Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Pokaż] SpringBoard [iPhone] [Zamknięty]

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5128 odpowiedzi w tym temacie

#776 areoqs

areoqs
  • 342 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 maja 2008 - 19:19

Dzięki stary, o to mi chodziło. Kto by pomyślał, że wywalenie jednego pliczku daje tyle szczęścia :)

areoqs - masz raczej minimalistyczne podejście do rozbudowywania możliwości Twojego iphone'a :P

piekno jest w prostocie :) nie no tak naprawde juz te wszystkie bajery mi sie znudzily :) korzystam czasami jeszcze z videorecordera, islsk i kalkulatora. A no i jakies film sie wrzuci czasami na wyjazd =] do muzy mam innego grajka i tak

#777 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 24 maja 2008 - 20:15

areoqs mam pytanie: widze, ze masz na pulpicie ikone kontaktow. jak moge dac sobie adressbook na pulpit? jest do tegos jakas aplikacja inna niz kate? i jeszcze pytanie do customize - czy moge i jak ukryc przez niego ikony na pupicie? pozdro

#778 ekhangel

ekhangel
  • 197 postów

Napisano 24 maja 2008 - 20:24

hasos addressbook jest domyślnie, jesli go nie masz, to musiałeś sam wywalić i o tym zapomnieć, albo samo Ci znikło ( mi kiedyś 4 ikony zniknęły po reboocie... nie wiem jakim cudem ). Co do drugiego pytania, to nie ma takiej opcji raczej. Możesz ikony po prostu wywalić samemu ( jeśli aplikacja Ci do niczego niepotrzebna )

#779 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 maja 2008 - 20:26

Jak wgrasz Poof to AdressBook będzie od razu jako ukryte - ustaw żeby było widoczne. ;)

#780 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 maja 2008 - 10:12

wielkie dzięki. adressbooka nie miałem od początku, ale wgrałem poof i już jest ok :). pozdro

#781 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 maja 2008 - 20:27

a teraz mam taki. podziękowania dla djKristo i Hex'a za udostępnienie ikon :). pozdro ps. jak dawać takie ładne duże screeny jak inni, bo mi takie jakieś marne wychodzą?

#782 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 maja 2008 - 20:54

Wiedział ktoś z posiadaczy motywu Stickers, że zajmuje on 39MB? :shock:

Jakoś mnie naszło, żeby przetestować ten "temat", patrzę, a tu prawie 40MB! Całkiem dużo jak na paczkę ikon, itp. :-P

Zawiera mnóstwo, naprawdę mnóstwo ikon, do każdej aplikacji do której jest ikona jest też plik Default.png (obraz wyświetlany przy włączaniu jej), slidery, ikonki na StatusBar, ikonki w aplikacjach, kalkulator, dźwięki i wiele innych. :D

Poniżej kilka screenów:

Posted Image Posted Image

#783 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 25 maja 2008 - 20:58

Davvido tego nie wiedziałem, a prawie codziennie śledzę nowości dotyczące tematu na MacThemes. Mógłbyś wrzucić paczkę z wszystkimi dodatkami do Sticker'a?

#784 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 maja 2008 - 21:06

Ściągałem Installer'em ze źródła:
danimator.techdocrx.com/testrepo.xml
Trochę szkoda tych 40MB na partycji danych, ale motyw jest tak obszerny, że co chwila zauważam nową rzecz którą zmienił! :shock:

#785 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 maja 2008 - 21:14

no jest całkiem fajnie rozbudowany tylko te kolory nie do końca są fajne: np. wkurza mnie serduszko w wifi i ten niebieski pasek u góry z zieloną baterią. dlatego zrobiłem miks - cześć rzeczy ustawiłem przez customiza, a część przez summerb.

#786 BlackBox

BlackBox
  • 1 026 postów
  • SkądToruń

Napisano 25 maja 2008 - 21:29

Davvido z tego co widzę ma 54 MB. Jak możesz napisz co zawiera paczka. Jak mój iP to wytrzyma to wrzucę całość za jakąś chwilę :P

#787 ekhangel

ekhangel
  • 197 postów

Napisano 25 maja 2008 - 22:02

Taaa, Stickers jest masakrycznie wielki - na szczęście mi się nie podoba :P Warto zauważyć, że można do niego jeszcze doinstalować parę rzeczy z repo autora - m.in klawiaturę i other.artwork. Naprawdę wielki theme. I bardzo popularny. Ale ja tam i tak wolę iVista

#788 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 25 maja 2008 - 22:12

Wlasnie przed chwila wgralem klawiature. Pytacie co zmienia Stickers. Otoz zmienia wszystko co potrafi zmienic Customize! :)

---- Dodano 25-05-2008 o godzinie 23:16 ----
Aha - 54MB zajmuje Theme Pack (SB + Customize). Ja sciagalem do samego Customize. ;)

#789 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 maja 2008 - 22:44

skąd można pobrać klawiaturę?

#790 ekhangel

ekhangel
  • 197 postów

Napisano 25 maja 2008 - 23:16

W opisie theme'u w Customize koleś podał source'a. Wystarczy go spisać na kartkę i dodać do installera.

#791 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 maja 2008 - 23:37

spoko, to wiem - może źle się wyraziłem :). mam już pobrany ten them ale nie widzę w nim klawiatury, bym mógł ją zaaplikować. nie chcę wrzucać całego thema tylko pewne jego elementy i dlatego pytam gdzie w customize mogę znaleźć folder z klawiaturą.

#792 djKristo

djKristo
  • 899 postów

Napisano 25 maja 2008 - 23:40

spoko, to wiem - może źle się wyraziłem :). mam już pobrany ten them ale nie widzę w nim klawiatury, bym mógł ją zaaplikować. nie chcę wrzucać całego thema tylko pewne jego elementy i dlatego pytam gdzie w customize mogę znaleźć folder z klawiaturą.

w customize nie ma ... wejdz tak: Installer -> Danimator`s Repo -> "Stickers" Keyboard..... -> Install

#793 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 maja 2008 - 23:41

ok, dzięki :)

#794 ekhangel

ekhangel
  • 197 postów

Napisano 26 maja 2008 - 00:18

No właśnie ^^ W każdym razie mi ta klawiatura nie działała... ale życzę powodzenia

#795 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 maja 2008 - 06:57

dzięki :). u mnie działa.

#796 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 maja 2008 - 15:15

djKristo prosił o zrzut ekranu z klawiaturą - proszę bardzo: :)

Posted Image

U mnie wygląda kiepsko, bo reszta jest domyślna - jak wszystko ma się z motywu Stickers, to ładnie się komponuje. ;) Ja mam z niego tylko ikony, Status Bar, Dock i tło. ;)

#797 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 maja 2008 - 15:34

djKristo prosił o zrzut ekranu z klawiaturą - proszę bardzo: :)

Posted Image

U mnie wygląda kiepsko, bo reszta jest domyślna - jak wszystko ma się z motywu Stickers, to ładnie się komponuje. ;) Ja mam z niego tylko ikony, Status Bar, Dock i tło. ;)

jak pisałeś, sticker zajmuje dużo miejsca. piszesz, że masz z niego tylko część elementów - czy resztę da się usunąć ręcznie by nie zajmował tyle miejsca? czy też trzeba usuwać cały them (ale wtedy również te wybrane elementy się usuną?).

#798 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 maja 2008 - 15:37

Może ręcznie od każdej aplikacji wywalić pliki Default itd. Jednym słowem - można usunąć wszystko prócz ikon, Docka, Status Bar'a i tapety, ale wszystko trzeba robić oddzielnie. Ew. można ściągnąć motyw do SummerBoard - ten zajmuje tylko 3MB. ;)

Edit:
ściągnąłem motyw do SB, ustawiłem go w Kate (z SB nie korzystam) i w efekcie otrzymałem zielone tło pod nazwami ikon. :D Oczywiście Ci co mają tylko SB nie będą tego mieli. ;)

Posted Image

#799 hasos

hasos
  • 2 164 postów
  • SkądWrocław

Napisano 26 maja 2008 - 15:40

dzieki, ale to będzie chyba dużo roboty :). a ten w summerb. różni się czymś?

#800 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 maja 2008 - 15:42

Różni się tym, że zmienia tylko Dock, tapete, ikony i Status Bar - czyli to co właśnie chcemy. ;)

---- Dodano 26-05-2008 o godzinie 16:51 ----
WAŻNE!

Cały motyw zajmuje 40MB. Ale... pobieramy go na dużą partycję (var/mobile/Library/Customize2)! Partycję systemową zawala nam tylko to, co ustawimy w Customize! Tak więc, wchodzimy w theme Stickers, wybieramy Apply Only... i zaznaczamy co chcemy - w moim przyapdku są to Applications Icons, Dock, Status Bar i Wallpaper. Wtedy z partycji systemowej zajmujemy tylko kilka MB! :D

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych