Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak rozpakować podzielone archiwum?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Relentless

Relentless
  • 269 postów

Napisano 10 listopada 2007 - 14:47

Witam

Całkiem niedawno przesiadłem się na maca i jak do tej pory radzę sobie doskonalę.

Chciałem jednak się dowiedzieć, jak rozpakować archiwum rar podzielone na kilkanaście części? W Windows, wiadomo- winrar, zaznaczało się to wszystko i po prostu rozpakuj do.
A jak za pomocą stuffit expander 12 tego dokonać na maku, by wszystko znów scalić w jeden plik?

Gdybym się nie wyrażał zbyt jasno to, jak rozpakować coś takiego:
Dołączona grafika

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam

#2 MacDada

MacDada

MyApple Team

• 7 238 postów
  • Skąd3city

Napisano 10 listopada 2007 - 14:50

Dwuklik na plik z rozszerzeniem .rar powinien wystarczyć.

---- Dodano 10-11-2007 o godzinie 16:50 ----
A do rozpakowywania polecem The Unarchiver zamiast Stuffita.

#3 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 listopada 2007 - 14:54

Kubson, to mi wygląda na niekompletnie ściągnięty plik torrent... Po poprawnym sciagnieciu powinien zostać sam jeden pliczek.

#4 misioslaw

misioslaw
  • 1 595 postów
  • SkądTychy

Napisano 10 listopada 2007 - 15:17

Kubson, to mi wygląda na niekompletnie ściągnięty plik torrent... Po poprawnym sciagnieciu powinien zostać sam jeden pliczek.

Źle Ci to wygląda. to jest zwykły wieloczęsciowy RAR z wersji wcześniejszej niż 3.30, a w środku piracka kopia filmu.
Torrent nie dzieli plików na kawałki.

#5 _krzysiek

_krzysiek
  • 1 971 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 listopada 2007 - 15:25

misioslaw, czy piracka to nie wiesz <- nie o to sie martwimy to jest napewno część torrenta, np. ściągane przez program transmission generuje on pliki o takiej samej nazwie z roznymi rozszerzeniami: .nfo, nastepnie .r00, .r01, r02..., nastepnie .rar, .sfv i folder Sample, wewnatrz ktorego jest nazwa oryginalnych plikow. Po calkowitym pobraniu, powiniennes miec tylko te pliki, ktore sa wewnatrz Sample, a tamte same zostana rozpakowane, tak wiec Koobson, torrent sie sciagnie do konca i juz wszystko bedzie jasne.

#6 voitek

voitek
  • 925 postów

Napisano 10 listopada 2007 - 15:25

Ten programik sobie poradzi: http://rarexpander.sourceforge.net/

#7 audiopain

audiopain
  • 332 postów
  • SkądPoznań

Napisano 10 listopada 2007 - 15:47

to jest napewno część torrenta, np. ściągane przez program transmission

Taaa....To zwykle archiwum, kazdy program sobie z tym poradzi, po prostu trzeba zaczac od pierwszej czesci, czyli pliku *.rar. Jesli nie dziala, to ktorejs czesci brakuje lub jest ona uszkodzona

#8 misioslaw

misioslaw
  • 1 595 postów
  • SkądTychy

Napisano 10 listopada 2007 - 15:51

misioslaw, czy piracka to nie wiesz <- nie o to sie martwimy

to jest napewno część torrenta, np. ściągane przez program transmission
generuje on pliki o takiej samej nazwie z roznymi rozszerzeniami: .nfo, nastepnie .r00, .r01, r02..., nastepnie .rar, .sfv i folder Sample, wewnatrz ktorego jest nazwa oryginalnych plikow. Po calkowitym pobraniu, powiniennes miec tylko te pliki, ktore sa wewnatrz Sample, a tamte same zostana rozpakowane, tak wiec Koobson, torrent sie sciagnie do konca i juz wszystko bedzie jasne.

Wiem że piracka to raz. Dwa to jest jak już ci powiedziałem wieloczęsciowy RAR
spakuj sobie cos rarem z parametrem v :P
taaa. transmission zwłaszcza .nfo generuje :D może jeszcze wycina kawałek filmu i umieszcza w katalogu sample... dowcip miesiąca.

---- Dodano 10-11-2007 o godzinie 15:59 ----
Nasz kolega chce sobie obejrzeć: Battlestar Galactica: Razor, planowana data premiery: 24 Listopad 2007

#9 Bagieta

Bagieta
  • 67 postów
  • SkądWwa

Napisano 10 listopada 2007 - 16:27

UnRarX

#10 m.bolechowski

m.bolechowski

• 970 postów

Napisano 10 listopada 2007 - 16:33

_krzysiek: jesteś w niemałym błędzie.

#11 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 10 listopada 2007 - 16:37

Co do Unarchiwera - nie radzi on sobie z duzymi pocietymi w ten sposob plikami, natomiast Stuffit Expander sobie radzi ale wyglada to jakby nic nie robil - wystarczy poczekac - to tak gdyby ktos mial problem :P

#12 Relentless

Relentless
  • 269 postów

Napisano 10 listopada 2007 - 18:12

Dziękuję za pomoc, problem na przyszłość rozwiązany

Nasz kolega chce sobie obejrzeć: Battlestar Galactica: Razor, planowana data premiery: 24 Listopad 2007

Ten właśnie film ukradłem z internetu, nazyając rzecz po imieniu

#13 massiwo

massiwo
  • 116 postów

Napisano 08 grudnia 2007 - 19:25

a ja mam taki problem, sciagnalem sobie plik spakowany rarem i podzielony na 4 czesci zabezpieczony haslem neistety na macu nie moglem go rozpakowac unarchiver (ktory ponoc jest taki dory) :P na windzie natomiast poszlo... komuniktat byl, ze nie moze rozpakowac przy pomocy tego programu...

pytanie co jest nie tak i czym sobie poradzic na przyszlosc?

#14 iSiskin

iSiskin
  • 152 postów
  • SkądWisła

Napisano 11 lutego 2008 - 20:28

a ten Stuffi Expander jest szybszy od Unrarx? Unrarx strasznie wolno rozpakowywuje archiwa. Wydaje mi się, że wcześniej dobrze sobie z tym radził, a teraz nie wiem czy nowa wersja jest zła czy może Leo tak wpływa na niego. Any ideas?

#15 budzik1

budzik1
  • 347 postów

Napisano 11 lutego 2008 - 20:57

UnRarX i wszystko jasne. Bez problemu rozpakowuje tak podzielone archiwa, niezaleznie od ilosci plikow. Moim zdaniem robi to szybko i bezproblemowo (na Leo). Oczywiscie rozpakowuje rowniez archiwa z haslami.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych