Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

usypianie wifi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 popetelony

popetelony
  • 129 postów

Napisano 13 marca 2014 - 22:50

Witam. Do tej pory tego nie było, ale od jakiegoś czasu obserwuję, że po okresie uśpienia mojego Mini pod Maverickiem - po wybudzeniu musi się odnaleźć również sieć wifi. Wiąże się to z kilkudziesięcioma sekundami zanim komputer przeskanuje wszystkie dostępne sieci w zasięgu, a i tak ostatecznie wybierze moją, która jest ZDEFINIOWANA w ustawieniach jako domyślna :( Czy ktoś wie dlaczego tak się dzieje? Czy mogę zrobić coś, żeby było tak jak wcześniej, że ekran się rozjaśniał a sieć była już gotowa do pracy? Dziękuję i pozdrawiam :)

#2 edir

edir
  • 5 postów

Napisano 14 marca 2014 - 23:29

Problem z nowymi macbookami.

[url=http://support.apple.com/kb/DL1725]OS X Mavericks 10.9.2 Update[/url]
to powinno rozwiązać sprawę

#3 popetelony

popetelony
  • 129 postów

Napisano 15 marca 2014 - 11:41

Edir mam to uaktualnienie i nie pracuję na macbooku tylko na mini. Ale dzięki za próbę pomocy :)

#4 daf

daf
  • 121 postów

Napisano 15 marca 2014 - 11:49

Do dzisiaj też z tym walczyłem. W końcu rozwiązałem problem - wystarczyło usunąć Bluetooth PDA (lub jakoś tak) z ustawień sieci. Spróbuj czy u Ciebie zadziała.

#5 popetelony

popetelony
  • 129 postów

Napisano 15 marca 2014 - 23:42

Dzięki daf - niestety nie, u mnie nie działa :( Po podniesieniu kropeczka przy moim WiFi na liście dostępnych sieci jest przez jakiś czas żółta, następuje pobieranie adresu IP i po chwili komputer łączy się z ruterem i tym samym kropeczka zmienia się na zieloną - jest net. A dodatkowo te połączenia bluetooth które się wywaliło w tym momencie wracają.....

#6 daf

daf
  • 121 postów

Napisano 16 marca 2014 - 01:04

A dodatkowo te połączenia bluetooth które się wywaliło w tym momencie wracają.....

A to dziwne - u mnie nie wraca. Nie bardzo się na tym znam więc nie wiem nawet dokładnie co to jest więc więcej nie pomogę, niemniej wciąż potwierdzam, że u mnie to pomogło.

Próbowałeś jeszcze to? How-to Fix OS X 10.9 Mavericks – Wi-Fi Issues – How-To Apple

Frustrujące, że w komputerach z wysokich półek cenowych trzeba bawić się jak na Linuksie (jest 10 rozwiązań - któreś zadziała...)

#7 Mariusz Piaścik

Mariusz Piaścik
  • 902 postów
  • SkądPoznan, Poland, Poland

Napisano 06 lipca 2014 - 06:56

Ja mam jeszcze problem tego typu że w czasie przeglądania sieci nagle potrafi zamarznąć. Pomaga tylko ręczne wyłączenie i włączenie wi-fi. MBP late 2013 z 10.9.4

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych