Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Bateria- wymiana i czy opłaca się?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 13 marca 2014 - 13:43

Witam, mam możliwość wymiany baterii w swoim mieście do iphone'a 4s, moja już słabo trzyma, więc czas najwyższy na wymianę.
Sprzedawca oferuje mi taką baterię. BATERIA ATX PLATINUM IPHONE 4s Polymer 1700mAh (3991969359) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Niech ktoś się wypowie czy jest sens wymiany i czy ta bateria będzie dobra.
Proszę o szybkie odpowiedzi. Zależy mi bardzo na czasie, moja bateria już trzyma bardzo krótko.

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 marca 2014 - 13:47

Możliwe, że będzie działać, ale na zwiększoną pojemność nie licz, bo to jakiś ponury żart producenta i sprzedawcy.

#3 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 13 marca 2014 - 13:52

Aktualnie bateria przy włączonym wszystkim trzyma mi około 3h30min w użyciu i dobę w gotowości. Dzisiaj odłączyłem baterię o 6 rano, dużo bawiłem się w ciągu dnia i o 13 musiałem podłączyć do ładowarki. Facebook, messenger, internet, soundcloud i bateria leciała w oczach. Dlatego muszę wymienić baterię, a w moim mieście sprzedawca innej nie oferuje. Zarzeka się, że to produkt dobrej jakości, a mnie już szlag trafia na moją baterię. Zwłaszcza, że bateria kosztuje 45 zł, a koszt wymiany 15 zł.

#4 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 marca 2014 - 14:01

Nowa to nowa, jeśli jest choć minimalnej jakości to będzie działać. Tylko nie licz na to, ze będzie mieć większą pojemność od oryginalne, bo to raczej niemożliwe.

#5 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 13 marca 2014 - 14:06

A gdybyś mógł mi polecić jakąś baterię? Bardzo byłbym wdzięczy.

#6 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 13 marca 2014 - 14:09

Ta ze zdjęcia według mnie nawet nie przypomina tej w iPhone. Znajdź na Allegro jakąś normalną, zamów sobie i zanieść do serwisu niech Ci wymienią. Lub zrób to sam jeżeli masz trochę zdolności manualnych.

#7 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 13 marca 2014 - 14:18

ORYGINALNA BATERIA APPLE IPHONE 4S 16GB 32GB 64GB (3989925183) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Taką zamówić? pseudo-oryginał? :)

#8 Mikir2

Mikir2
  • 618 postów
  • SkądŁódź,PL / UK

Napisano 13 marca 2014 - 14:46

A nie lepiej wymienic ja samemu :) przeciez to banalnie prostem 2 srobki i wypiecie tasiemki:)

#9 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 13 marca 2014 - 15:04

Widziałem filmik i wydaję mi się, że jest to na tyle łatwe, że dam radę sam. Pytanie teraz tylko jaką baterię zamówić, proszę o jakieś linki. Polećcie coś ;)

#10 Mikir2

Mikir2
  • 618 postów
  • SkądŁódź,PL / UK

Napisano 13 marca 2014 - 15:24

to zalezy jaki masz budzet, ja np ostatnio przekonalem sie do aukcji ebay, w anglii czy w usa to oczywiscie razem z amazonem najpopularniejszy portal aukcyjny, jezeli chodzi o elektronike to polska ma wybor jak kraje 3 swiata w porownaniu do wspomnianych wczesniej przezemnie, rozejrzyj sie za czyms tam, naprzyklad sa baterie do ip4s ze znacznie wieksza pojemnoscia odrazu tez z niezbednymi narzedziami do wymiany:), ja bym stawial na cos takiego tym bardziej ze zamiennik nie bedzie mial takiej zywotnosci jak oryginal.

#11 klnt

klnt
  • 2 043 postów
  • SkądOpole

Napisano 13 marca 2014 - 15:28

rozejrzyj sie za czyms tam, naprzyklad sa baterie do ip4s ze znacznie wieksza pojemnoscia odrazu tez z niezbednymi narzedziami do wymiany:), ja bym stawial na cos takiego tym bardziej ze zamiennik nie bedzie mial takiej zywotnosci jak oryginal.

Te dwa zdania sie wzajemnie zaprzeczają

#12 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 13 marca 2014 - 15:29

sa baterie do ip4s ze znacznie wieksza pojemnoscia odrazu tez z niezbednymi narzedziami do wymiany:)

Przepraszam, że się wtrącam ale zapytam:
Czy nie sądzisz, że gdyby to było możliwe to Jobs razem ze swoim Apple nie upakowaliby więcej amperogodzin do swoich oryginalnych baterii?
Wierzysz w to, że chińska bateria niewiadomego pochodzenia ma większą pojemność niż oryginalna fabrycznie zamontowana przez Apple?

#13 Mikir2

Mikir2
  • 618 postów
  • SkądŁódź,PL / UK

Napisano 13 marca 2014 - 15:39

Te dwa zdania sie wzajemnie zaprzeczają

Mialem na mysli kwestie taka ze kupujac zamiennik, przykladowo tak jak ja do swojego mb, po roku uzytkowania z pojemnosci deklarowanej 4200 zrobilo mi sie ladowanie do zaledwie 2200 i jest 100% baterii za czym to idzie komputer na baterii pracuje o polowe mniej.

- - - Połączono posty - - -

Tutaj ciezko sie z Toba nie zgodzic jak najbardziej byloby to wbrew wszelkiej logice:) wiec zwracam honor:)

- - - Połączono posty - - -

Przepraszam, że się wtrącam ale zapytam:
Czy nie sądzisz, że gdyby to było możliwe to Jobs razem ze swoim Apple nie upakowaliby więcej amperogodzin do swoich oryginalnych baterii?
Wierzysz w to, że chińska bateria niewiadomego pochodzenia ma większą pojemność niż oryginalna fabrycznie zamontowana przez Apple?

Tutaj ciezko sie z Toba nie zgodzic jak najbardziej byloby to wbrew wszelkiej logice wiec zwracam honor,zapewne tak jest. Jednak wybiegajac troche hmm nie tyle co w obszar fantaczji tyle co w obszar praktyk stosowanych przez firmy przyznasz tez ze czesto firmy celowo robia takie rzeczy zeby "zaraz" przyjsc do nich na serwis lub kupic nowy sprzet, praktyka znana np z telewizorow samsunga gdzie byly wkladane gowniane kondensatory ;)

Nie wiem jaki geniusz usunal opcje edycji postu,szalu juz z tym dostaje.

#14 rafal886

rafal886
  • 1 315 postów

Napisano 13 marca 2014 - 15:42

Nowa ORYGINALNA BATERIA iPhone 4 G 4S 5 +Narzędzia (3979102837) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Znalazłem taką baterię za 50 zł wraz z zestawem narzędzi. Zamawiać?
Czy może macie jakieś inne propozycje?

#15 eSpares24_com

eSpares24_com

• 200 postów
  • SkądFieldorfa 5a/d, Warszawa

Napisano 13 marca 2014 - 16:32

U nas możesz zamówić oryginalną, z roczną gwarancją: Oryginalna bateria iPhone 4s

Jeżeli jesteś z Warszawy to w ramach gratisu możemy Ci ją na poczekaniu wymienić. :)

#16 milenkas22

milenkas22
  • 3 postów

Napisano 13 marca 2014 - 17:41

Zobacz sobie jeszcze na ebay te baterię, bo często ceny są o wiele niższe. Na przesyłkę będziesz czekał dłużej, ale z drugiej strony szkoda przepłacać.

#17 MacMark

MacMark
  • 18 postów

Napisano 28 grudnia 2014 - 00:25

U nas możesz zamówić oryginalną, z roczną gwarancją: Oryginalna bateria iPhone 4s

Jeżeli jesteś z Warszawy to w ramach gratisu możemy Ci ją na poczekaniu wymienić. :)

Co znaczy oryginalną? Dobrze wiesz, że oryginałów nie ma, są tylko te przypominające oryginał. Więc?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych