Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z klawiatura - wirus?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 piotr3k

piotr3k
  • 16 postów

Napisano 01 kwietnia 2014 - 08:09

Witam, nie wiem czy w dobrym temacie zaczynam ten wątek ale sprobuje. Macbook Air mojej dziewczyny zaczal sie dziwnie zachowywac :/ niektore klawisze działaja poprawnie a np wciskajac klawisz a kilka razy pojawia sie cos takiego asładfghsadfgsa... (łancuszek takich znakow a potem znak copyright litera k z ogonkiem trójkąt i dalej litery ładfg... natomiast jak nacisne przycisk backspace w edytorze dziala on jak kilka spacji czasem mniej czasem wiecej po czym przecinek wstukuje natomiast w przegladarce jak probuje cos wpisac to przeskakuje kursor pomiedzy polami do wpisywania i strona sie przewija w dol... opadaja mi rece bo nie mam pojecia jak to naprawic robilem w ustawieniach jezyk polski i resetowalem ustawienia skrotow na darmo :/ czy to moze byc wirus? zdesperowany prosze Was o pomoc z gory dziekuje

#2 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 01 kwietnia 2014 - 08:16

Jaki dokładnie Air to jest? Wybrałeś poprawnie system w prefiksie wątku - on działa pod kontrolą 10.7?

#3 piotr3k

piotr3k
  • 16 postów

Napisano 01 kwietnia 2014 - 08:22

juz mowie... macbook air 13" mid 2011 max os x lion 10.7.2 (11C74) zauwazylem ze klawisze ktore dziwnie sie zachowuja to F1, 1, q, a, z i backspace

#4 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 01 kwietnia 2014 - 08:40

Może to być problem fizyczny z klawiaturą. Nie wylało się nic na klawiaturę? Nie upadł? Uruchom komputer z partycji recovery (cmd+R przy uruchamianiu). Tam wybierz z menu Terminal i sprawdź czy klawiatura działa poprawnie. Jeśli działa poprawnie - problem programowy, jeśli nie działa to sprzętowy.

#5 piotr3k

piotr3k
  • 16 postów

Napisano 01 kwietnia 2014 - 08:50

Niby to sie stalo samo z siebie... nagle... robie teraz wlasnie aktualizacje systemu moze to cos pomoze jesli nie to sprobuje tak jak napisales uruchomic z partycji recover (nie wiedzialem ze jest taka opcja) dam za chwilk znac co i jak

- - - Połączono posty - - -

kurcze w terminalu to samo sie dzieje :/ czyli to male prawdopodobienstwo ze to wirus? :/ bede musial ja przemaglowac czy cos jej sie nie wylalo na klawiature bo poza backspace'm dziwnie sie zachowuja klawidze w jednej "linii" reszta dziala poprawnie... wlaczylem podglad klawiatury i po przycisnieciu tych klawisze widze jakby kilka klawiszy naraz bylo wciskanych

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych