzania sie problemu pojade do Berlina oddac telefon i odebrac nowy w AppleStore. ( Doszly mnie sluchy, ze tam, czy w UK, USA nie trzeba czekac na wymiane).
Posted 13 April 2014 - 12:25
Bez przesady,doładowujesz telefon kiedy chcesz i jak chcesz,ja osobiście od iphone 3g ładuje kiedy mi się podoba i odłączam również kiedy chce i nigdy nie miałem problemów.
Posted 13 April 2014 - 12:31
Bez przesady,doładowujesz telefon kiedy chcesz i jak chcesz,ja osobiście od iphone 3g ładuje kiedy mi się podoba i odłączam również kiedy chce i nigdy nie miałem problemów.
No oczywiście, można ryzykować, ja tylko podałem zalecenia producentów baterii litowo-polimerowych.
Posted 13 April 2014 - 19:58
Też posiadam ten problem. Wcześniej miałem 4s iphone'a i był ten sam problem.
U mnie może być to związane z dojechaną baterią, którą trzeba wymienić.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users