Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak całkowicie usunąć iTunes z komputera? Całkowite odinstalowanie iTunes.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
25 odpowiedzi w tym temacie

#1 ivyy

ivyy
  • 24 postów

Napisano 11 marca 2014 - 01:05

Wiem, ze takie tematy juz były. Przeglanełam mase, robiłam jak kazano i du..
Nie mam juz sily..
Uzywałam programu itunes przez około 2lata tylko dla ipoda.
Niedawno nabyłam iphona i po podłaczeniu wyskakiwał komunikat, ze wymagana jest najnowsza wersja.
Jak zwykle chciałam itunes aktualizowac, ale instalacja nigdy nie dochodzila do konca.Zacinala się przed samym koncem.
Stwierdziłam, ze odinstaluje itunes i zainstaluje od nowa najnowsza wersje.
Jak to usuwałam kazdy program przez panel sterowania tak tez zrobiłam tym razem.
Usunełam z panelu itunes, appe, bonjour itd. i nic, Ciagle wyskakuje jakis blad.
Teraz jest :
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdjęć i obrazków bez rejestracji! - cda9f32a07a5d.jpg

Probowałam juz m.in RegCleaner,PerfectUninstaller

Jak moge go usunac całkowicie?

Tytuł wątku został doprecyzowany do zawartości postu. eualex

#2 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 11 marca 2014 - 01:28

Spróbuj użyć wskazówek poniższych stosownie do posiadanego Windows:
Usuwanie i ponowne instalowanie programu iTunes i innych składników oprogramowania w systemie Windows XP
Usuwanie i ponowne instalowanie programu iTunes i innych składników oprogramowania w systemie Windows Vista, Windows 7 lub Windows 8

#3 ivyy

ivyy
  • 24 postów

Napisano 11 marca 2014 - 01:31

Oczywiscie to była pierwsza rzecz,która zrobiłam. Nie dało sie usunać folderów Itunes z dysku c/ Program files (x86)

#4 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 11 marca 2014 - 08:03

Jak to się nie udało? Jakiś komunikat?

#5 ivyy

ivyy
  • 24 postów

Napisano 11 marca 2014 - 10:06

Po pierwsze gdy teraz chce cos usunac z panelu sterowania to ikony wyglądaja tak :
http://zapodaj.net/i...86f3e50614c.jpg

+ pojawia sie ten komunikat.

Hosting Zdjęć-itunes2.jpg

#6 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 11 marca 2014 - 11:47

Konto użytkownika, z którego to robisz ma uprawnienia administratora? Może tylko systemowi się pomieszało i zostawił wpis na liście zainstalowanych. Sprawdź/usuń ręcznie zgodnie z instrukcją wcześniej przywołaną. To Windows 7?

#7 ivyy

ivyy
  • 24 postów

Napisano 11 marca 2014 - 13:29

Tak,administrator.
Tak, 7
Recznie nie da się usunać TYLKO z folderu Program files (x86) folderu Itunes , a w folderze Common files/apple jest napisane, ze jest otwarty w innym programie, a NIE JEST.
Tak, sprawdziłam poprzez alt+ctrl+del w procesach.

- - - Połączono posty - - -

Pojawia się
http://fotoo.pl/show...tunes3.jpg.html

#8 Angelus1788

Angelus1788
  • 117 postów

Napisano 11 marca 2014 - 13:42

zresetuj kompa i od samego początku wciskaj F8. jak pojawi Ci się czarne okno z kilkoma opcjami do wyboru, wybierz tryb awaryjny. jak się podniesie w tym trybie system na bank wszystko będziesz mogła ręcznie usunąć. po wszystkim dajesz normalnie reset i system się uruchamia w trybie normalnym

#9 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 11 marca 2014 - 15:29

Nie reset tylko restart z menu :)

#10 ivyy

ivyy
  • 24 postów

Napisano 11 marca 2014 - 20:16

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie. Pozwoli to na łatwiejsze zrozumienie tego, co chcesz przekazać.
Przeczytaj koniecznie TO.

- - - Połączono posty - - -

Nie dało się usunąć w trybie awaryjnym folderu itunes w Program files (x86).

#11 ivyy

ivyy
  • 24 postów

Napisano 11 marca 2014 - 23:19

Skorzystałam z opcji przywracania systemu. Teraz na dysku C /Program files nie zostało juz nic zwiazanego z programem Itunes. W folderze Program files (x86) został folder Itunes, Common files/apple (z kłodka) W panelu sterowania ikony zwiazane z Itunes wyglądaja jak białe kartki. Pokazałam to w linku wyzej. Czy ktoś wie co mozna jeszcze z tym zrobic ? Nie chcialabym formatowac komp..

#12 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 11 marca 2014 - 23:36

Spróbuj teraz zainstalować iTunes od nowa.

#13 ivyy

ivyy
  • 24 postów

Napisano 12 marca 2014 - 00:08

Tez o tym pomyslałam i tak własnie zrobiłam. O dziwo instalacja dotarła do konca. Ale ale „iTunes nie został poprawnie zainstalowany. Zainstaluj iTunes ponownie. (Błąd 7)”. Czyli co, znowu odinstalowac ? :/

#14 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 12 marca 2014 - 00:47

Spróbuj tego: iTunes dla systemu Windows: komunikat „Błąd 7” przy otwieraniu programu iTunes

#15 ivyy

ivyy
  • 24 postów

Napisano 12 marca 2014 - 01:21

Próbowałam ,nic. Problem nadal wystepuje. Naprawdę pisząc tutaj na forum najpierw sama przeszukuje neta , zeby nie pytać jak osioł i pierwszy link na jaki trafiam to support.apple , wiec podsyłanie ich linków jest mało przydatne. Ja na komp w panelu sterowania miałam wersje 4,5 microsoft .net framework Nie wiem jak to rozumiec? Czy mam zainstalowac tylko wersje 2 i 3,5 ? Czy one juz sa? A ten 4,5 sie pozbyc? Co oznaczaja te białe ikony w panelu sterowania?

#16 ivyy

ivyy
  • 24 postów

Napisano 12 marca 2014 - 11:21

Teraz gdy ponownie chcę instalowac wyskakuje
Hosting Zdjęć-itunes4.jpg .

#17 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 12 marca 2014 - 11:23

Mam wrażenie, że masz rozjechany Windows.

#18 ivyy

ivyy
  • 24 postów

Napisano 12 marca 2014 - 11:43

Bo jęzeli wybieram przy instalacji folder Program files/itunes wyskakuje Error 7, jezeli folder Program files (x86)/itunes to wyskakuje błąd wczesniej wrzucony. Czyli tylko format? :/

#19 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 12 marca 2014 - 12:26

Ja bez możliwości dotknięcia tego komputera osobiście więcej pomysłów na razie nie mam.

#20 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 12 marca 2014 - 16:08

Bo jęzeli wybieram przy instalacji folder Program files/itunes wyskakuje Error 7,
jezeli folder Program files (x86)/itunes to wyskakuje błąd wczesniej wrzucony.

Czyli tylko format? :/

Na twoim miejscu rozejrzałbym się za innym programem. Polecam Sharepod, którego nie trzeba nawet instalować. Jest o wiele peostrzy w użyciu i można przenosić pliki w obie strony.
http://bartosznawrot...ywa-dla-itunes/
Apple od dawna ma problemy z poprawnym działaniem iTunes pod windows. Powinni zatrudnić jakiś porządnych informatyków, ale z jakiś powodów tego nie robią.

#21 ivyy

ivyy
  • 24 postów

Napisano 12 marca 2014 - 17:28

Niestety:
Hosting Zdjęć-ghas.jpg
.

#22 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 12 marca 2014 - 18:05

Przeczytaj post wyżej.

#23 ivyy

ivyy
  • 24 postów

Napisano 12 marca 2014 - 18:33

No przeczytałam i ten bład wyskoczył po zainstalowaniu w.w programu i probie jego uruchomienia.

#24 Iro

Iro
  • 6 955 postów

Napisano 12 marca 2014 - 19:36

No przeczytałam i ten błąd wyskoczył po zainstalowaniu w.w programu i probie jego uruchomienia.

To przepraszam.
Widzę, że nowa wersja potrzebuje iTunes.
Masakra z tymi urządzeniami i programami Apple.

#25 ivyy

ivyy
  • 24 postów

Napisano 13 marca 2014 - 00:55

Zrobiłam format kompa. Po formacie zainstalowałam najnowsza wersje Itunes i wszystko smiga. Dzieki za pomoc ;) .

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych