Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Microsoft Office na iPada

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 28 marca 2014 - 13:53

Witam, Czy ktoś już zainstalował nowy pakiet MS Office na iPada? Pozdrawiam

#2 Duke123

Duke123
  • 491 postów

Napisano 28 marca 2014 - 13:56

Witam, Czy ktoś już zainstalował nowy pakiet MS Office na iPada? Pozdrawiam

Tak.

#3 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 28 marca 2014 - 14:25

Tak.

I jakie wrażenie? Ja zainstaluje dopiero późnym wieczorem. Szkoda tylko, iż nie ma Outlooka.

#4 JerzyMarian

JerzyMarian
  • 183 postów

Napisano 28 marca 2014 - 20:41

Zainstalowałem. Tego mi brakowało. Wprawdzie wcześniej miałem programy, które udawały Worda czy Excela, teraz są prawdziwe. Polecam. Subskrypcja kosztuje, ale warto, jeżeli ktoś używa iPada nie tylko do grania.

#5 okmujm

okmujm
  • 154 postów

Napisano 28 marca 2014 - 21:36

Office na iPada to jest to.
Wg mnie dużo lepiej się używa niż przykładowo pages. Opcje edycji które są na miejscu, bez szukania.
Naprawdę przyjemnie się używa.

- - - Połączono posty - - -

A subskrypcja wcale nie misi być droga.
Jeśli sami się uczucie to jest prosto. Jeśli nie to przecież możecie poprosić kogoś z rodziny albo znajomego, ktory się uczy, aby na niego aktywować.

Dla studentów, uczniów, nauczycieli (o ile pamiętam), subskrypcję na 4 lata, gdzie oprócz office dostaje się 100 minut w skype na stacjonarne miesięcznie, a także na cały ten okres dodatkowe 20 GB w one drive.

- - - Połączono posty - - -

Pomyłka, nie 100 minut miesięcznie, ale 60. Ale to i tak dobra oferta.

A wykupić subskrypcje dla studentów można już za trochę ponad 200 zł.

Przy okazji to czemu nie mogę edytować postu?

#6 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 28 marca 2014 - 23:12

Jestem również szczęśliwym posiadaczem pakietu Office na iPadzie. Pakiet ładnie śmiga. Pliki można wczytywać z OneDrive lub od razu z kompa po przez iTunes->iPada->Programy->Udostępnianie plików. Stworzyłem dość zaawansowany plik w Wordzie a potem zapisałem na OneDrive. Po otwarciu przez MSO 2011 wygląda on identycznie. Nic nie rozwaliło, przesunęło czy pozmieniało czcionki. Zadziałało idealnie. Oczywiście praca grupowa na jednym pliku też działa bez problemu. Trochę dziwne jest zapisanie pliku i łatwo nadpisać już stworzony. Trzeba się do tego przyzwyczaić. Brakuje mi jeszcze Outlooka integrującego w jednym programie pocztę, kontakty, notatki i kalendarz. I mielibyśmy pakiet biurowy przy którym iWork się chowa. Wielu mówi iWork darmowy ale to pakiet office wyznacza standardy. Mi jakoś nie udało się przyzwyczaić do Pages. Może bez office'a było by łatwiej.

#7 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 29 marca 2014 - 04:04

Na razie wygląda ekstra. Mimo wszystko zostanę nadal przy iWork. Kwestia tabel przestawnych - póki tego nie m, więc i tak i tak porównywalny dla mnie ten Office na iPada do iWorka i jestem zmuszony korzystać z 2011 na maku. Dla mnie ekstra opcją byłoby po prostu kupienie samego Excela na Mac i iPada, jeśli chodzi o resztę to iWork daje radę.

#8 okmujm

okmujm
  • 154 postów

Napisano 29 marca 2014 - 21:16

Dzisiaj się pobawilem excelem na iPada i powiem że jest bardzo dobrze. Dużo lepiej niż się spodziwalem. Funkcje czytelne, łatwość obsługi. Naprawdę fajnie się pracuje. Ale przeglądałem tez oceny programów w app store. Niestety, muszę powiedzieć że cześć ludzi to debile. Dają jedną gwiazdkę za konieczność subskrypcji office 365 by korzystać z pełnej funkcjonalności. Nie wspomnę że w pierwszej linijce opisu programu w app store jest o tym napisane. Ale wiadomo, czytanie boli. Już od jakiegoś czasu Microsoft zmienia sposób dystrybucji na bardziej dochodowy. Jednorazowo płaci się mniej, ale bedą mieli dochody w dłuższym okresie czasu. Czekam aż do windowsa wprowadzą kilkuletnie licencje.

#9 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 31 marca 2014 - 13:10

Ja też testowałem ale Worda, i nie powiem przyjemnie się pracuje. Szczególnie z zewnętrzną klawiaturą. Udało mi się stworzyć pismo firmowe z tabelą i zapisałem sobie plik na OneDrive. Z ciekawości odpaliłem MSO 2011 by zobaczyć co wyszło i byłęm mile zaskoczony. Po otwarciu zachowane formatowanie wszystko jak należy. Dziś w wolnej chwili pobawię się Excelem, ale pierwsze przymiarki pokazują, że pakiet jest na pewno pod kątem edycji nieco uboższy ale do normalnej pracy wystarczający. Co do ocen w sklepie AppStore. @okmujm - niestety są buraki które nie potrafią czytać a potem piszą debilne oceny. Chyba wielu łosi liczyło że MS udostępni pakiet za free.. a tu taka skucha. Kupa ludzi nie czyta choć nierzadko jest to pisane jakie są warunki korzystania z pełnej wersji oprogramowania.

#10 Tomek28ST

Tomek28ST
  • 168 postów
  • SkądGorzów Wlkp., PL

Napisano 03 kwietnia 2014 - 13:23

Pojawiała się dziś aktualizacja. Na iPhonie działa za darmo z możliwością edycji dokumentów :)

#11 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 03 kwietnia 2014 - 23:50

Ta spójność Microsoft: Excel dla iPad - otwiera pliki z hasłem ale nie pozwala na edycję bez subskrypcji. Office dla iPhone - nie otwiera plików Excela z hasłem ale pozwala na edycję za darmoszkę.

#12 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1 818 postów
  • SkądToruń

Napisano 30 kwietnia 2014 - 08:40

Wczoraj (29.04) MS wypuścił aktualizację pakietu Word, Excel i Power Point dla IOS. Najistotniejsza zmiana to dodanie możliwości drukowania po przez system air print. W Excelu można drukować wybrane zaznaczone komórki. Nie pamiętam czy to było ale można wysłać z poziomu programu mail z dokumentem. Aktualizacji bugów doczekał się także OneNote.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych