Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[5 - 7.1] Cichy dźwięk sms, Połączenia są ok.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 shellah

shellah
  • 2 postów
  • SkądPruszków

Napisano 27 marca 2014 - 14:45

Witam Nie wiem, nie spotkałem się z takim wcześniej problemem ale mój iphone ma bardzo cichy dźwięk wiadomości i wogóle powiadomień. Chodzi o to że głośność jest na full i dzwonek połączenia działa bez zarzutu natomiast wchodząc w ustawienia sms i wybór dzwonka praktycznie wogóle go nie słychać tylko czuć wibrację. Oczywiście wibracja jest włączona w trybie dzwonka a suwak przesunięty na on(ten z boku obudowy) Po resecie telefonu jest chwilowo ok a później to samo:sad: Telefon to refurb z cortlandu-poprzedni miał problem z przyciskiem sleep/awake. Czy to problem z oprogramowaniem? Ktoś miał coś podobnego?

#2 Booolek

Booolek
  • 252 postów

Napisano 31 marca 2014 - 15:20

Dziwna sprawa, na twoim miejscu zadzwoniłbym do Cortlandu i opisał problem oni na pewno coś zaradzą.

#3 Jocker0712

Jocker0712
  • 3 postów

Napisano 30 września 2014 - 11:09

Odkopie trochę temat, ale znalazłem rozwiązanie powyższego problemu. Dźwięki sms i powiadomień przyciszają się w momencie pisania nowej wiadomości. Restart pomaga tylko na chwile do momentu pisania kolejnej wiadomości. Odtworzenie iphona tez nic nie daje. Problem polega na tym iż z nie wiadomych przyczyn usługa voiceover jest przyciszona nawet jeśli się z niej nie korzysta. Wystarczy ją włączyć naciskając przycisk start trzy razy pod rząd i wybrać ją z otwartego menu. Potem kliknąć raz na dowolnej ikonie tak aby usługa voiceover zaczęła czytać jej opis. W chwili odtwarzania przez nią dźwiękowego opisu należy przyciskami z boku obudowy ją podgłośnić. Operację czasem trzeba powtórzyć kilka razy tak aby uzyskać głośność maksymalną, gdyż podgłaśnianie działa tylko kiedy voiceover odtwarza opisy ikon itp. Na stałe eliminuje to przyciszanie dźwięków sms i powiadomień. W moim przypadku sposób okazał się skuteczny i wyeliminował problem.

#4 jarek647

jarek647
  • 7 postów

Napisano 05 grudnia 2016 - 13:46

Możesz mi napisać na priv o co chodzi z tym, bo wydaje mi się, że jedno i drugie nie ma nic wspólnego, a mam problem z cichymi smsami :(

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych