Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Pokaż] SpringBoard [iPhone] [Zamknięty]

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5128 odpowiedzi w tym temacie

#2576 neverneve

neverneve
  • 718 postów

Napisano 29 stycznia 2009 - 22:05

YouTube, Kalkulator i iTunes "robiłem sam". Biały aparat moje 100% samodzielne wykonanie. Dalej był update. Używam WB Czcionki czasami konwertuje do .ttf (tą co mam prze konwertowałem), a czasami już ściagam w .ttf'ie

#2577 loon

loon
  • 173 postów
  • SkądLubon, Poland

Napisano 30 stycznia 2009 - 15:16

No to mój po wymianie ikon.
Dołączona grafika

#2578 SebaSonido

SebaSonido
  • 623 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 30 stycznia 2009 - 15:43

@loon No, no, dawno tak ładnego SB tu nie widziałem ;) Tapetka idealnie dopasowana. Sam robiłeś ikony? Bo wyglądają jakby wszystki pod jedno kopyto (ten sam styl) czy jakaś gotowa aplikacja z przeźroczystością ikon? Podrzuć conieco z tej paczki, jeśli możesz.

#2579 loon

loon
  • 173 postów
  • SkądLubon, Poland

Napisano 30 stycznia 2009 - 16:57

@loon

No, no, dawno tak ładnego SB tu nie widziałem ;) Tapetka idealnie dopasowana. Sam robiłeś ikony? Bo wyglądają jakby wszystki pod jedno kopyto (ten sam styl) czy jakaś gotowa aplikacja z przeźroczystością ikon?

Podrzuć conieco z tej paczki, jeśli możesz.

Temat nazywa się Glass 2 autorstwa Teknofrik-a z MacThemes. Połowa ikon z tematu a połowa moja :) tapeta też moja czyli jednym słowem dopasowane wg potrzeb.

#2580 iPhone2GG

iPhone2GG
  • 79 postów

Napisano 30 stycznia 2009 - 22:40

witam.Czy ktoś mógłby mi dać namiary na te taki lampki do menu co się świecą i ten śnieg(tylko na ten co nie przycina) na loock screen.Żeby to się instalowało przez winterboard.Pozdrawiam

#2581 damos

damos
  • 92 postów
  • SkądMysłowice/ Tunbridge Wells UK

Napisano 31 stycznia 2009 - 02:19

Znalazłem fajny Theme w Cydi, ale za czorta nie wiem jak i gdzie zmienić np. lokalizację pogodową.

Wygląda mniej więcej tak:

Dołączona grafika Dołączona grafika

Witam jak zmienić na taki znaczek reprezentujący połączenie wifi na górnym pasku?
Pozdrawiam

#2582 Jacek6663

Jacek6663
  • 156 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 03:02

fajny daj pobrać :)

No to mój po wymianie ikon.

Dołączona grafika

---- Dodano 31-01-2009 o godzinie 03:07 ----

Witam jak zmienić na taki znaczek reprezentujący połączenie wifi na górnym pasku?
Pozdrawiam

moze to bedzie odpowiednie Blue WiFi Logo
podaj nazwe thema

#2583 Bo$s

Bo$s
  • 410 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 31 stycznia 2009 - 10:07

Czy mógłby ktoś zamieścić tapetę, która wygląda jak kawałek ściany i podłogi pokoju? Pamiętam, że była tutaj takowa.

#2584 ferrari

ferrari
  • 818 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 10:17

Czy mógłby ktoś mi podrzucić ORYGINALNĄ ikonke do iBlank ?? Bardzo jej potrzebuje !!

#2585 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 31 stycznia 2009 - 10:31

FONT: Neutra Face. Do kupienia za ~500$

Z ciekawości. Ta czcionka posiada polskie znaki?

#2586 iPhone2GG

iPhone2GG
  • 79 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 10:48

witam.Czy ktoś mógłby mi dać namiary na te taki lampki do menu co się świecą i ten śnieg(tylko na ten co nie przycina) na loock screen.Żeby to się instalowało przez winterboard.Pozdrawiam

#2587 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 31 stycznia 2009 - 11:43

Tu masz świąteczne mrugające lampki:
SendSpace.pl - Darmowy hosting plikĂłw

Śnieg już usunąłem z dysku.

#2588 iPhone2GG

iPhone2GG
  • 79 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 11:47

dzięki bardzo już instaluje p.s Fajnie to wygląda:P

#2589 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 31 stycznia 2009 - 11:55

Śnieg na Lockscreen:
SendSpace.pl - Darmowy hosting plikĂłw

Śnieg na Springboard:
Wrzucaj.pl - Darmowy Hosting !

Poza tym są w Cydii.
Wpisz w wyszukiwarkę "Snow".

#2590 iPhone2GG

iPhone2GG
  • 79 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 12:07

tylko ten śnieg na loock screenie działa mi tyko raz a potem już znika;/

#2591 Jacek6663

Jacek6663
  • 156 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 14:03

witam mam pytanko interesuje mnie MacThemes Forum / [Theme] Starry Night v1.2 - 1/20/09
motyw z tego tematu czyli pogoda itd czy będzie funkcjonował i pobierał prawdziwe informacje o pogodzi itd i czy można zrobi go w języku polskim

#2592 MYCA_PL

MYCA_PL
  • 64 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 14:27

Kiedyś widziałem taki motyw, podobny do HTC Touch HD. Wie ktoś może, jak on się nazywa?

#2593 iPhone2GG

iPhone2GG
  • 79 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 16:56

a ja mam problem bo jakiego bym motywu nie ustawił to na każdym na loock screenie jest tapeta którą sobie w motywie podmieniłem .A teraz odznaczam wszystko w winterboard i nadal jest ta sama tapeta na loockscreenie

#2594 ciochu

ciochu
  • 176 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 31 stycznia 2009 - 17:36

witam mam pytanko interesuje mnie MacThemes Forum / [Theme] Starry Night v1.2 - 1/20/09
motyw z tego tematu czyli pogoda itd czy będzie funkcjonował i pobierał prawdziwe informacje o pogodzi itd i czy można zrobi go w języku polskim

odpowiedz jest w linku ktory podałeś i to na samym początku... ale mam nadzieje że nie znasz angielskiego bo w innym wypadku lenistwo i .. szkoda pisać ... zmieniasz źródło pogody w pliku configureme.js a język nie wiem, warto zajrzeć najpierw do pliku itd.

#2595 Cichacz

Cichacz
  • 1 947 postów
  • SkądKraków / Lublin

Napisano 31 stycznia 2009 - 17:59

Język też da się zmienić...

---- Dodano 31-01-2009 o godzinie 19:59 ----

a ja mam problem bo jakiego bym motywu nie ustawił to na każdym na loock screenie jest tapeta którą sobie w motywie podmieniłem .A teraz odznaczam wszystko w winterboard i nadal jest ta sama tapeta na loockscreenie

No bo pewnie ustawiłeś tę tapetę przez Ustawienia.

#2596 iPhone2GG

iPhone2GG
  • 79 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 18:15

no to...jak mam to zmienić żeby była tapeta na loockscreenie danego motywu ...;/

#2597 makoos

makoos
  • 115 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 18:21

Witam a oto moj Springboard :) "BLUEBIRD" Oczywiscie lockscreen to dodatek "alienware Battery 1"+ "Black Sliders"

czy mógłby ktoś wrzucić ikony poczty email,ipoda,sms,safari i telefonu? na razie nie mogę połączyć się przez winscp, to chociaż pobawie się tymi ikonkami. mam zamiar zrobić coś ala dockflow z tymi ikonkami.

oraz prosiłbym o te same ikonki z i spazio dockflow.

#2598 portyl

portyl
  • 59 postów
  • SkądWarschau

Napisano 31 stycznia 2009 - 18:32

Hej, Mogłby ktoś napisać jak zmienić ikonke baterii w prawym górnym rogu żeby wskazywala liczbą jaki procent baterii pozostal? i jeszcze takie coś w docku ze jak klikniesz to wysuwa sie iles tam ikonek? z gory dzieki

#2599 Jacek6663

Jacek6663
  • 156 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 18:58

... zmieniasz źródło pogody w pliku configureme.js a język nie wiem, warto zajrzeć najpierw do pliku itd.

nie za bardzo wiem gdzie to zmienić może mała podpowiedz ?

// WeatherWidget.theme
// Produced by Adam Watkins (http://www.stupidpupil.co.uk)

// The location field should be a relatively machine-legible string
// if using the default, Apple/AccuWeather parser (originally from Leopard's Weather.wdgt)
var locale = "08701" //e.g. 'Defiance, Ohio'|'Moscow, Russia'|'Ledyard, AT'|'London, UK'

// Set to 'false' if you'd prefer Farenheit
var isCelsius = false //true|false

// Use 'Real Feel' temperatures where possible, taking into account Wind Chill, Humidity etc.
var useRealFeel = false //true|false

/*––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––*/
//Enable Wallpaper and/or Lock Screen
var enableWallpaper = false; //true|false
var enableLockScreen = true; //true|false [Currently, it is suggested that the lockScreen is disabled.]

// Supplied styles are 'originalBubble', 'myopia', 'iconOnly' and 'split'.
// (Add your own to the CSS folder!)
var stylesheetWall = 'katra' //'originalBubble'|'myopia'|'iconOnly'|'split'|'oneLine'
var stylesheetLock = 'katra' //See above.

// The only supplied icon set is 'klear'
// Images must follow the same naming schema as the 'klear' set (borrowed from KWeather)
var iconSetWall = 'YahooHD' //'klear'|'tango'
var iconExtWall = ".png" //'.png'|.'gif' etc.
var iconSetLock = 'YahooHD' //See above.
var iconExtLock = '.png' //See above.

/*––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––*/

// The other available source is 'yahooWeather' which for the 'locale'
// requires a US zip or location code (e.g. UKXX0085 or CHXX0008) from http://weather.yahoo.com
var source = 'yahooWeather' //'appleAccuweatherStolen'|'yahooWeather'

// Please endeavour to set this to a sensible value if you really must change it...
var updateInterval = 18 //Minutes

#2600 iPhone2GG

iPhone2GG
  • 79 postów

Napisano 31 stycznia 2009 - 19:04

Dołączona grafika

Mój iPhone

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych