Cześć,
Mam od wczoraj macbooka znajomego zostawionego na szybkie powgrywanie programow i przeniesienie danych.
Mam pytanie odnośnie katalogów w finderze. Chce tam pododawać parę folderów typu filmy, muzyka itd. i mieć je tylko w ulubionych. Obecnie aby to zrobić te folderu muszę je mięć na biurku i sam skrót mogę przenieść do ulubionych - natomiast jest to zdublowanie tego folderu czego chce uniknąć.
Mam nadzieję, że jasno się wyraziłem.
Aby było prościej - chcę porobić w finderze w ulubionych dodatkowe foldery taki jak jest domyślnie np. folder dokumenty.
Pewnie dla Was sprawa dość prosta natomiast dla mnie to jakiś kosmos.
Dziękuję

Katalogowanie ulubionych w finderze
Started by
eloszki
, 27 Mar 2014 13:45
5 replies to this topic
Posted 27 March 2014 - 13:45
Posted 27 March 2014 - 14:01
Po prostu utwórz folder w dogodnej dla Ciebie lokalizacji i przenieś go myszką do Ulubionych.
Posted 27 March 2014 - 14:11
Tak też można ale aby byl jakis porzadek to chce nie miec podwojnych folderów tylko jeden w ulubionych. Da sie?
Posted 27 March 2014 - 15:36
Zrób ten folder w Macintosh HD obok folderu z aplikacjami i dokumentami i dodaj wtedy ten folder do ulubionych.
Posted 28 March 2014 - 22:43
A nie chodzi Ci przypadkiem o to?:
Finder -> Preferencje -> Pasek Boczny [tu zaznaczyć co tam chcesz - filmy, muzyka, obrazki, etc.]
Te katalogi są już w systemie. Nie widzę powodu by je dublować na dysku twardym...
Posted 29 March 2014 - 06:04
o to chodziło.
Dzięki
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users