Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mail - konfiguracja konta tlen.pl

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 elrobsono

elrobsono
  • 1 516 postów
  • SkądBarcelona, ES

Napisano 13 stycznia 2006 - 12:49

Witam, od jakiegoś czasu mam problem ze skonfigurowaniem serwera smtp do konta pocztowego na tlenie. Normalnie odbieram wiadomości, ale nie moge nic poprzez to konto wysłać. Problem występuje zarówno z włączonym, jak i wyłączonym SSL. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak mam wszystko poustawiać żeby zaczeło wreszcie działać, bo straciłem cierpliwość.

#2 Tomasz Nowicki

Tomasz Nowicki
  • 79 postów
  • SkądBarlinek

Napisano 13 stycznia 2006 - 12:57

Z tlenem jest taki badziew ze to nie pojdzie - masz wszystko dobre poustawiane tylko Mail zaje.... muli sie z tym katem. Dlatego perzesiadlem sie na entourage. Pozdrawiam.

#3 elrobsono

elrobsono
  • 1 516 postów
  • SkądBarcelona, ES

Napisano 13 stycznia 2006 - 13:05

No to porażka, a myślałem, xe jestem zbyt tępy by to ogarnąć , a to po prostu nie dział :( A szkoda, bo Mail mi się podoba i nie zamierzam z niego rezygnować :( nie zamierzam też rezygnować z konta na tlenie, więc PAT :(

#4 koolavy

koolavy
  • 628 postów
  • SkądKrosno, Poland

Napisano 13 stycznia 2006 - 16:31

Konto pocztowe tlen.pl działa z Mail'em bez zarzutów :)

Sprawdź swoje ustawienia konta Mail > Preferences > Accounts > Twoje konto
Outgoing Mail Server > Server Settings i tutaj w opcjach serwera poczty wychodzącej powinieneś z listy rozwijanej Authentication wybrać opcję Password, a w polach poniżej wpisać login i hasło do konta tlenowego.

#5 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 13 stycznia 2006 - 19:03

U mnie tlen dziala, czasami tylko np. jak Mail jest caly dzień wlączony to konto na O2 domaga się hasla, restart Mail'a i po prosblemie.

#6 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 13 stycznia 2006 - 19:45

U mnie tlen dziala, czasami tylko np. jak Mail jest caly dzień wlączony to konto na O2 domaga się hasla, restart Mail'a i po prosblemie.

U mnie jest podobnie, z tym że WP też czasem zapomina hasła.
Ale tlen zdecydowanie częściej :wink:

#7 elrobsono

elrobsono
  • 1 516 postów
  • SkądBarcelona, ES

Napisano 13 stycznia 2006 - 19:53

To że Tlen zapomina hasła to inna historia, ale nie mogę z tego konta wysłac żadnej wiadomości. Może mi ktoś na Maila podesłać zrzut z konfiguracji??

#8 koolavy

koolavy
  • 628 postów
  • SkądKrosno, Poland

Napisano 13 stycznia 2006 - 20:06

Masz włączoną tą autoryzację SMTP, o której pisałem wcześniej?

#9 elrobsono

elrobsono
  • 1 516 postów
  • SkądBarcelona, ES

Napisano 13 stycznia 2006 - 20:10

Mam

#10 koolavy

koolavy
  • 628 postów
  • SkądKrosno, Poland

Napisano 13 stycznia 2006 - 20:38

Wysłałem ci maila ze screen'ami

#11 Przemion

Przemion
  • 2 465 postów
  • SkądAmsterdam

Napisano 13 stycznia 2006 - 21:54

Ostanio, jakieś dwa tygodnie, nie mialem żadnych problemów z tlenem. Jakby co piszcie, dam zrzuty...

#12 elrobsono

elrobsono
  • 1 516 postów
  • SkądBarcelona, ES

Napisano 19 stycznia 2006 - 11:28

Sorry za takie opóźniene ale miałem urwanie głowy i nie miałem czasu bawić się z listonoszem. koolavy, dzięki za screeny, ale problem mam nadal, tym razem inny: cały czas chce ode mnie hasła :( także porażka.

[ Dodano: 2006-01-19, 11:34 ]
Ok, już wiem co robiłem źle. Nie wiedzieć czemu przy włączaniu i wyłączaniu SSL mail mieszał samoczynnie z innymi ustawieniami, a ja tego nie zauważyłem. W username podawał mi całą nazwę konta z małpą i domeną, a tam musi być tylko login. Zmieniłem to i jak na razie działa. koolavy, masz u mnie "pomógł"

#13 koolavy

koolavy
  • 628 postów
  • SkądKrosno, Poland

Napisano 19 stycznia 2006 - 12:24

elrobsono cieszę się, że mogłem pomóc ;)

p.s. u mnie tlen świruje z hasłami tylko przy jednoczesnej próbie połączenia do konta z dwóch kompów, ale to chyba przy POP3 normalne

#14 musiman

musiman
  • 9 postów
  • SkądLublin

Napisano 18 listopada 2008 - 00:28

odgrzebalem ten watek - czy ma ktos poprawnie dzilajace konto na tlenie i moglby podeslac mi screene konfiguracji maila? przeczytalem wszytskei posty ale cos nie bardzo.... oczywiscie odbiera ale nie wysyla...

#15 Sp33d

Sp33d
  • 18 postów

Napisano 08 grudnia 2008 - 18:03

mogę również prosić o screeny z konfiguracją maila dla tlenu, i jeśli to możliwe dla hotmaila też?

#16 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 08 grudnia 2008 - 18:07

jak dla mnie to mail jest troche zwoalony, czesto sa z nim problemy... mi na przyklad z o2.pl dziala bez problemu, al nap u ojca z skynet.be juz nie dziala.... wina mail a nie serwera pocztowego...

#17 sobczak

sobczak
  • 1 postów

Napisano 29 stycznia 2009 - 15:37

dołączam się do poprzednich próśb - mogę prosić o screeny z konfiguracją dla o2?

#18 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 00:43

o tak: Ech cos nie moge wrzucic screenow, pozno jest nie chce mi sie z tym szarpac. Generalnie chodzi o to ze w add accounts dodajemy pelny mail, a w pozostalych oknach username jest juz bez @o2.pl, serwer wychodzacy wymaga uwierzytelnienia i tam tez username wpisujemy bez @o2.pl. serwery obydwa poczta.o2.pl.

#19 Redviking

Redviking
  • 583 postów

Napisano 02 lutego 2009 - 20:39

i powinno dzialac.

#20 jacekmalina

jacekmalina
  • 18 postów

Napisano 29 marca 2009 - 20:31

Mógłbym prosić o screeny? Nie mogę wysyłać poczty

#21 majksee

majksee

The Funny Man

• 1 816 postów
  • SkądLublin

Napisano 30 marca 2009 - 19:15

W zakładce "Zaawansowane", przy "Uwierzytelnienie" wybierz: "Hasło". Zapewne zapyta Cię o hasło, a po jego wklepaniu wysyłanie powinno działać.

#22 iTelefon

iTelefon
  • 104 postów

Napisano 09 października 2009 - 22:25

Tez bym prosil o screeny

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych