Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zakłócenia podczas rozmowy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Turista

Turista
  • 34 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 05 marca 2014 - 23:43

Witam, posiadam Ipghona 5S z Orange i mam pewien problem otóż podczas rozmowy w średnim zasięgu (1-2 kropek) słyszę straszne zakłócenia, ale nie jak w poprzednich telefonach że po prostu gdy słaby zasięg źle słychać, albo przerywa, tylko przez całą rozmowe słychać takie jakby takie ekranowanie magnetyczne coś w stylu jakby przyłożę za blisko telefon do głośnika lecz w nieco innej częstotliwości. Czy ktoś miał podobny problem ? Czy może być to spowodowane samodzielnym docinaniem karty sim do formatu nano Czy jest to wada Iphona i należy to zgłośić ?

#2 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 06 marca 2014 - 00:37

Nie wiem jak jest w Orange ale w T-Mobile jest coś takiego jak HD Voice i kiedy rozmawiamy i zasięg nagle osłabnie to słuchać kolosalną różnicę w jakości.

#3 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 06 marca 2014 - 01:38

Zauważyłem, że w moim 5S przy słabym sygnale gdy telefon działa w Edge to właśnie taki problem się pojawia.

#4 Turista

Turista
  • 34 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 06 marca 2014 - 14:37

Zauważyłem, że w moim 5S przy słabym sygnale gdy telefon działa w Edge to właśnie taki problem się pojawia.

A jaka siec ?

+ nie chodzi o jakosc tylko dziwne dzwieki podczas rozmowy

#5 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 06 marca 2014 - 14:51

T-Mobile. Te dźwięki dość dobrze opisałeś - tak jak sprzęganie telefonu z głośnikiem. Jak mi wymieniali 5 to jeden egzemplarz to miał a drugi nie - czyli była to cecha osobnicza - tam dużo intensywniejsze to było. W iP5s kilka razy to usłyszałem. Może objawia się gdy końcówka mocy musi zwiększyć moc. Poczekam na iP6 i wymienię - na razie nie przeszkadza mi to.

#6 Turista

Turista
  • 34 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 08 marca 2014 - 23:48

Zdjalem simlocka kupilem karte z playa zobacze czy problem wystapi. Mam takie pytanie w czwartek bylem zglosic zdjecie simlocka w salonie orange siedziala babka z plakietka "ucze sie" no i wkomci zadzwonila do biura obslugi podala moj nr imei kazala zaladowac konto do 80zl i powiedziala ze mam czekac 24h dzis mamy srode a ja dalej zadnego mejla nie man No ale mniejsza pytam oto czy nie powinna wpisac w ksiazce gwarancyjnej ze simlock zdjety oryginalnie w orange

#7 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 09 marca 2014 - 23:07

Zdjalem simlocka kupilem karte z playa zobacze czy problem wystapi.
Mam takie pytanie w czwartek bylem zglosic zdjecie simlocka w salonie orange siedziala babka z plakietka "ucze sie" no i wkomci zadzwonila do biura obslugi podala moj nr imei kazala zaladowac konto do 80zl i powiedziala ze mam czekac 24h dzis mamy srode a ja dalej zadnego mejla nie man
No ale mniejsza pytam oto czy nie powinna wpisac w ksiazce gwarancyjnej ze simlock zdjety oryginalnie w orange

o.0 Na lekcje polskiego chodziłeś?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych