Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Gorsza jakość zdjęć przeniesionych na komputer (windows 7)

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 hary_hary

hary_hary
  • 29 posts
  • SkądStargard Szczeciński, Poland

Posted 07 March 2014 - 16:09

Możliwe że temat już był, ale nie znalazłem zadowalającej odpowiedzi. A więc: Zdjęcia na iPhonie wyglądają rewelacyjnie, po przeniesieniu ich na komputer czy to przez iTunes czy też przez export bezpośredni tracą tą jakość. Tak, wiem że iPhone sam sobie poprawia jakość zdjęć a oryginał gdzieś tam w środku trzyma i wyświetla mi poprawione. Ja chciałbym jednak przenieść zdjęcie na komputer w równie dobrej jakości jak jest ona na iPhonie. Próbowałem nawet wysłać go sobie na maila i przenieść na komputer ze skrzynki, ale zdjęcia również były w gorszej jakości. Ktoś zna sposób na rozwiązanie tego problemu?

#2 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 07 March 2014 - 16:11

NA czym polega ta utrata jakości?

#3 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 07 March 2014 - 17:29

Iphone sam sobie nie poprawia zdjęć, takie zdjęcia jakie masz takie są. Jak se chcesz jakość jak na iphone to kup sobie 4 calowy monitor do komputera. Telefon to nie lustrzanka.

#4 hary_hary

hary_hary
  • 29 posts
  • SkądStargard Szczeciński, Poland

Posted 08 March 2014 - 16:00

wyraźnie mniej żywe kolory i to nie wina wielkości ekranu ;) jeśli ktoś się nie zna to nie ma sensu odpowiadać w taki sposób

#5 Gość_oneghost_*

Gość_oneghost_*

Posted 08 March 2014 - 17:00

Ale zdjęcia na kompie masz dokładnie takie same jak na iPhonie. To, że kolory mogą być gorsze to może być wina ekranu na komputerze i prawdopodobnie jest. Jak nie wierzysz, to spróbuj w drugą stronę, znajdź jakąś tapetę z żywymi kolorami na kompie i przenieś ją na iphone, pewnie też kolory będą żywsze

#6 Iro

Iro
  • 6955 posts

Posted 08 March 2014 - 21:11

A powiedz Hary jaki masz monitor? Wydaje mi się, że tu o to chodzi, że monitor nie wyświetla kolorów jak trzeba.

#7 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 March 2014 - 12:13

wyraźnie mniej żywe kolory i to nie wina wielkości ekranu ;) jeśli ktoś się nie zna to nie ma sensu odpowiadać w taki sposób

Zapomniałem dodać bo myślałem, że to oczywiste - 4 calowy monitor z panelem IPS, który pokrywa 100% przestrzeni barw.

#8 skibi

skibi
  • 61 posts
  • SkądPoznań

Posted 10 March 2014 - 12:26

No nie wiem na co liczyłeś. IPhone, to tylko telefon z matrycą wielkości małego paznokcia i mikroskopijnym obiektywem. Oczywiście robi dobre zdjęcia, jak na telefon i tylko tyle. Fotki te na ekranie telefonu wyglądają ok, bo ekran jest mały. Nadają się tylko do FB, celów dokumentalnych, lub do publikowania w przeskalowanej w dół rozdzielczości. Wiem, że w folderach piszą inaczej, ale niestety. :-(

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users