Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Wybudzanie i dziwne podświetlenie ekranu

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Luk

Luk
  • 108 posts
  • SkądTychy

Posted 03 March 2014 - 18:08

Cześć, kupiłem sobie telefon iPhone 4S, system uaktualniony do 7.0.6. (nie było takiego prefiksu wątku :)). Telefon nowy, jak podaje strona Apple gwarancja do lutego. Zauważyłem, że gdy chce wybudzić telefon przyciskiem home (lub sleep) nagle następuje taki błysk (podświetlenie matrycy) trwający ułamek sekundy a potem gaśnie na ułamek sekundy i dopiero pojawia się tapeta z napisem odblokuj itd. Potrafię to zauważyć tylko przy dziennym świetle lub lampą. W pomieszczeniu ciemnym lub zaciemnionym (wieczór) animacja jest bardzo płynna. Czy ten typ tak ma? Czy już mam jakieś problemy z matryca na nowiutkim telefonie? Mógłbym prosić posiadaczy 4S o szybki test? Czy też widzicie takie coś np. bezpośrednio pod nocna lampką albo i lampą sufitową? Myślałem, że wyłączenie auto dopasowania jasności coś tu da ale jednak nie. Wygląda na to, że telefon tak zawsze tylko moje oko zauważa to tylko przy świetle dziennym. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.

#2 iWooke

iWooke
  • 47 posts
  • SkądPrzasnysz

Posted 03 March 2014 - 18:38

Jest już taki wątek na forum. Inni ludzie także mają takie problemy. Ja również. Mam iPhone 4 i iOS 7.0.6, u mnie wygląda to identycznie jak u Ciebie, a także są problemy z odblokowaniem objawiające się tym, że za pierwszym razem nie dzieje się nic, natomiast wciskając drugi raz włącznik dopiero telefon wybudza się. Dodam, że przycisk Home wybudza normalnie i pojawiło się to po aktualizacji do 7.0, bo przy iOS 6 było wszystko w porządku.

#3 Luk

Luk
  • 108 posts
  • SkądTychy

Posted 03 March 2014 - 19:38

Hej, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Przejrzę jeszcze raz forum, musiałem nie zauważyć wątku (no chyba, że podpowiesz mi jak brzmi tytuł wątku :)). U mnie obydwa przyciski Home/Sleep wybudzają tak samo.

#4 sopel1998

sopel1998
  • 171 posts
  • SkądWrocław

Posted 03 March 2014 - 19:42

Na moim iP4 jest tak samo, ale jakoś specjalnie mi to nie przeszkadza. Na iOS 6 tak nie było, dopiero w iOS 7.

#5 iWooke

iWooke
  • 47 posts
  • SkądPrzasnysz

Posted 04 March 2014 - 17:36

Hej, dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. Przejrzę jeszcze raz forum, musiałem nie zauważyć wątku (no chyba, że podpowiesz mi jak brzmi tytuł wątku :)).
U mnie obydwa przyciski Home/Sleep wybudzają tak samo.

To jest ten temat: http://myapple.pl/ip...cisk-power.html

Wczoraj jak napisałem Ci odpowiedź, wyłączyłem iPhone i włączyłem go raz jeszcze i teraz działa cudownie :P

#6 Luk

Luk
  • 108 posts
  • SkądTychy

Posted 11 March 2014 - 17:32

Hej, po aktualizacji do 7.1 nadal widzę opisany przez siebie problem. A jak u Was?

#7 iWooke

iWooke
  • 47 posts
  • SkądPrzasnysz

Posted 11 March 2014 - 17:44

Obecnie wszystko działa bardzo dobrze. Ale zobaczymy za jakiś czas.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users