Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Usuwanie maili z serwera

• Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Bania88

Bania88
  • 202 posts

Posted 04 March 2014 - 15:19

Witam. Jak ustawic w 5s. Zeby nie usuwal maili z serwera. Korzystam z kilku roznych urzadzen i sprawdzajac maila na telefonie usuwa on je z serwera, co uniemozliwia mi sprawdzenie ich na komputerze. Telefon do maili uzywam "awaryjnie". Chcialbym ustawic zeby telefon mogl tylko odebrac wiadomoci i wysyla. Uniemozliwic mu manerwrowanie wiadomosciami na serwerze. A wszelkie usuwanie zeby odbywalo sie "lokalnie" na telefonie. Bez ruszania zawartosci serwera. Soft to 7.0.6. Pozdrawiam

#2 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 04 March 2014 - 15:26

Ustawienia > Poczta, kontakty, inne > konto dla którego chcesz ustawić > Zaawansowane > Usuń z serwera

#3 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 04 March 2014 - 15:59

Witam. Jak ustawic w 5s. Zeby nie usuwal maili z serwera. Korzystam z kilku roznych urzadzen i sprawdzajac maila na telefonie usuwa on je z serwera, co uniemozliwia mi sprawdzenie ich na komputerze. Telefon do maili uzywam "awaryjnie". Chcialbym ustawic zeby telefon mogl tylko odebrac wiadomoci i wysyla. Uniemozliwic mu manerwrowanie wiadomosciami na serwerze. A wszelkie usuwanie zeby odbywalo sie "lokalnie" na telefonie. Bez ruszania zawartosci serwera. Soft to 7.0.6.

Pozdrawiam

Jeżeli masz IMAP ustawiony to usunięcie z iPhone usuwa z serwera na tym to polega i tak ma działać. Nie usuwaj tego, czego nie chcesz mieć usuniętego.

#4 Bania88

Bania88
  • 202 posts

Posted 04 March 2014 - 17:14

Serwer to POP3. Mam ustawione unun z serwera-nigdy, a i tak usuwa.

#5 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 04 March 2014 - 19:02

POP3 tak działa, zmień na IMAP.

#6 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 04 March 2014 - 23:25

Ja dla kilku kont mam ustawione usuwanie po tygodniu i właśnie tak usuwa.

#7 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 05 March 2014 - 09:53

Ja dla kilku kont mam ustawione usuwanie po tygodniu i właśnie tak usuwa.

Zależy od ustawień serwera, niektóre na pałę z automatu usuwają po POP3 niezależnie od ustawień po stronie klienta, gdzieś się z tym spotkałem już kiedyś.

#8 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 05 March 2014 - 11:24

Zależy od ustawień serwera, niektóre na pałę z automatu usuwają po POP3 niezależnie od ustawień po stronie klienta, gdzieś się z tym spotkałem już kiedyś.

Dokładnie. Niezależnie od ustawień klienta poczty, serwer poczty może mieć np. opcję "When messages are accessed with POP: delete Gmail's copy".

#9 panjarekp

panjarekp
  • 89 posts
  • SkądPL Jelcz-Laskowice

Posted 06 May 2016 - 19:32

U mnie po usunięciu 100 ostatnich maili ze skrzynki interia, załadowało się 300 starych maili. Po ich usunięciu załadowało się 500 jeszcze starszych maili....

Jak sobie poradzić z taką falą spamu....

#10 kubalon1

kubalon1
  • 641 posts

Posted 07 May 2016 - 05:38

Od jakiegoś czasu tak się dzieje nie zawsze ale dość często, usuwam i pobiera jeszcze raz, coś jest skopane w systemie, zresztą coraz więcej takich kwiatków jest w jabłku.

#11 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 07 May 2016 - 09:40

U mnie po usunięciu 100 ostatnich maili ze skrzynki interia, załadowało się 300 starych maili. Po ich usunięciu załadowało się 500 jeszcze starszych maili....
Jak sobie poradzić z taką falą spamu....

Kupić komercyjną usługę? Za 2 stówy mam pocztę na 10 lat a spam się trafia i owszem raz czy dwa w miesiącu.
Za darmo niestety będzie codziennie Rembiszewski ze swoją kumulacją. ;)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users