Zwiększenie pojemności iPada
Rozpoczęty przez
menago
, 03 mar 2014 09:17
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 03 marca 2014 - 09:17
Było sporo tematów na forum dotyczących pamięci zewnętrznej ale w zasadzie nie znalazłem czegoś co spełniało by moje wszystkie wymagania, większość tematów jest starszych, technologia idzie do przodu więc liczę, że coś w miedzy czasie pojawiło się ciekawego na rynku. Mam iPada 4 i szukam do niego pamięci przenośnej. Pracuje za granicą, rzadko mam dostęp do internetu a chciałbym mięć pod ręką większą porcje filmów i seriali. Mam wersję 16 gb więc w takiej sytuacji to jest na prawdę bardzo mało. I teraz co wybrać. Myślałem, że dobry rozwiązaniem będzie kingston wi-drive. Tyle, że z zawartości tego dysku, na iPadzie można korzystać tylko w zasięgu wi-fi, więc to odpada. Inne pytanie, czy mogę z tego dysku przerzucić film na ipada (oczywiście w zasiegu wi-fi), czy on tylko udostepnia filmy bez możliwości przeniesienia go na Ipada. Inny sprzęt jaki znalazłem to seagate GoFlex, ale ona działa na takiej samej zasadzie jak wi-drive. Więc moje pytanie co wybrać żebym mógł oglądać filmy bez połączenia z netem, ewentualnie żeby można było przesyłać pliki z tego urządzenia na ipada przy połączeniu wi-fi. Jakiś adapter? Tylko który wybrać i gdzie kupić żeby nie dostał jakieś chińskiej podróbki. Co najbardziej opłaca się cenowo? Dodam, że nie potrzebuje kilkuset gb-owej pamięci, 64 gb w zupełności by wystarczyło. Oczywiście większy dysk byłby wygodniejszy jeśli można byłoby go kupić za rozsądną cenę.
P.S. jestem zielony z elektroniki więc odpowiadajcie prostym językiem

Napisano 03 marca 2014 - 09:34
Myślę, że przejściówka coś jak apple connection kit + JB rozwiązałoby problem.
Kupuj oryginał.
Nie używałem więc niech wypowie się ktoś komu to połączenie działa.
sama przejściówka jest do podłączenia aparatu ale może z pendrivem też zadziała przy JB
Napisano 03 marca 2014 - 09:52
LocalStorrage w Wi-Drive nie pozwala Ci połączyć się, pobrać kilku rzeczy a potem używać ich bez dysku?
Napisano 03 marca 2014 - 10:12
No tak zrozumiałem z tego co znalazłem na forum, ale tak jak mówię jest zielony w tym temacie dlatego pytam. To znaczy, że mogę sobie nagrać filmy na wi-drive a później po prostu co jakiś czas kiedy złapie wi-fi przerzucać je na ipada i ogladać już bez połączenia wi-fi? Jeśli tak to teraz pytanie co się bardziej opłaca, kupić wi-driva czy przejsciówkę i do tego pendriva albo dysk?
Napisano 03 marca 2014 - 10:27
Co rozumiesz przez "złapię wi-fi"? Wi-Drive sam robi sieć Wi-Fi więc nie musisz nic łapać. Włączasz urządzenie i możesz spokojnie nieopodal korzystać z jego zawartości na iPadzie.
Napisano 03 marca 2014 - 10:36
Teraz to się pogubiłem. Ja działanie wi-driva rozumiem tak. Podłączam go do komputera i przesyłam pliki tak jak na zwykły dysk przenośny. Jeśli chce z niego skorzystać to muszę być w zasięgu internetu i przez wi-fi łączę się z nim z mojego ipada. Napisałeś, że sam robi sieć wi fi, ale skąd on bierze w takim razie sygnał internetu
Napisano 03 marca 2014 - 10:38
a po co Ci sygnał internetu dla zawartości danych na dysku?
Robi polaczenie wifi zeby odbylo sie wszystko bez kabli
Napisano 03 marca 2014 - 10:44
No chyba, że tak. Czyli wi-drive działa tak jak dysk przenośny tylko nie łączy się z urządzeniem kablem tylko bezprzewodowo? Korzystam z niego w każdej chwili i nie potrzebuje połączenia z netem. No to wychodzi na to, że to jest najlepsza opcja bo zakup przejściówki i pendriva to podobny koszt.
Napisano 03 marca 2014 - 11:24
Dokładnie tak.
Napisano 05 marca 2014 - 19:26
Kupno
Router TP-LINK TL-MR3020 niska cena i opinie klientów Sklep OleOle
Wygranie tam oprogramowania alternatywnego
eko.one.pl - Projekt "Dysk bezprzewodowy"
Wygrywa się bardzo łatwo,dokładnie tak jak aktualizacja oryginalnego oprogramowania.
Podpinasz wszystko od pendriva po dyski zewnętrzne i z pomocą np. Darmowego https://itunes.apple...d364901807?mt=8
Kopiujemy gdzie chcesz albo prosto z pena oglądasz film np. Za pomocą oplayerhd lite.
- - - Updated - - -
Dysk sam tworzy wifi ,więc korzystasz gdzie chcesz.
Router TP-LINK TL-MR3020 niska cena i opinie klientów Sklep OleOle
Wygranie tam oprogramowania alternatywnego
eko.one.pl - Projekt "Dysk bezprzewodowy"
Wygrywa się bardzo łatwo,dokładnie tak jak aktualizacja oryginalnego oprogramowania.
Podpinasz wszystko od pendriva po dyski zewnętrzne i z pomocą np. Darmowego https://itunes.apple...d364901807?mt=8
Kopiujemy gdzie chcesz albo prosto z pena oglądasz film np. Za pomocą oplayerhd lite.
- - - Updated - - -
Dysk sam tworzy wifi ,więc korzystasz gdzie chcesz.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych