Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Przerywanie filmowania, gdy ktoś dzwoni

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 piotrasz

piotrasz
  • 101 postów

Napisano 21 marca 2014 - 15:49

Witam, Mam pewien problem, otóż gdy filmuje telefonem iPhone 5, a ktoś w tym czasie zadzwoni, przerywa filmowanie. Można to jakoś ustawić tak, ażeby nie przerywało?

#2 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 21 marca 2014 - 15:50

Można. Wystarczy wcześniej włączyć tryb „samolot”.

#3 piotrasz

piotrasz
  • 101 postów

Napisano 21 marca 2014 - 17:09

Dzięki. Da się to zrobić na stałe, aby kolejnym razem nie zapomnieć przełączyć się przed nagrywaniem w tryb "samolot"?

#4 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 marca 2014 - 17:14

Pewnie, możesz na stałe mieć iphone w trybie samalotowym.

#5 piotrasz

piotrasz
  • 101 postów

Napisano 21 marca 2014 - 17:25

To taki żart, prawda?

- - - Połączono posty - - -

Nie chodzi chyba o to, aby nikt nie mógł się do mnie dodzwonić, tylko czy jest jakiś inny sposób np. w ustawieniach w menu?

#6 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 21 marca 2014 - 17:25

Zadajesz głupie pytania. Odbieranie telefonów w iPhone, który jest TELEFONEM ma pierwszorzędne znaczenie niż nagrywanie filmów. Pamiętaj o trybie samolotowym lub nie zadawaj głupich pytań.

#7 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 21 marca 2014 - 17:28

To Ty nie żartowałeś zadając pytanie? Oczekujesz, że telefon w jaki sposób będzie informował o przychodzącym połączeniu? Po tym jak zakończysz nagrywanie? Czy może powinien odebrać połączenie i poinformować rozmówcę, że nagrywasz więc niech dzwoni później?

#8 piotrasz

piotrasz
  • 101 postów

Napisano 21 marca 2014 - 17:33

Ok. Wydaje mi się to dość logiczne, że ktoś może chcieć zmienić priorytet na stałe, jednak widocznie twórcy tego telefonu nie przewidzieli takiej możliwości.

- - - Połączono posty - - -

Sygnał "zajętości" powinien być w zupełności wystarczającą informacją dla osoby dodzwaniającej się, aby zrobiła to nieco później...

#9 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 21 marca 2014 - 17:35

No to tryb samolotowy i po problemie. Szczerze powiem, że nie spotkałem się żeby telefon odrzucał połączenia podczas nagrywania wideo, bo dla mnie jest to nawet nielogiczne. Ale to tylko ja ;)

#10 piotrasz

piotrasz
  • 101 postów

Napisano 21 marca 2014 - 17:40

Prosty przykład. Nagrywasz występ na scenie, a tu nagle ktoś dzwoni i przerywa Ci nagrywanie. Irytujące, nieprawdaż? Oczywiście nie masz już żadnych szans na powtórzenie nagrania. Skoro tryb samolotowy jest jedynym sposobem na ustrzeżenie się przed taka niespodzianką, nie pozostaje nic innego jak każdorazowo o nim pamiętać aby przed nagrywaniem go włączyć, a po nagrywaniu wyłączyć. To wbrew pozorom nie jest wcale takie łatwe do zapamiętania.

#11 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 postów
  • SkądBiała Podlaska

Napisano 21 marca 2014 - 17:42

Efekt ten sam, bo i tak nikt się do ciebie nie dodzwoni i tak. ;) Wbrew pozorom, to nie jest takie trudne do zapamiętania.

#12 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 21 marca 2014 - 19:50

Ok. Wydaje mi się to dość logiczne, że ktoś może chcieć zmienić priorytet na stałe, jednak widocznie twórcy tego telefonu nie przewidzieli takiej możliwości.

No niestety z logiką jesteś na bakier, bo logiczne do filmowania byłoby kupić kamerę a nie TELEFON, którego główną funkcją jest dzwonienie i rozmowa. Widocznie twórcy WSZYSTKICH telefonów nie podzielają Twojej logiki :)

Sygnał "zajętości" powinien być w zupełności wystarczającą informacją dla osoby dodzwaniającej się, aby zrobiła to nieco później...

Myślę, że jak ktoś wymyśli kamerę z funkcją telefonu, to tak będzie.

#13 Bulbulator

Bulbulator
  • 35 postów

Napisano 21 marca 2014 - 21:39

Proponuje do nagrywania czegoś używać sprzętu sprecyzowanego ku temu typu aparat cyfrowy bądź kamera wideo :D iphone to iphone 'Ja chcę dzwonić-komunikować się a nie żeby mi nie przeszkadzano'

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych