Witam,
nie wiem czy w dobrym temacie zaczynam ten wątek ale sprobuje.
Macbook Air mojej dziewczyny zaczal sie dziwnie zachowywac :/
niektore klawisze działaja poprawnie a np wciskajac klawisz a kilka razy pojawia sie cos takiego
asładfghsadfgsa... (łancuszek takich znakow a potem znak copyright litera k z ogonkiem trójkąt i dalej litery ładfg...
natomiast jak nacisne przycisk backspace w edytorze dziala on jak kilka spacji czasem mniej czasem wiecej po czym przecinek wstukuje natomiast w przegladarce jak probuje cos wpisac to przeskakuje kursor pomiedzy polami do wpisywania i strona sie przewija w dol...
opadaja mi rece bo nie mam pojecia jak to naprawic robilem w ustawieniach jezyk polski i resetowalem ustawienia skrotow
na darmo :/
czy to moze byc wirus?
zdesperowany prosze Was o pomoc
z gory dziekuje

Problem z klawiatura - wirus?
Rozpoczęty przez
piotr3k
, 01 kwi 2014 08:09
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 01 kwietnia 2014 - 08:09
Napisano 01 kwietnia 2014 - 08:16
Jaki dokładnie Air to jest? Wybrałeś poprawnie system w prefiksie wątku - on działa pod kontrolą 10.7?
Napisano 01 kwietnia 2014 - 08:22
juz mowie... macbook air 13" mid 2011 max os x lion 10.7.2 (11C74)
zauwazylem ze klawisze ktore dziwnie sie zachowuja to F1, 1, q, a, z i backspace
Napisano 01 kwietnia 2014 - 08:40
Może to być problem fizyczny z klawiaturą. Nie wylało się nic na klawiaturę? Nie upadł?
Uruchom komputer z partycji recovery (cmd+R przy uruchamianiu).
Tam wybierz z menu Terminal i sprawdź czy klawiatura działa poprawnie.
Jeśli działa poprawnie - problem programowy, jeśli nie działa to sprzętowy.
Napisano 01 kwietnia 2014 - 08:50
Niby to sie stalo samo z siebie... nagle... robie teraz wlasnie aktualizacje systemu moze to cos pomoze jesli nie to sprobuje tak jak napisales uruchomic z partycji recover (nie wiedzialem ze jest taka opcja) dam za chwilk znac co i jak
- - - Połączono posty - - -
kurcze w terminalu to samo sie dzieje :/ czyli to male prawdopodobienstwo ze to wirus? :/ bede musial ja przemaglowac czy cos jej sie nie wylalo na klawiature bo poza backspace'm dziwnie sie zachowuja klawidze w jednej "linii" reszta dziala poprawnie... wlaczylem podglad klawiatury i po przycisnieciu tych klawisze widze jakby kilka klawiszy naraz bylo wciskanych
- - - Połączono posty - - -
kurcze w terminalu to samo sie dzieje :/ czyli to male prawdopodobienstwo ze to wirus? :/ bede musial ja przemaglowac czy cos jej sie nie wylalo na klawiature bo poza backspace'm dziwnie sie zachowuja klawidze w jednej "linii" reszta dziala poprawnie... wlaczylem podglad klawiatury i po przycisnieciu tych klawisze widze jakby kilka klawiszy naraz bylo wciskanych
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych