Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak wysłać plik po bluetooth?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 kilabdg

kilabdg
  • 16 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 marca 2014 - 13:38

Cześć! Generalnie chyba znana sprawa. Zrobiłem kumplowi fotkę i chciałem mu ją wysłać przez BT na Androida. Szybko mi się przypomniało, że w iPhone nie ma domyślnie tej funkcji :) Czy jest jakaś aplikacja w AppStore, która by coś takiego umożliwiała? Pozdrawiam!

#2 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 12 marca 2014 - 14:09

Masz wbudowaną aplikację - nazywa się "Mail".

#3 Aquo

Aquo
  • 507 postów

Napisano 12 marca 2014 - 14:15

Żyjemy w Polsce, na duży pakiet internetu nie każdego stać, a WiFi wszędzie nie ma - mail to u nas nie jest alternatywa dla BT. Nie ma takiej aplikacji - do BT masz AirDrop, a między urządzeniami, które go nie wspierają można wysyłać dzięki aplikacjom z AppStore. Niestety tylko między urządzeniami z iOS.

#4 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 12 marca 2014 - 14:24

Żyjemy w Polsce, na duży pakiet internetu nie każdego stać

To ile takie zdjęcie ma? 1GB, że trzeba mieć "duży" pakiet internetu?

#5 Aquo

Aquo
  • 507 postów

Napisano 12 marca 2014 - 14:34

Pewnie, jeśli robi się to rzadko i wysyła tylko kilka fotek to super. Gorzej, jak chce się ich wysyłać więcej i częściej :)

#6 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 12 marca 2014 - 14:45

Dobre hobby - częste robienie fotek i wysyłanie ich przez BT... Zawsze można absurd podbudować teorią. Trzeba było kupić sobie S4 i pukać się obudowami.

#7 kilabdg

kilabdg
  • 16 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 marca 2014 - 14:50

Kolego, co się czepiasz. Zapytałem o możliwość wysyłania plików przez BT a Ty cały czas upierasz się przy swoim. Oczywiście, Mail jest pewnym rozwiązaniem, ale nie zawsze.

#8 Aquo

Aquo
  • 507 postów

Napisano 12 marca 2014 - 15:20

Jerry to straszny fanboy widzę. BT między innymi po to istnieje, wyobraź sobie, że nawet Apple od pewnego czasu pozwala na wysyłanie takich małych pliczków jak zdjęcia zrobione iPhonem! Jest to całkowicie normalne, ale jeżeli masz z tym jakiś problem - to nie korzystaj, wysyłaj je emailem, przesyłaj kablem czy czym tam chcesz. Ja jednak uważam BT za dobrą drogę do wysyłania małych ilości danych.

#9 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 12 marca 2014 - 15:28

Ten temat był poruszany wielokrotnie. Odpowiedź otrzymałeś w drugim poście. Przesyłanie plików przez BT to rozwiązanie z lat 90-tych.

#10 Aquo

Aquo
  • 507 postów

Napisano 12 marca 2014 - 15:39

Pewnie, rozwiązanie stare, ale w pewnych sytuacjach jak najbardziej użyteczne.

#11 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 marca 2014 - 15:42

nawet Apple od pewnego czasu pozwala na wysyłanie takich małych pliczków jak zdjęcia zrobione iPhonem!

Możesz rozwinąć swoją myśl?

#12 Aquo

Aquo
  • 507 postów

Napisano 12 marca 2014 - 15:53

Mam na myśli AirDrop :)

#13 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 12 marca 2014 - 16:00

Mam na myśli AirDrop :)

A tutaj podobno rozmowa toczy się o przesyłaniu plików przy pomocy bluetooth, a Ty piszesz o AirDrop, więc zdecyduj się. Airdrop nie ma z BT wiele wspólnego.
Bluetooth to relikt minionej epoki. A może irda byłaby wygodniejsza? Nie sądzisz?

#14 Aquo

Aquo
  • 507 postów

Napisano 12 marca 2014 - 16:12

AirDrop nie opiera się tylko na BT, to fakt, ale ma z nim trochę wspólnego, nie sądzisz? Kategorycznie stwierdzam, że transfer poprzez podczerwień nie jest wygodniejszy, ze względu na to, że urządzenia muszą być blisko siebie i nie może być między nimi żadnego ciała obcego... BT jest całkiem wygodny, wysłanie zdjęcia trwa kilka(czasami naście niestety) sekund, pewnie, że są lepsze rozwiązania, ale nie uważam, że to trzeba ot tak skreślać.

#15 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 12 marca 2014 - 16:24

Rozwijają się nowe technologie zwyczajnie szkoda czasu na rozbudowę tzw. "stosu" BT by przesyłał pliki, a przy okazji otwierał potencjalne źródło włamań. Kiedyś, w czasach Symbiana właśnie przez BT pleniły się wirusy wykorzystując dziury w oprogramowaniu.

#16 Aquo

Aquo
  • 507 postów

Napisano 12 marca 2014 - 16:31

Zgadzam się, że nowe rozwiązania są lepsze, sam z nich korzystam. Uznałem po prostu Twoje podejście za nieco zbyt kategoryczne. Starsze technologie wcale nie muszą być takie znowu tragiczne.

#17 koh

koh
  • 2 186 postów

Napisano 12 marca 2014 - 16:33

Panowie, jakie było pytanie? Odpowiedzcie koledze proszę, a nie nawracajcie na siłę.

#18 Aquo

Aquo
  • 507 postów

Napisano 12 marca 2014 - 16:47

Odpowiedzieć odpowiedzieliśmy.

#19 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 12 marca 2014 - 22:05

Odpowiadając na pierwotne pytanie: Ogłoszenia - iPhone, iPad, iPod, AppleTV

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych