Witam, nie wiem czy ktoś miał taki problem ale od jakiegoś czasu na moim iphonie 5, pojawiają sie nowe kontakty z numerami których nigdy nie miałem , nie wiem skąd się biorą mam już iphona rok czasu i od niedawna to zauważyłem. Iphona kupiłem używanego co prawda, ale miałem swoje konto na icloud i ze swojego konta też tam korzystam. Jakieś pomysły jak rozwiązać ten problem? Dodam że wczoraj znikneły mi wszystkie kontakty a dziś dodały się jakieś nowe których nie dodawałem. Ani nikt inny bo telefon miałem cały czas przy sobie.

Pojawiające się kontakty
Rozpoczęty przez
Brysiu23
, 21 mar 2014 22:08
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 21 marca 2014 - 22:08
Napisano 23 marca 2014 - 01:00
Kontakty po zalogowaniu do iCloud przez przeglądarkę są prawidłowe?
Napisano 24 marca 2014 - 21:07
Tak, ale to chyba podczas podłączenia telefonu do wi-fi automatycznie przenosi na moje konto w iCloud. I w sumie każde moje podłączenie do wi-fi lub przez transmisje danych skutkuje nowymi kontaktami. Skąd może się to brać?
Napisano 24 marca 2014 - 21:47
Jeśli na iCloud masz prawidłowe kontakty, a na telefonie dzieją się jakieś cuda to zrób odtworzenie telefonu, a po podłączeniu do iCloud pobierze co trzeba.
Napisano 24 marca 2014 - 22:16
Przepraszam źle napisałem wprowadzając Cie w błąd, kontakty na iCloud są nieprawidłowe, czyli te same co na telefonie (dla mnie obce, oczywiście są też moje)- te które pojawiają się na telefonie pojawiają się też na iCloud, na moim koncie. Tak jak pisałem na początku, zresetowały mi sie wszystkie kontakty, uzupełniłem swoją książkę zaledwie w 2, a reszta napływa z każdym połączeniem do sieci. Czy ktoś może być zalogowany na moim koncie, czy to przez jakiś inny sposób kontakty napływają do mojego telefonu???
Napisano 24 marca 2014 - 22:45
Ktoś używa Twojego konta iCloud, np w wyniku tego, że zalogowałeś się na czyimś urządzeniu lub co by było totalną bezmyślnością, sprzedałeś starego iPhone/iPada bez czyszczenia go.
Napisano 24 marca 2014 - 23:19
Zmień hasło do iCloud. Usuń zbędne urządzenia z listy urządzeń w iCloud. Zrób porządek w kontaktach.
Napisano 25 marca 2014 - 07:53
Czy to są zupełnie obce osoby? Czy np. znajomi z Facebook-a?
Napisano 26 marca 2014 - 20:14
Zupełnie obce, miałem faktycznie iphona ale sprzedałem go znajomemu i sprawdzałem on też nie ma takich kontaktów. Tak zrobię zmienię hasło, tylko to trochę dziwne.. jak ktoś mógłby mieć hasło do mojego konta, uważam że nie jest ono proste i nikomu go nie udostępniałem, oczywiście zmienię je jak najszybciej. Ale czy może to być jakaś inna przyczyna oprócz tych o których napisaliście? Mam też Macbooka, tyle że kupiłem używanego to może mieć jakiś związek ?
Napisano 27 marca 2014 - 20:44
zmieniłem hasło i pousuwałem wszystkie nieznane mi kontakty, zobaczymy czy nic nowego nie przybędzie.
Napisano 30 marca 2014 - 10:27
Teraz pojawiają mi się zdjęcia i screeny z jakiegoś iphona , najprawdopodobniej jest to 3GS, mam dzięki temu dane z facebook tej dziewczyny, co mam jej powiedziec? wystarczy żeby wylogowała się z mojego iCloud czy zdjęcia to już inna bajka? Chciałbym żeby już się to nie powtórzyło, hasło na Icloud już zmieniłem. Proszę o podpowiedź, z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi jakie padły w tym temacie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych