Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

lub [6.0.1] Telefon działa tylko na kablu, resetuje się co chwile przy "jabłku"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Pasza19pl

Pasza19pl
  • 35 postów
  • SkądOkolice Katowic, PL

Napisano 04 kwietnia 2014 - 20:07

Cześć już kiedyś prosiłem was o pomoc z moim białym cudem (iPhone 4) Jednak niejasno wyjaśniłem tamto i nie otrzymałem odpowiedzi, wiec pytam ponownie od nowa. Kilka tygodni temu podczas rozmowy przez telefon ze znajomym rozładowała mi się bateria, od tamtej pory iPhone nie działa. Po podłączeniu do ładowania dzieje się do dziś to samo, w odstępach ~30sekund telefon się resetuje (Wyświetla się tylko "jabłko") Raz udało mi się zauważyć że telefon się włączył wyświetlił początkowy ekran (jakbym przywrócił ustawienia fabryczne) Jecz jak dalej to pojawił się ekran kabel USB + iTunes. Jednak po odłączeniu od ładowania w celu podłączenia do PC to telefon się wyłączył. Nie udało mi się przywrócić tego stanu ponownie, Udaje mi się wprowadzić go w DFU. Ma ktoś jakieś pomysły, Proszę o szczerą pomoc. Odrazu mówię że oddanie do Pseudo marketowego serwisu odpada. (Powód: Jak ostatnio oddałem iPhone 3G do takiego to kazał mi "serwisant" wrócić za 30minut po czym jak wróciłem to powiedział że uszodzona jest płyta główna i pokazał mi na swoim komputerze tematy z MyApple które sam założyłem.... Telefon wędrował po 4 niezależnych serwisach po czym w każdym z nim była inna diagnoza sprowadzająca się do tego że telefon jest nie do uratowania, a naprawa telefonu wyglądał poprzez wgranie nowego Softa tylko że starszego 3.1.2... Telefon teraz chodzi jak nowy w pełnej ekspoatacji jest. Jeśli serwis coś może zrobić to równie dobrze ja mogę to samo zrobić w domu. A diagnoza będzie z tego samego źródła, (MyApple) Przy czym zaoszczędzę od 50-300zl. Dodam bardzo zależy mi na czasie naprawy ponieważ telefon stanowił moją drugą pamięć. Kontakty, notatki, kalendarz, "bez niego czuje się jak bez ręki" Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam Pasza19PL

#2 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 05 kwietnia 2014 - 06:33

Wg. mnie to bateria.

#3 Pasza19pl

Pasza19pl
  • 35 postów

Napisano 05 kwietnia 2014 - 09:37

A mógłbyś poprzeć to jakimiś argumentami Pef Proszę o to bo nie chce wyrzucić niepotrzebnie pieniędzy jak to nie będzie to.

#4 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 05 kwietnia 2014 - 09:53

Opisane przez Ciebie zachowanie wskazuje właśnie na uszkodzenie baterii. Dlaczego ? Nie da się zrobić restore, telefon restartuje się. Miałem kilka takich telefonów które zachowywały się w podobny sposób i przyczyną była właśnie bateria.

#5 Pasza19pl

Pasza19pl
  • 35 postów

Napisano 05 kwietnia 2014 - 11:01

A wie ktoś może czy tańszy zamiennik baterii będzie działał w miarę ?

#6 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 05 kwietnia 2014 - 12:46

To zależy od miary.

#7 drakula103

drakula103
  • 33 postów
  • SkądLondon, UK

Napisano 05 kwietnia 2014 - 22:21

Tzn udaje Ci się go wprowadzić w DFU i co? Dalej się restartuje? Bo zrozumiałem, że po wprowadzeniu do DFU już jest OK. Jeśli tak właśnie jest no to zwyczajny bootloop. Co z nim robiłeś? Najprostsze rozwiązanie: DFU -> IOS 7.1

#8 Pasza19pl

Pasza19pl
  • 35 postów

Napisano 05 kwietnia 2014 - 22:29

Jeśli chodzi o "miary" to chodzi mi o to czy iPhone będzie na takiej chodził, Nie ważne że będzie działał 8-12h tylko czy iPhone zaakceptuje taką baterie. Co do postu "drakula103" To gdy wprowadzam go w DFU to nie resetował się (Chyba) Mogłem spróbować wgrywać w niego system lecz gdy w iTunes pojawia się Rozpakowywanie systemu, to po chwili pojawia się czekam na iPhone i telefon się resetuje co powoduje wybudzenie z DFU.

#9 Pasza19pl

Pasza19pl
  • 35 postów

Napisano 09 kwietnia 2014 - 19:55

NAPRAWIONE! Pomogła wymiana baterii na nową (Orginalna) BTW: Jeśli macie podobne obiawy a przy otwarciu pisze wam błąd 21. To nie sugerujcie się innymi postami że macie uszkodzoną płytę główną jak usuneliście pliki z windows'a i dalej to samo. To wina baterii.

#10 Paf

Paf
  • 8 094 postów

Napisano 10 kwietnia 2014 - 05:38

"A nie mówiłem" :]

#11 abba

abba
  • 2 postów

Napisano 27 lipca 2016 - 07:26

Witam,

podepnę się pod temat najbardziej zbliżony do mojego problemu.

Trafił mi się iPhone 4s z uszkodzonym power button. Samodzielnie go wymieniłem. Wszystko działało cacy, gdy nagle się okazało, że bateria się nie ładuje. Wymieniłem zatem złącze ładowania. Od tamtej pory telefon wpada w bootloop. Uruchamia się (uruchomienie kończy się na bootloop oczywiście) tylko i wyłącznie przy podpiętym kablu (komputer lub ładowarka). Sprawdzałem też inną baterię żeby wykluczyć problem baterii.

Czy ktoś ma jakiś pomysł na ożywienie telefonu?

#12 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 lipca 2016 - 09:22

Wlutować poprawnie złącze baterii, bo skoro działa tylko na przewodzie USB to znaczy, że w gole tej baterii nie widzi.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#13 abba

abba
  • 2 postów

Napisano 27 lipca 2016 - 10:20

Co tu lutować? Wymieniłem cały moduł: złącze i taśma. Oczywiście zamiennik kupiony na znanym portalu aukcyjnym. Po przełożeniu z powrotem oryginalnego złącza reakcja jest taka sama... bootloop

#14 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 lipca 2016 - 10:30

Myślałem, że wymieniłeś złącze baterii w płycie, a chodziło o złącze ładowania. Mój błąd. Ale skoro uruchamiał się na przewodzie USB to znaczy, że złącze ładowania działało poprawnie - nadal masz problem ze złączem baterii w płycie albo z samą płytą główną.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych