Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zapalenie się ładowarki.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 MalF

MalF
  • 10 postów

Napisano 05 marca 2014 - 14:25

Witam wczoraj moja dziewczyna napisała mi przerażająca wiadomośc " koncówka ładowarki do iphona jest cała spalona, w nocy wybuchła błyskiem i korki w domu wyskoczyły" tak się zastanawiam czy to aby wina samej ładowarki, mowie o orginalnej ladowarce od apple. Mam jeszcze 3 miesiace gwarancji serwisowej moze dostane jakas zamienną.

#2 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 05 marca 2014 - 14:29

Która część? Ta wsadzana do telefonu czy do gniazdka?

#3 MalF

MalF
  • 10 postów

Napisano 05 marca 2014 - 14:30

Ta cześc wsadzona do gniazdka

#4 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 05 marca 2014 - 14:47

Zrób fotki, reklamuj. A jak masz czas to napisz do Apple i spytaj jak Ci wynagrodzą straty moralne jednocześnie zaznaczając, że nowy iPhone 5S/64GB mógłby ukoić skołatane nerwy. PS. Wcale nie żartuję.

#5 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 05 marca 2014 - 15:06

Ta cześc wsadzona do gniazdka

To może być wina gniazdka co nie zmienia faktu, że jest szansa na otrzymanie nowej ładowarki.
Możesz porobić dokładne fotki?

#6 MalF

MalF
  • 10 postów

Napisano 05 marca 2014 - 15:59

Jak dziewczyna wroci z roboty to porobi, ja aktualnie nawet nie wiem nie moge zrobić bo w pracy jestem i pisze do was z szajsunga ( tylko nie spalcie mnie na stosie :P )

#7 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 05 marca 2014 - 16:15

Też miałem podobny przypadek oryginał A1300 z 4S zaczął się "strzelać" było czuć spaleniznę , na szczęście telefonowi się nic nie stało.

#8 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 05 marca 2014 - 17:01

Dla tych mniej zorientowanych: oryginał A1300 czyli to:
http://store.storeim...v=1346886383761

zaczął się "strzelać" było czuć spaleniznę

Czyli jak? Pociski z jednej nóżki celowały w drugą nóżkę? Z tak małej odległości nie trafiały ale się podwędzały, aż zapach się pojawił? ;)

#9 MalF

MalF
  • 10 postów

Napisano 05 marca 2014 - 20:39

Oryginał, człowieku ja mowie o telefonie oryginalnie zapakowany z ispota, a ty pokazujesz zdjęcie oryginału. Bym napisał gdybym miał zamiennik. Dziewczyna powiedziała mi że był wybuch jak od petardy, ładowarka wystrzeliła z kontaktu, kabel usb odskoczył od samej ładowarki wraz z telefonem. Telefon działa, lecz kable usb też jest cały osmolony w sensie wtyczka USB.

#10 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 05 marca 2014 - 21:34

MalF - nie zrozumiałeś. Ja wrzuciłem zdjęcie ładowarki nie w celu polemiki z Tobą ale po to by mniej zorientowani użytkownicy forum byli w stanie rozszyfrować czym jest "A1300" z postu dypek2. Przecież napisałeś w pierwszym poście, że ładowarka była oryginalna

#11 burczybass-0636a41136

burczybass-0636a41136
  • 473 postów
  • SkądWars i Sawa

Napisano 05 marca 2014 - 23:23

Jeśli uszkodzone by było gniazdo sieciowe, to problemy by były także z innymi urządzeniami i / lub wtedy - kiedy by ktoś przy podłączonym urządzeniu np. ruszał przewodem i doszło by do zwarcia wewnątrz obudowy gniazda. Jeśli takie uszkodzenie powstało - problem bedzie występował. Kiedyś podłączajac nowa ladowarke od laptopa ( szanujacej sie marki ) wyjętego prosto z pudełka fabrycznego - nastąpiło takie zwarcie, ze aż w jednym z bolcow we wtyczce wypaliło dziurę.... Dobrze ze są zabezpieczenia... Szkoda tylko, ze takie wolne - ale dobrze ze są. Nie czekaj - reklamuj.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych