Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Katalogowanie ulubionych w finderze

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 March 2014 - 13:45

Cześć, Mam od wczoraj macbooka znajomego zostawionego na szybkie powgrywanie programow i przeniesienie danych. Mam pytanie odnośnie katalogów w finderze. Chce tam pododawać parę folderów typu filmy, muzyka itd. i mieć je tylko w ulubionych. Obecnie aby to zrobić te folderu muszę je mięć na biurku i sam skrót mogę przenieść do ulubionych - natomiast jest to zdublowanie tego folderu czego chce uniknąć. Mam nadzieję, że jasno się wyraziłem. Aby było prościej - chcę porobić w finderze w ulubionych dodatkowe foldery taki jak jest domyślnie np. folder dokumenty. Pewnie dla Was sprawa dość prosta natomiast dla mnie to jakiś kosmos. Dziękuję

#2 CServ

CServ
  • 24 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 March 2014 - 14:01

Po prostu utwórz folder w dogodnej dla Ciebie lokalizacji i przenieś go myszką do Ulubionych.

#3 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 March 2014 - 14:11

Tak też można ale aby byl jakis porzadek to chce nie miec podwojnych folderów tylko jeden w ulubionych. Da sie?

#4 Adrianns

Adrianns
  • 158 posts

Posted 27 March 2014 - 15:36

Zrób ten folder w Macintosh HD obok folderu z aplikacjami i dokumentami i dodaj wtedy ten folder do ulubionych.

#5 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 28 March 2014 - 22:43

A nie chodzi Ci przypadkiem o to?: Finder -> Preferencje -> Pasek Boczny [tu zaznaczyć co tam chcesz - filmy, muzyka, obrazki, etc.] Te katalogi są już w systemie. Nie widzę powodu by je dublować na dysku twardym...

#6 eloszki

eloszki
  • 998 posts
  • SkądWarszawa

Posted 29 March 2014 - 06:04

o to chodziło. Dzięki

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users