Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Problem z pocztą Gmail na iPhone, i iPadzie

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 posts
  • Skądopolszczyzna

Posted 24 March 2014 - 17:53

Od praktycznie początku posiadania urządzeń Apple z iOS 7.x.x mam problem z pocztą GMAIL. Na 2 iPhonach i 2 iPadach jest to samo a więc problem sprzętowy jest wykluczony.
Otóż. Po zdefiniowaniu skrzynki Gmail i obsługi jej w stokowym programie pocztowym po kilku chwilach skrzynka Gmail nie daje się podświetlić. Jej napis staje sie szary i nie można wejść do wiadomości. Zabicie aplikacji poczty i jej ponowne uruchomienie na chwile problem eliminuje. ze skrzynka iClou nie ma problemu z Gmailem jest

- - - Połączono posty - - -

Większy zrzut. Przepraszam za ta miniaturę

#2 tomasz

tomasz

• 10988 posts

Posted 24 March 2014 - 18:58

Masz aktywną obsługę IMAP w konfiguracji GMail (po zalogowaniu się na wersję webową)?

#3 Kronos_Iphone

Kronos_Iphone
  • 354 posts
  • Skądopolszczyzna

Posted 25 March 2014 - 05:50

Tak. Na innych forach ludzie teź opisują te problemy. Ja rozwiązania nie znalazłem. Póki co przekierowująca całą pocztę z gmail do icloud.

#4 emdi90

emdi90
  • 1 posts

Posted 23 May 2014 - 21:56

Propozycja rozwiązania Witam. Dzisiaj konfigurowałem siostrze na iPhone pocztei wystąpił ten sam problem co w temacie postu. Szukałem rozwiązania w sieci, niestety bez rezultatu :/ Znalazłem problem wmoim przypadku. może komuś pomoge. Wchodząc w gmaila z poziomu komputera PC znalazłem coś czego nie powinno być, po lewej stronie gdzie są pozycje takie jak: Odbierane, oznaczone gwiazdką, Ważne, Wysłane, Wersje robocze, Kręgi, Notes, Osobiste, Podróże, Więcej Była tam niepotrzebna pozycja, nie pamiętam dokładnie nazwy i nie wiem skąd ona tam się wzieła ale po usunięciu wszystko zaczeło grać jak należy. Pozycja miała napewno w nazwie dużymi literami INBOX/??? nie pamiętam. Klikłem na strzałeczke obok i "usuń etykiete". Pomogło mi, mam nadzieje że pomoże i komuś ;-)

#5 free_87

free_87
  • 1 posts

Posted 03 June 2014 - 10:47

Witam. Dzisiaj konfigurowałem siostrze na iPhone pocztei wystąpił ten sam problem co w temacie postu.
Szukałem rozwiązania w sieci, niestety bez rezultatu :/
Znalazłem problem wmoim przypadku. może komuś pomoge.
Wchodząc w gmaila z poziomu komputera PC znalazłem coś czego nie powinno być, po lewej stronie gdzie są pozycje takie jak:
Odbierane, oznaczone gwiazdką, Ważne, Wysłane, Wersje robocze, Kręgi, Notes, Osobiste, Podróże, Więcej
Była tam niepotrzebna pozycja, nie pamiętam dokładnie nazwy i nie wiem skąd ona tam się wzieła ale po usunięciu wszystko zaczeło grać jak należy. Pozycja miała napewno w nazwie dużymi literami INBOX/??? nie pamiętam. Klikłem na strzałeczke obok i "usuń etykiete".
Pomogło mi, mam nadzieje że pomoże i komuś ;-)

Miałem dokładnie ten sam problem i usunięcie tej etykiety pomogło :)

#6 Iifar

Iifar
  • 7 posts
  • SkądŚląsk

Posted 21 October 2014 - 07:00

Tak folder "etykieta" nazywa się INBOX/TRASH - usunięcie pomogło na 3 kontach które posiadamy z zoną.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users