Windows w Parallels i Boot Camp
Napisano 10 listopada 2007 - 14:54
Napisano 10 listopada 2007 - 15:09
Jeśli oprócz bootcampa masz zainstalowany windows jako oddzielna maszyna wirtualna zgodnie z licencją microsoftu powinnes mieć drugi egzemplarz windows
Jak pomogłem kliknij...
---- Dodano 10-11-2007 o godzinie 17:13 ----
jeśli nie masz windowsa na bootcamp i wykorzystujesz go pod parallels to wszystko jest ok.
Wg. microsoftu korzystanie z windows vista home/premium jako maszyna wirtualna jest NIELEGALNE - wirtualizacja jest legalna tylko na wersjach Business i Ultimate.
Na bootcampie możesz instalować dowolną wersję visty. Lecz jako maszyny wirtualne są ograniczenia.
Napisano 10 listopada 2007 - 16:49
Jeśli korzystasz z partycji bootcampa pod parallels to korzystasz z 1 kopii systemu czyli ok.
Jeśli oprócz bootcampa masz zainstalowany windows jako oddzielna maszyna wirtualna zgodnie z licencją microsoftu powinnes mieć drugi egzemplarz windows
Jak pomogłem kliknij...
---- Dodano 10-11-2007 o godzinie 17:13 ----
jeśli nie masz windowsa na bootcamp i wykorzystujesz go pod parallels to wszystko jest ok.
Wg. microsoftu korzystanie z windows vista home/premium jako maszyna wirtualna jest NIELEGALNE - wirtualizacja jest legalna tylko na wersjach Business i Ultimate.
Na bootcampie możesz instalować dowolną wersję visty. Lecz jako maszyny wirtualne są ograniczenia.
Pomogles tylko gdzie mam kliknac, bo nowy i niezorientowany jestem.
I jeszcze pytanie - wiesz moze jak sie ma korzystanie w wirtualnej maszyny do licencji win xp?
Napisano 10 listopada 2007 - 16:56
Napisano 10 listopada 2007 - 18:41
licencja nie zabrania wirtulizacji windowsa xp
kliknij na popiersie obok Autorytet: pod moim awatarem
Zrobione.
Dzieki.
Napisano 15 listopada 2007 - 17:27
Napisano 18 listopada 2007 - 07:15

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych