Wybudzanie i dziwne podświetlenie ekranu
Rozpoczęty przez
Luk
, 03 mar 2014 18:08
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 marca 2014 - 18:08
Cześć,
kupiłem sobie telefon iPhone 4S, system uaktualniony do 7.0.6. (nie było takiego prefiksu wątku
). Telefon nowy, jak podaje strona Apple gwarancja do lutego. Zauważyłem, że gdy chce wybudzić telefon przyciskiem home (lub sleep) nagle następuje taki błysk (podświetlenie matrycy) trwający ułamek sekundy a potem gaśnie na ułamek sekundy i dopiero pojawia się tapeta z napisem odblokuj itd. Potrafię to zauważyć tylko przy dziennym świetle lub lampą. W pomieszczeniu ciemnym lub zaciemnionym (wieczór) animacja jest bardzo płynna.
Czy ten typ tak ma? Czy już mam jakieś problemy z matryca na nowiutkim telefonie? Mógłbym prosić posiadaczy 4S o szybki test? Czy też widzicie takie coś np. bezpośrednio pod nocna lampką albo i lampą sufitową? Myślałem, że wyłączenie auto dopasowania jasności coś tu da ale jednak nie. Wygląda na to, że telefon tak zawsze tylko moje oko zauważa to tylko przy świetle dziennym.
Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Napisano 03 marca 2014 - 18:38
Jest już taki wątek na forum. Inni ludzie także mają takie problemy. Ja również. Mam iPhone 4 i iOS 7.0.6, u mnie wygląda to identycznie jak u Ciebie, a także są problemy z odblokowaniem objawiające się tym, że za pierwszym razem nie dzieje się nic, natomiast wciskając drugi raz włącznik dopiero telefon wybudza się. Dodam, że przycisk Home wybudza normalnie i pojawiło się to po aktualizacji do 7.0, bo przy iOS 6 było wszystko w porządku.
Napisano 03 marca 2014 - 19:38
Hej, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Przejrzę jeszcze raz forum, musiałem nie zauważyć wątku (no chyba, że podpowiesz mi jak brzmi tytuł wątku
).
U mnie obydwa przyciski Home/Sleep wybudzają tak samo.

Napisano 03 marca 2014 - 19:42
Na moim iP4 jest tak samo, ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza. Na iOS 6 tak nie było, dopiero w iOS 7.
Napisano 04 marca 2014 - 17:36
Hej, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Przejrzę jeszcze raz forum, musiałem nie zauważyć wątku (no chyba, że podpowiesz mi jak brzmi tytuł wątku
).
U mnie obydwa przyciski Home/Sleep wybudzają tak samo.
To jest ten temat: http://myapple.pl/ip...cisk-power.html
Wczoraj jak napisałem Ci odpowiedź, wyłączyłem iPhone i włączyłem go raz jeszcze i teraz działa cudownie

Napisano 11 marca 2014 - 17:32
Hej, po aktualizacji do 7.1 nadal widzę opisany przez siebie problem. A jak u Was?
Napisano 11 marca 2014 - 17:44
Obecnie wszystko działa bardzo dobrze. Ale zobaczymy za jakiś czas.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych