Iphone 4 czy 4S? W tym telefonie sprawa się komplikuje... POMOCY!
Rozpoczęty przez
Zaczytana
, 15 mar 2014 16:05
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 15 marca 2014 - 16:05
Witam,
Kilka dni temu przyszedł do mnie Iphone 4/4s, który był używany. Na pudełku jest napisane, że jest to Iphone 4. Po systemie nie mogę sprawdzić, bo jest to IOS 7. Nie ma tych 2 górnych nacięć na bokach, więc od razu uznałam go za Iphone 4, bo wszystko na to wskazywało. Jednak po odwróceniu telefonu, znalazłam :"Model:A1387". A podobno ten typ modelu jest uznawany jako Iphone 4s. Nie mogę też odpowiedzieć na pytanie, "a jaki zamawiałaś?", bo powiedzmy, że dostałam go w prezencie, a ja nie wiedziałam jaki to model będzie.
Sprawa jest skomplikowana, a to forum to moja ostatnia deska ratunku.
Z góry dziękuję za każdą pomoc.
:)

Napisano 15 marca 2014 - 16:12
Co wyświetla w Ustawienia > Ogólne > To urządzenie... > Model?
Napisano 15 marca 2014 - 16:12
Wystarczy sprawdzić w ustawieniach czy jest siri :-|
Jednak lepiej trzeba było nie chcieć takiego "prezentu" bo jeszcze możesz mieć kłopoty

Napisano 15 marca 2014 - 16:52
Model w ogólne to:MC603LP/A
Nie wiem, czy coś to wam mówi, ale mi nie...
P.S
Dzięki za szybką odpowiedź
)
- - - Połączono posty - - -
Siri też nie ma... czyli to oznacza, że nazwa modelu na odwrocie jest błędna? Telefon dostałam od rodziny, prawdopodobnie kupiony na allegro
Nie wiem, czy coś to wam mówi, ale mi nie...
P.S
Dzięki za szybką odpowiedź

- - - Połączono posty - - -
Siri też nie ma... czyli to oznacza, że nazwa modelu na odwrocie jest błędna? Telefon dostałam od rodziny, prawdopodobnie kupiony na allegro

Napisano 15 marca 2014 - 17:05
prawdopodobnie komuś potłukła się tylna część obudowy i jak wymieniał klapke to dał tą z 4s.
Napisano 15 marca 2014 - 17:16
MC603LP/A to iPhone 4, 16GB
Napisano 15 marca 2014 - 17:17
Klapka od 4s nie pasuje do 4.
Najlepiej wpisz numer seryjny na tej stronie i się przekonasz https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do
Najlepiej wpisz numer seryjny na tej stronie i się przekonasz https://selfsolve.ap...rantyDynamic.do
Napisano 15 marca 2014 - 17:29
Aha, no to już wszystko rozumiem. Dzięki za pomoc

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych