Cześć,
wczoraj w nocy zauważyłem malutką, ledwie widzialną gołym okiem czerwoną kropkę koło głośnika do rozmów - ulokowana jest po lewej stronie, poniżej wstawię zdjęcia. Udało mi się ustalić, że najprawdopodobniej jest to czujnik zbliżeniowy. Świeci podczas dotykania ekranu.
Nie wiem, czy od zawsze tak sobie w ciemnych pomieszczeniach świecił i go nie widziałem, czy dopiero teraz zaczął.
Krótkie poszukiwania zarówno na polskich jak i zagranicznych forach nie dały mi jednoznacznej odpowiedzi.
Według niektórych to zupełnie normalne, inni twierdzą, że owszem czujnik jest i świeci - ale nie powinienem był tego widzieć, kolejna grupa osób mówi, że nie wszyscy widzą to światło, inni zaś, że to przez Siri i najciekawsza z teorii, jest to związane z pocztą głosową - w co nie che mi się wierzyć, ale kto wie. Czujnik zbliżeniowy działa zupełnie poprawnie, bateria wydaje się trzymać odpowiednio długo, nic się nie grzeje. Czerwona kropka mocno uwydatnia się na zdjęciach, gdzie świeci na biało.
Czy użytkownicy iP5 również widzą w ciemnym pomieszczeniu te czerwoną kropkę? Widzieli, mieli jakieś doświadczenie w tym temacie?
Link do zdjęcia, które znalazłem w sieci, kogoś również ta kropka denerwowała:
[url]http://cdn2.sbnation.com/imported_assets/1209299/w1RBJ_medium.jpg[/url]
[ATTACH=CONFIG]20964[/ATTACH] zrobione Galaxy Ace 2.
Teoretycznie większość głosów, wraz z moim osobistym głosem rozsądku przemawia za tym, że wszystko jest ok. Ale myślę, że warto zapytać, choćby dla zaspokojenia ciekawości.
Pozdrawiam,
Michał

Czerwona kropka koło głosnika
Rozpoczęty przez
miiihau
, 01 kwi 2014 09:05
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano 01 kwietnia 2014 - 09:05
Napisano 01 kwietnia 2014 - 21:18
Ja też tak mam, pojawiło się po aktualizacji do 7.0.6, na początku mnie rozpraszało, teraz się przyzwyczaiłem, po prostu dioda świeci za mocno i ją widać , żadnych problemów od tego czasu nie miałem, więc chyba norma, aczkolwiek trochę psuje wrażenie estetyczne.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych