Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Odklejający się wyświetlacz i inne....

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#1 several27

several27
  • 40 postów
  • SkądGiżycko, Poland

Napisano 10 marca 2014 - 20:12

Około dwa tygodnie temu zakupiłem iPhone 5S. Całe moje 'perypetie' z tym zakupem są dokładnie opisane tutaj. Ostatecznie zamówiłem stąd: Apple iPhone 5S 16GB Silver KUR24H GW12M BezSiml. (3993787196) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje..
Dzisiaj podczas korzystania z telefonu, zauważyłem że podczas naciskania słyszę taki dziwny dźwięk, jakby takie stuknięcie, (jak podczas klikania w metalową zakrętkę od szklanej butelki np kubusia). Natychmiast rzuciłem wszystko co robiłem i przekopałem wszystkie strony jak wyskoczyły po wpisaniu w google mojego problemu. Domyślam się że ekran się odkleja. Na razie jest to niewidoczne, ale słyszalne.
Kolejny problem jaki zauważyłem co prawda wcześniej to odprysk 0,2mm na wyświetlaczu, normalnie bym go nie zauważył ale pod lampą widać jak się załamuje na nim światło.
I ostatnia rzecz przycisk power nie jest idealnie spasowany, słychać jak 'lata' (z tego co czytałem to problem około 50% osób, choć mogłem coś przekręcić, bo zauważyłem to dzień po rozpakowaniu).
Bardzo proszę o pomoc, nie wiem co mam robić, obawiam się że jak oddam na 'gwarancji' do sprzedawcy to zwróci mi jakiegoś zarysowanego, zniszczonego refuba. A mój iPhone poza odpryskiem, który na 100% nie jest spowodowany przeze mnie (prawdopodobnie od wyjęcia z pudełka) jest w idealnym stanie. Nigdy nie upadł, nie ma żadnej rysy. Jednym słowem stan idealny.

- - - Połączono posty - - -

http://myapple.pl/ja...szy-iphone.html

#2 Nativ92

Nativ92
  • 32 postów

Napisano 11 marca 2014 - 12:04

Mam podobny problem klikajacego ekranu , oddałem telefon na gwarancje niestety wg nich telefon nie posiada żadnej usterki jest w pełni sprawny ... Nawet jak oddasz na gwarancje nic nie zdzialasz

#3 Adrianns

Adrianns
  • 158 postów

Napisano 11 marca 2014 - 12:16

Miałem podobny problem z Iphonem 5, pod koniec gwarancji pojawił się problem z aparatem. Dopisałem jeszcze sporo innych fikcyjnych problemów (odpryski, problemy z zasięgiem itp.) i po tygodniu dostałem refuba, ale idealnego. Więc jeśli teraz widzisz jakieś problemy ja bym się tym nie przejmował, a może pojawi się coś jeszcze i wymienisz.
  • Andaar lubi to

#4 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 11 marca 2014 - 12:38

Mam podobny problem klikajacego ekranu , oddałem telefon na gwarancje niestety wg nich telefon nie posiada żadnej usterki jest w pełni sprawny ... Nawet jak oddasz na gwarancje nic nie zdzialasz

Gdzie oddawałeś - mam nowego 5s z tym problemem i wysyłam jutro do Cortlandu.

#5 Nativ92

Nativ92
  • 32 postów

Napisano 11 marca 2014 - 12:49

Jak mam telefon od operatora Play.. Dodam ze ustaje te kliknięcie jak przycisnę ekran ale zas to powraca tez tak macie?

#6 several27

several27
  • 40 postów
  • SkądGiżycko, Poland

Napisano 11 marca 2014 - 14:46

W moim przypadku problem występuje od wczoraj cały czas, mocniejsze przyciśnięcie nic nie zmienia. Mój rzypadek podobny jest do tego:

#7 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 11 marca 2014 - 15:23

W moim przypadku problem występuje od wczoraj cały czas, mocniejsze przyciśnięcie nic nie zmienia. Mój rzypadek podobny jest do tego:

Mój jest identyczny, jak ten w filmie. Klikanie jest zawsze niezależnie od tego jak mocno się wciśnie ekran.

#8 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 11 marca 2014 - 16:01

Do czasu rozwiązania problemu proponuję nie wciskać ekranu w taki sposób.

#9 several27

several27
  • 40 postów
  • SkądGiżycko, Poland

Napisano 11 marca 2014 - 16:09

Rozwiązania problemu? Rozumiem że zalecasz zgłoszenie tego na gwarancję?

#10 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 11 marca 2014 - 16:28

Nie. Prawidłowe zrozumienie to: dajcie sobie spokój z szukaniem dziur w całym. W czymkolwiek to przeszkadza? Trzeba podczas codziennej pracy tak naciskać telefon? Odstaje coś? Jak się odklei ekran to będzie powód do reklamacji a do tej pory proponuję cieszyć się sprzętem.

#11 several27

several27
  • 40 postów
  • SkądGiżycko, Poland

Napisano 11 marca 2014 - 16:38

W sumie racja nie przeszkadza to bardzo mocno. Czekam na głos ludzi którzy wysłali na gwarancje z takim samym problemem.

#12 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 20 marca 2014 - 16:07

Ja jestem po wymianie telefonu na nowy tylko i wyłącznie z powodu tego klikającego ekranu - serwisant z Cortlandu nie miał problemu ze stwierdzeniem wady oraz wymiana. Mało tego telefon był z USA model A1533 i w ciągu doby wymienili na nowy.

#13 smietana

smietana
  • 4 postów

Napisano 23 marca 2014 - 00:06

Mój iPhone, kupiony w Apple Store w Polsce, również miał tę wadę. Mało tego, po wymianie, po ok. tygodniu, zauważyłem że problem się znowu pojawia, i serwis Cortland po raz kolejny wymienił mi na nowy. Dzisiaj mam trzeci już telefon, i wszystko jest ok. Wspomnę że trzeci telefon, nie ma luźnego klawisza wł/wył, a wszystkie poprzednie były źle spasowane. Dobra rada, nie bać się serwisu, ani wymiany. Polityka Apple, jest nastawiona na zadowolenie klienta, i raczej spotykam się z wymianą na nowy sprzęt, niż odmowa naprawy. Powodzenia.

#14 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 23 marca 2014 - 00:52

Ja jestem po wymianie telefonu na nowy tylko i wyłącznie z powodu tego klikającego ekranu - serwisant z Cortlandu nie miał problemu ze stwierdzeniem wady oraz wymiana.
Mało tego telefon był z USA model A1533 i w ciągu doby wymienili na nowy.

Od kiedy borykasz się z problemem snów na jawie?

#15 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 23 marca 2014 - 01:47

Nie rozumiem pytania?

#16 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 23 marca 2014 - 01:55

Więc może postaram się jaśniej: 1. Gwarancja na iPhone jest przywiązana do regionu - więc dla modeli z USA nie obowiązuje w Europie (Polska leży w Europie) 2. Cortland nie zakupił jeszcze teleportera, a w magazynie iPhonów w wersji USA nie przechowują. Podsumowując: twierdzę, że ściemniasz.

#17 AdiGITAL

AdiGITAL
  • 400 postów

Napisano 23 marca 2014 - 02:05

Do czasu rozwiązania problemu proponuję nie wciskać ekranu w taki sposób.

"- Panie doktorze, kiedy oddycham to tu mnie boli.
- proszę nie oddychać."

#18 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 23 marca 2014 - 02:07

Na wszystko mam stosowny dokument wymiany oraz nowy ofoliowany telefon w ręku. Sam się 2 razy zdziwiłem raz że przyjęli a dwa że wymienili tak szybko. Podsumowując nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

#19 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 23 marca 2014 - 02:15

Bardziej odpowiednia wersja: - Panie doktorze szukam ostatnio dziury w całym - Proszę skupić się na całym

#20 gareon

gareon
  • 39 postów

Napisano 24 marca 2014 - 12:29

"Dzień dobry,
obecnie możliwości serwisowania urządzeń typu iPhone zostały rozszerzone w naszej firmie, Pana sprzęt mógłby podlegać pod naprawę w serwisie Cortland. Jednostka wymieniana jest na urządzenie identyczne, będzie to również model przeznaczony na rynek amerykański.
"

To nie sny ;)

- - - Połączono posty - - -

Czyli... Tak tlefon kupiony w USA ma traz "gwarancje" w Polsce :)

#21 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 24 marca 2014 - 12:43

OK, zwracam honor. Faktycznie Cortland od niedawna jest w stanie, a przynajmniej tak twierdzi, wymieniać telefony z innych rynków - oprócz telefonów z polskich telekomów i Chin. Przy czym nie odbywa się to z udziałem Apple Polska więc jakoś tam sobie to sprytnie ogarniają.

#22 maxuel

maxuel
  • 29 postów

Napisano 22 maja 2014 - 12:09

ta sama przypadłość z odklejającym się ekranem ale telefon nie z dystrybucji europejskiej tylko Chiny i Cortland przyjął na gwarancji :)

#23 Xcfun

Xcfun
  • 9 postów

Napisano 15 sierpnia 2014 - 15:25

Miałem ten sam problem. W kwietniu 2014 odesłałem tel do cortlandu. Wymienili na nowy. Dodam, że tel zakupiłem w stanach. Ale!! Znów ekran zaczyna się odklejać, w tym samym miejscu (prawy górny róg), także czeka mnie kolejna wymiana zapewne.

#24 tommy45

tommy45
  • 110 postów

Napisano 15 sierpnia 2014 - 17:14

Też u siebie znalazłem ten problem. W poniedziałek skontaktuję się z iMad i zobaczymy czy mi wymienią 5S :)

#25 Bartek88k

Bartek88k
  • 241 postów

Napisano 16 sierpnia 2014 - 08:35

Mam ten sam problem co Wy. Zastanawiam się czy jest sens oddawać go na gwarancje. Piszecie, że problem pojawia się ponownie nawet w wymienionych telefonach.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych