Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[Pokaż] SpringBoard [iPhone] [Zamknięty]

• This topic is locked This topic is locked
5128 replies to this topic

#1376 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 15 October 2008 - 15:58

U mnie coś nie tak jest z tym tap to unlock:
Dołączona grafika
Jak dodać te tryp cichy włączony itp.?
Dodam, że mam opcję nr. 6 z postu sonicgt.

Usuń słowo 'odblokuj' w pliku spolszczenia SpringBoard.strings
plik znajdziesz w /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/pl.lproj/

a co do tego "tryb cichy włączony" to tak jak już napisał @Qbik, zainstaluj StatusNotify z Cydii

#1377 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 October 2008 - 16:08

Jakby ktoś chciał to wrzucam moją modyfikację dla całego tygodnia screen kilka postów wyżej.
Wszystkie 3 sa dla lockscreena z suwakiem

Dla pogody - jako miasto jest ustawiona Warszawa

imieniny + status
homescreen_status.theme.zip

pogoda na 1 dzień + imieniny + status
homescreen_ 1dayweather.theme.zip

Pogoda na tydzień + imieniny + status
homescreen_1WeekWeather_Slide.theme.zip

#1378 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 October 2008 - 16:16

Usuń słowo 'odblokuj' w pliku spolszczenia SpringBoard.strings
plik znajdziesz w /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/pl.lproj/

a co do tego "tryb cichy włączony" to tak jak już napisał @Qbik, zainstaluj StatusNotify z Cydii

Mógłbyś upnąć ten pliczek bo jak usunę odblokuj to mi się pojawia zamiast niego AWAY_LOCK...

#1379 Cichacz

Cichacz
  • 1947 posts
  • SkądKraków / Lublin

Posted 15 October 2008 - 16:23

Bo trzeba go wrzucać w formie binarnej i nie zostawiaj pustego pola (zrób spację, czy coś).

#1380 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 15 October 2008 - 16:27

Mógłbyś upnąć ten pliczek bo jak usunę odblokuj to mi się pojawia zamiast niego AWAY_LOCK...

W miejsce "odblokuj" wstaw dwie spacje.

#1381 TOMO!

TOMO!
  • 89 posts
  • SkądGdynia

Posted 15 October 2008 - 17:07

W tym widgecie pogodowym, nazwy dni tyg. są pobierane z google prawda? Bo zmieniłem sobie w pliku lockbackground i spolczenie wyświetliło się tylko podczas ładowania danych z netu.

#1382 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 October 2008 - 17:19

W miejsce "odblokuj" wstaw dwie spacje.

Nic nie daje nadal jest AWAY_LOCK... , ale znika też dzień z ikony kaledarza. Edytuje to notatnikiem.

#1383 TOMO!

TOMO!
  • 89 posts
  • SkądGdynia

Posted 15 October 2008 - 17:24

tez wrzuce, oto moj - oryginalny styl ikon na sb + ikony z teniusa na własnym docku i lockscreen

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

#1384 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 15 October 2008 - 17:42

Nic nie daje nadal jest AWAY_LOCK... , ale znika też dzień z ikony kaledarza. Edytuje to notatnikiem.

Trzymaj

#1385 nib187

nib187
  • 90 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 October 2008 - 18:14

LoBo zrobił to dzięki dwom "Blank.app"
Z załącznika skopiuj Blank2.app i Blank3.app do /Applications (/private/var/stash/Applications)
Potem przeładuj SpringBoard np. programem gUICache dostępny w Cydii
Musisz jeszcze z Cydii zainstalować 'Five icon dock'.
Blank.app to takie "fake" aplikacje które są niewidoczne. Musisz je wstawić tam, gdzie ma być odstęp pomiędzy ikonkami a STACK'iem w docku.

Witam, rozumiem, że mam skopiować całe foldery do /private/var/stash/Applications (mam tylko taką ścieżkę - /private/var/stash/Applications.uHPTTb ) Skopiowałem, respring a potem nawet restart iP i nie widzę ich.. Tak samo po przytrzymaniu którejś z ikon - gdy zaczynają się trząść, nie ma fake'owych appsów - co źle robię?

Soft 2.1

#1386 shrek2oo7

shrek2oo7
  • 1492 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 October 2008 - 18:56

Trzymaj

Po wgraniu tego pliku mam:
Dołączona grafika
Chyba wróce do normalnego Slidera.

#1387 Cichacz

Cichacz
  • 1947 posts
  • SkądKraków / Lublin

Posted 15 October 2008 - 19:00

Witam, rozumiem, że mam skopiować całe foldery do /private/var/stash/Applications (mam tylko taką ścieżkę - /private/var/stash/Applications.uHPTTb ) Skopiowałem, respring a potem nawet restart iP i nie widzę ich.. Tak samo po przytrzymaniu którejś z ikon - gdy zaczynają się trząść, nie ma fake'owych appsów - co źle robię?

Soft 2.1

Przecież właśnie chodzi o to, żeby ich nie było widać. Spróbuj przytrzymac palec na pierwszym pustym miejscu po ikonach.

#1388 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 15 October 2008 - 19:01

Dobrze skopiowałeś, a co do ikonek to ich nie zobaczysz - przecierz o to w tym chodzi że są niewidzialne. Musisz na wyczucie one są kolejno po twoich zainstalowanych aplikacjach. Łatwo sprawdzić naciśniij puste pole zaraz po ostatniej aplikacji i trzymaj powinny wtedy się ikonki zacząć trząść wtedy przesuń Blank2 i Blank3 do DOCK'a tam gdzie nie ma być ikonek.

#1389 Cichacz

Cichacz
  • 1947 posts
  • SkądKraków / Lublin

Posted 15 October 2008 - 19:05

@Shrek: wg mnie Notatnik to najgorsza rzecz. Nie potrafi zapisywać poprawnie kodowania. Nie raz spotkałem się z błędami na repo po edytowaniu plist-a notepadem. Proponuje Notepad++, lub PSPad.

#1390 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 October 2008 - 19:09

bardzo fajny jest też Crimson Editor na Win

#1391 nib187

nib187
  • 90 posts
  • SkądPoznań

Posted 15 October 2008 - 21:34

Dobrze skopiowałeś, a co do ikonek to ich nie zobaczysz - przecierz o to w tym chodzi że są niewidzialne. Musisz na wyczucie one są kolejno po twoich zainstalowanych aplikacjach.
Łatwo sprawdzić naciśniij puste pole zaraz po ostatniej aplikacji i trzymaj powinny wtedy się ikonki zacząć trząść wtedy przesuń Blank2 i Blank3 do DOCK'a tam gdzie nie ma być ikonek.

Koledzy, dziękuję za cierpliwe tłumaczenie, ale na szczęście aż tak mało potrafiący się domyślić nie jestem :) - sprawdzałem czy przytrzymanie pustego pola po ostatniej aplikacji spowoduje ich taniec - i nic. Zainstalowałem nawet jakąś nową - i pojawiła się zaraz po ostatniej widocznej. Ale co ciekawe w Categories, jak mam do wyboru appsy do schowania - są tam widoczne blank.02 i blank.03 ze znakiem zapytania jako ikonka :) więc nie wiem co może być nie tak, spróbuję jeszcze co tam wykombinować, zobaczymy.

Edit: Ok juz wszystko śmiga, dzięki za pomoc. A od siebie powiem, że iP to fajna zabawka.

#1392 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 October 2008 - 21:42

No i ja postanowiłem się trochę pobawić w WinterBoard.
Wcześniej nie korzystałem z tej aplikacji - nie przypuszczałem, że ma takie możliwości.

Powoli piszę własny dodatek... ;)

Ale do rzeczy.
Jak widać połączyłem IntelliScreen z dodatkiem pogodowym do WB. Notyfikacje pod pogodą wyłączyłem.

Dołączona grafika Dołączona grafika

#1393 BobbyManifesto

BobbyManifesto
  • 261 posts
  • SkądKożuchów

Posted 15 October 2008 - 21:44

Dołączona grafika

@ Davvido własny dodatek... hmm ciekawe ;)

#1394 Qbik

Qbik
  • 891 posts
  • SkądWarszawa

Posted 15 October 2008 - 21:47

dokładnie czekamy na efekty

#1395 BobbyManifesto

BobbyManifesto
  • 261 posts
  • SkądKożuchów

Posted 15 October 2008 - 22:47

czekamy, czekamy 8-)

#1396 mls

mls

• 1313 posts
  • SkądWarszawa

Posted 16 October 2008 - 02:03

A u mnie znów prosto... :)

Przy okazji zapytam - istnieje jakaś paczka z ustawieniami sieci etc. dla Play'a? Bo robię zestaw kolorowych nazw operatora (to co u mnie widać nawet, ale nie widać koloru ;)) i problemu nie będzie tylko z Orange i Erą...

#1397 p0li

p0li
  • 312 posts
  • Skądwarszawa

Posted 16 October 2008 - 10:37

Proszę @p0li wybierz ten który potrzebujesz :)

dzięki

idę podłubać :)

---- Dodano 16-10-2008 o godzinie 11:39 ----

na wszelki wypadek jeszcze jeden link
1 Week Weather _ Slide.theme.zip

oo - ci też dzięki :D

---- Dodano 16-10-2008 o godzinie 13:28 ----
no niestety - temat z tygodniową pogodą nie chce działać na moim ipoo - po uruchomieniu html-a w przeglądarce na pc-cie - wywala jakieś błędy skryptów java - może to coś z tym ma związek? - nie wiem

#1398 ferrari

ferrari
  • 818 posts

Posted 16 October 2008 - 13:07

No i ja postanowiłem się trochę pobawić w WinterBoard.
Wcześniej nie korzystałem z tej aplikacji - nie przypuszczałem, że ma takie możliwości.

Powoli piszę własny dodatek... ;)

Ale do rzeczy.
Jak widać połączyłem IntelliScreen z dodatkiem pogodowym do WB. Notyfikacje pod pogodą wyłączyłem.

Daj logo Plusa ;) :D

#1399 sonicgt

sonicgt
  • 1321 posts

Posted 16 October 2008 - 13:20

Trzymaj, logo PLUS'a

#1400 RS4

RS4
  • 211 posts

Posted 16 October 2008 - 13:22

Logo Plusa Oj nie chce Ci sie szukać, już daaawno temu dołączałem , to moja praca Logo Plus, troszkę inne niż Davvido RS4

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users