Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Mail nie może połączyć się ze skrzynką po zmianie hasła

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 HSN

HSN
  • 2 postów

Napisano 29 marca 2014 - 21:52

Witam, problem mam następujący. Otrzymałem mail od Onetu, gdzie mam 3 konta pocztowe, z prośbą o zmianę hasła ze względów bezpieczeństwa. Na wszelki wypadek hasła zmieniłem na wszystkich trzech skrzynkach. Na iPhonie i iPadzie zmieniłem hasła w ustawieniach i wszystko działa. Pobiera i wysyła pocztę, wszystko OK. Natomiast Mail na Macu nie może się zalogować. Prosi o podanie hasła i twierdzi, że "nie można potwierdzić nazwy konta lub hasła". Skasowałem nawet najmniej ważne konto, tracąc maile, po czym utworzyłem ja na Mail ponownie, ale też nie może się połączyć ze skrzynką. Jakieś pomysły? Z góry dziękuję za pomoc.

#2 producent

producent
  • 263 postów

Napisano 29 marca 2014 - 22:54

Jesteś pewien że był to mail od onetu? Mogłeś paśc ofiarą wyłudzenia hasła. Takie maile nigdy nie powinny przychodzić na skrzynkę. Jak masz maila po IMAP to nic się nie martw wiadomości ciągle zostają na serwerze. Usuń z listy kont a następnie dodaj konto pocztowe w mail.app Wejdź w pęk kluczy i usuń zapisanie hasła do poczty onetu. Preferencje > Konta Internetowe, tam też usuń konta onetowe.

#3 HSN

HSN
  • 2 postów

Napisano 29 marca 2014 - 23:04

Problem rozwiązałem, ale metodą chałupniczą i chyba nie tak to powinno wyglądać. W każdym razie zresetowane konto w końcu ożyło, więc wyeksportowałem wiadomości, skasowałem pozostałe konta na Mail, utworzyłem je ponownie i zaimportowałem wiadomości. Wszystko działa, ale trochę musiałem podłubać. Nie wiem dlaczego po prostu nie przyjmował nowego hasła.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych