Witam,
szukam jakiejś lustrzanki do 850zł, rozglądałem się za Nikonem D90, ale ciężko taki znaleźć, kompletnie się na tym nie znam, polecicie cos podobnego?
Może ktoś chce sprzedać?
Polecając, napisz czym się różni.
Pozdrawiam.

Jaką używaną lub nową lustrzankę do 850zł netto?
Rozpoczęty przez
chudy1606
, 14 mar 2014 16:26
7 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 marca 2014 - 16:26
Napisano 14 marca 2014 - 18:13
A czego oczekujesz od aparatu wogóle ? Gdzie planujesz/chcesz go używać ? Może zamiast "skoku na głęboką wodę" na początek wystarczy zaawansowany kompakt ?
Napisano 14 marca 2014 - 18:17
Za te pieniądze to możesz kupić body D80.
Napisano 15 marca 2014 - 10:33
Mogę śmiało polecić Nikona D70s. Używałem go kiedyś i byłem bardzo zadowolony.
D90 nie znajdziesz w tej cenie. A już na pewno nie z obiektywem.
Nie baw się w żadne kompakty z triliardami pixeli, bo one się nie mogą równać z normalnymi lustrzankami... Fakt filmy hd robią niektóre modele świetne, ale zdjęcia to jakaś katastrofa.
Napisano 15 marca 2014 - 10:44
D 90 to był by dobry wybór ale niestety za mało kasy

Napisano 15 marca 2014 - 17:53
A ja polecę Canony EOS z serii xxD - przejrzyj alledrogo pełno tam używanych starszych modeli mieszczących się w Twoim budżecie.
- - - Połączono posty - - -
Wpisz tamże zapytanie "Canon EOS", a następnie ustaw wyświetlanie ofert według "najmniższej ceny z dostawą". Pełno używanych canonów z serii xxD i xxxD - często z pełnym wyposażeniem (nie tylko z samym obiektywem). Im mniejsza liczba serii tym "lepsiejszy" model.
1. Może i kompakty nie mogą się równać z lustrzankami tylko pytanie czy kolega potrzebuje tej super-jakości ? Szklarnia swoje kosztuje a i lustrzanka swoje waży, więc jeżeli często ma zamiar zabierać aparat w teren to szybko kupi drugi aparat i będzie to kompakt właśnie.
2. Jeśli kolega nie ma stosownego doświadczenia - zakupu używanej lustrzanki radzę dokonywać z kimś bardziej doświadczonym, żeby nie okazało się że np. migawka będzie zaraz do wymiany bo ma już duży przebieg albo aparat jako całość miał jakieś przygody natury fizycznej typu zalanie, szybki kontakt z betonem z jakiejś tam wysokości lub nie daj boże padniętą elektronikę. Generalnie - coby nie wyszły po zakupie jakieś "niespodzianki", bo wtedy będą to pieniądzę wyrzucone w błoto a radość z zakupu i użyteczności żadna.
Wpisz tamże zapytanie "Canon EOS", a następnie ustaw wyświetlanie ofert według "najmniższej ceny z dostawą". Pełno używanych canonów z serii xxD i xxxD - często z pełnym wyposażeniem (nie tylko z samym obiektywem). Im mniejsza liczba serii tym "lepsiejszy" model.
1. Może i kompakty nie mogą się równać z lustrzankami tylko pytanie czy kolega potrzebuje tej super-jakości ? Szklarnia swoje kosztuje a i lustrzanka swoje waży, więc jeżeli często ma zamiar zabierać aparat w teren to szybko kupi drugi aparat i będzie to kompakt właśnie.
2. Jeśli kolega nie ma stosownego doświadczenia - zakupu używanej lustrzanki radzę dokonywać z kimś bardziej doświadczonym, żeby nie okazało się że np. migawka będzie zaraz do wymiany bo ma już duży przebieg albo aparat jako całość miał jakieś przygody natury fizycznej typu zalanie, szybki kontakt z betonem z jakiejś tam wysokości lub nie daj boże padniętą elektronikę. Generalnie - coby nie wyszły po zakupie jakieś "niespodzianki", bo wtedy będą to pieniądzę wyrzucone w błoto a radość z zakupu i użyteczności żadna.
Napisano 25 września 2014 - 08:54
nazbieraj x2 i kup coś co będzie Ci służyć na lata! 850zł netto trochę mało
Napisano 25 września 2014 - 10:41
Robex741 uważasz, że chudy 1606 czekał od marca na Twój post? Po co nabijasz sobie licznik odkopując wiekowe posty? Zrobiłeś tylko śmietnik w zakładce "Nowe posty"!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych