Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Zmiana języka menu w iphonie

• Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 JanuszKa

JanuszKa
  • 1 posts

Posted 11 November 2007 - 18:20

Mam problem, dostalem nowego iphona prosto z Chin. (1.0.2.) Jest oczywiście odlokowany (jest ikona anySIM), dziala -sprawdzilem z plusem, z erą. Jest tylko jeden problem: menu jest po Chińsku. Sądzę, że prędzej nauczę się zmieniać język menu niż czytać te krzaki. Bardzo proszę o pomoc. Czy muszę wszystko przeinstalować, czy jest możliwość ziny tylko menu. idealem bylby jezyk Polski, ale Angielski tez moze być.

#2 iSzym

iSzym
  • 1244 posts
  • SkądRadom / New York

Posted 11 November 2007 - 19:07

iPhone prosto z Chin? Jesteś pewny, że to iPhone?

#3 tukan

tukan
  • 772 posts

Posted 12 November 2007 - 01:36

hehe :) to samo mialem zapytac. apropo jezyka to polski mozesz sobie wgrac

http://www.myapple.p...ead.php?t=47047

#4 Gi-Zi

Gi-Zi
  • 151 posts
  • Skądwarszawa

Posted 14 November 2007 - 08:11

Ewentualniw w instalerze w zakladce sorces dodajesz nowy punkt:
Http://krzak.net/iphone
i po zainstalowaniu cieszysz sie polszczyzna

#5 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 14 November 2007 - 09:46

Ewentualniw w instalerze w zakladce sorces dodajesz nowy punkt:
Http://krzak.net/iphone
i po zainstalowaniu cieszysz sie polszczyzna

Wcale że nie bo niema softu 1.1.1 i pakiet "krzaczka" niebędzie działał.
Na forum jest już opis jak zrobić polskie menu na 1.0.2:
LUB w SKRUCIE:
Spolszczenie dla 1.0.2
1. Instalujemy przez iBrickr-a LanguagePack v1.2: http://pxl.ibrickr.c...agePack-1.2.pxl
- po instalacji odpalamy program iLanguage i ustawiamy w nim na język polski (niestety zmieni nam się na polski ale funkcję iPod-u nie będą działały) dlatego postępujemy dalej:
2. Sciągamy spolszczenie "krzaczek" w wersji 4.2.2 ale zmienione nazwy katalogów, więc z tąd: http://rapidshare.co..._1.0.2.rar.html
(ZMIENIONE ZOSTAŁY NAZWY KATALOGÓW Z "pl.lproj" na "English.lproj" CO ZA TYM IDZIE PODMIENIANE SĄ ANGIELSKIE PLIKI NA POLSKIE)
po ściągnięciu rozpakowujemy i wżucamy za pomocą WinSCP (program zapyta o zamienienie plików, więc naciskamy "YES to all" czyli zamiana wszystkich)
MOŻNA ZROBIĆ BACKUPA TYCH WSZYSTKICH PLIKÓW GDZYBY CHCIAŁO SIĘ WRÓCIĆ DO ANGIELSKIEGO MENU
3. Odpalamy znów program iLanguage i ustawiamy ponownie na ANGIELSKI - i od tej pory mamy spolszczonego iPhona tylko nie będzie polskiego regionu czyli w kalendażu - miesiące,dni będą dalej po ANGIELSKU reszta już po POLSKU tak jak to jest na 1.1.1

UWAGA: w 1.0.2 podmieniamy pliki i jedynie żeby powrócić znów do angielskiego to RESTORE lub zrobienie backupa tych plików, które zostaną z paczki iPolish_4.2.2_dla_1.0.2.rar podmienione

Powodzenia...

#6 Gi-Zi

Gi-Zi
  • 151 posts
  • Skądwarszawa

Posted 14 November 2007 - 16:40

no to np:
http://glassicstyle.com/iphone/

Sa tez gdzies na forum pliki z polskie ipoda tacza i tez hulaja na iphonie

#7 pouwe

pouwe
  • 1 posts

Posted 31 July 2008 - 16:44

Mam pytanie... Mam iphona i1000 powie mi ktos czy moge spolszczyc w nim menu??????

// Nie wytłuszczaj całego postu. To tak na przyszłość.

#8 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 31 July 2008 - 17:06

iPhone i1000? To jakiś żart?

#9 dario321

dario321
  • 711 posts
  • Skądok.Radom

Posted 31 July 2008 - 20:17

iPhon<>i1000 nokia<>nokla dobre;)

#10 mls

mls

• 1313 posts
  • SkądWarszawa

Posted 31 July 2008 - 21:08

Mam problem, dostalem nowego iphona prosto z Chin. (1.0.2.)
Jest oczywiście odlokowany (jest ikona anySIM), dziala -sprawdzilem z plusem, z erą.
Jest tylko jeden problem: menu jest po Chińsku. Sądzę, że prędzej nauczę się zmieniać język menu niż czytać te krzaki.
Bardzo proszę o pomoc. Czy muszę wszystko przeinstalować, czy jest możliwość ziny tylko menu. idealem bylby jezyk Polski, ale Angielski tez moze być.

Jeśli jest to oryginalny iPhone, nawet i z Chin, to język powinien ustawić*się*automatycznie przy pierwszej synchronizacji z iTunes na taki jaki jest na komputerze.

#11 TheHX

TheHX
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 August 2008 - 10:06

Panowie, na moim i też jest napisane Made in China :) ( albo assembled in China, nie pamiętam, bo go łobkleiłem nakleją :) Zobaczcie - na wszystkich Waszych też :):):)

#12 TheHX

TheHX
  • 1550 posts
  • SkądWrocław

Posted 02 August 2008 - 13:02

sorry, nie mogę tego wyedytować - ładny ten iPhone i1000. Kartę pamięci 256 MB nawet ma !! Do tego kosztuje prawie tyle, co iPhone bez i1000. I 5 dniowa gwarancja :):) Instrukcja niestety po chińsku. Nie wiemy jak Ci pomóc...

#13 quzo

quzo
  • 1239 posts
  • Skądwawa

Posted 02 August 2008 - 13:08

Mam pytanie... Mam iphona i1000 powie mi ktos czy moge spolszczyc w nim menu??????

sprawdź w instrukcji :P tutaj się nie dowiesz bo to niema nic wspólnego z iphonem

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users