Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie działa net na iPadzie po wprowadzeniu Captcha prżez Aero2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 01 kwietnia 2014 - 17:58

Witam. Dzisiaj Aero 2 wprowadziło obowiazkowe wpisywańie co godzinę kodów captcha. Po wpisaniu kodu na strońie Aero2 pojawia się komunikat aby zrsetować połączenie. Nie jest to możliwe, bo jak wyjdę z programu i ponownie wejdę w przeglądarkę, to woła znowu o wpisanie kodu, potem komunikat o zresetowaniu i tak w kółko. [ATTACH=CONFIG]20968[/ATTACH] Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić, żeby usługa Bezpłatnego Dostępu do Internetu działała na iPadzie?

#2 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 01 kwietnia 2014 - 19:17

Zamknięcie Safari nie restartuje połączenia. Ja wyłączyłem i włączyłem dane sieci komórkowej i jest OK.

#3 landr

landr
  • 1 396 postów

Napisano 01 kwietnia 2014 - 22:28

Włączyłem i wyłączyłem tryb samolot i działa...

#4 jaroomaster

jaroomaster
  • 74 postów

Napisano 17 kwietnia 2014 - 18:48

No dobra, wszystko fajnie, ale jak włączam przeglądarkę, nie pojawia mi się wokoło taka możliwość żeby wpisać kod captcha. Czy to znaczy ze w "trybie offline muszę wejść na stronę www aero i wtedy się pojawia to pole? Czy to znaczy ze ich strona musi być na moim iPadzie ustawiona jako domowa?

#5 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 17 kwietnia 2014 - 21:45

Nie musisz ustawiać strony domowej jako Aero.te Capicha nie zawsze wskakują i można otwierać strony bez wpisania kodu.

#6 jaroomaster

jaroomaster
  • 74 postów

Napisano 18 kwietnia 2014 - 10:10

Problem w tym, ze w momencie, kiedy chce sie połączyć z internetem, wchodzę w safari. Mieli mieli i mieli i kod captcha sie nie pojawia. Co zrobić, zeby sie pojawił?

#7 olex975

olex975
  • 20 postów
  • SkądRuda Śląska

Napisano 20 kwietnia 2014 - 10:49

Błąd tkwi po stronie Areo, które nieźle namieszało wprowadzając kody. Zrestartuj przeglądarkę i próbuj od nowa aż załapie stronę z kodem. Nic z tym na razie nie poradzimy, tak nas załatwił Sz. P. Solorz, bo o to mu chodziło. Za to ma fajny net z LTE w Plusie ;(

#8 jaroomaster

jaroomaster
  • 74 postów

Napisano 21 kwietnia 2014 - 19:21

ok, juz widze, ze w momencie, kiedy mam ustawiona strone startowa google, safari probuje przekierowac na strone z kodem captcha, ale trwa to strasznie dlugo. w momencie, kiedy wpisze adres www jakiejkolwiek innej strony, pojawia sie ten kod. mam nadzieje ze to jakos usprawnia, bo przyznam, ze jest to uciazliwe. chodz z drugiej strony patrzac, mam wrazenie ze Aero znacznie przyspieszylo. czy tylko ja mam takie spostrzezenia?

#9 pisara2

pisara2
  • 131 postów

Napisano 26 kwietnia 2014 - 11:54

no i mam to samo ipad 2 nie otwiera sie w ogóle kod capcha, po jakis pięciu minutach mielenia wyskakuje safari nie może otworzyć strony... nie pomaga zerowanie ustawien sieciowych i takie tam... macie jakieś sugestie co zrobić? Ta sama karta włożona do iphona działa bez problemu...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych