Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 4 + adidas miCoach SpeedPod - nie łączy

• Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Cezary Pióro

Cezary Pióro
  • 11 posts

Posted 18 March 2014 - 13:10

Witam, posiadam iPhone 4. Niedawno dostarczono mi [url=http://www.sklepbiegacza.pl/produkt/adidas_zxxxxz?gclid=CJ6S8Y6GnL0CFZHJtAodehcAFg]taki[/url] zestaw, który niestety nie chce mi się łączyć z iPhonem, przez co nie mogę uaktywniać chipa. Po próbie wyszukania urządzenia wyskakuje mi komunikat:

"Connectivity

To connect a sensor, please make sure CONNECT is plugged in and/or in case you have a Bluetooth Smart enabled device, Bluetooth is ON in your device settings."

Bluetooth'a w telefonie mam włączonego, więc nie mam pojęcia czego to może być wina...
Pozdrawiam, Cezary.

#2 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 18 March 2014 - 13:19

Po jakim BT? Przecież to się łączy przez adapter który jest widoczny w linku który podałeś. Masz podłączony adapter do iPhone?

#3 Cezary Pióro

Cezary Pióro
  • 11 posts

Posted 18 March 2014 - 13:31

Tak, jest wpięty do iPhone'a. Nawet pojawia się zielona ikonka, czyli, że telefon ten adapter czyta.

#4 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 18 March 2014 - 13:38

Tak, jest wpięty do iPhone'a. Nawet pojawia się zielona ikonka, czyli, że telefon ten adapter czyta.

no i adapter powinien się połączyć z urządzeniem. Pytanie tylko czy jest to kompatybilne z iOS7 bo z tego co widzę to urządzenie jest już od 2 lat nie wspierane przez producenta i zostało zastąpione wersjami działającymi po BT.

#5 Cezary Pióro

Cezary Pióro
  • 11 posts

Posted 18 March 2014 - 13:42

Czyli musiałbym zrobić downgrade iOS'a, aby iPhone czytał mi tego miCoacha?

#6 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 18 March 2014 - 13:58

Czyli musiałbym zrobić downgrade iOS'a, aby iPhone czytał mi tego miCoacha?

Trudno powiedzieć, ale zawsze jest ryzyko że coś nie będzie działać jak się kupuje stare akcesoria, zamiast nowych modeli, tym bardziej że są w podobnych cenach.

#7 Cezary Pióro

Cezary Pióro
  • 11 posts

Posted 18 March 2014 - 14:25

Dostałem tego miCoacha za darmo wraz z butami, także... Czyli nic nie da się zrobić w tym wypadku? Pozostaje mi się tylko łączyć poprzez notebook -> miCoach?

#8 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 18 March 2014 - 14:34

Dostałem tego miCoacha za darmo wraz z butami, także...
Czyli nic nie da się zrobić w tym wypadku? Pozostaje mi się tylko łączyć poprzez notebook -> miCoach?

Sprawdz jak masz u kogoś czy działa na iOS6 (np. na 3GS) i wtedy będzie wiadomo czy to wina sprzętu czy iOSa.

#9 Cezary Pióro

Cezary Pióro
  • 11 posts

Posted 18 March 2014 - 14:38

Kurcze, gdyby to było takie proste i znałbym kogoś z iPhonem poniżej 4... No cóż, trudno. Dzięki za pomoc ;-)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users