Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Synchronizacja kontaktów z Facebookiem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 vheo

vheo
  • 26 postów

Napisano 01 marca 2014 - 09:21

Witam serdecznie, wykonałem synchronizację listy kontaktów icloud z Facebookiem i nie wszystkie kontrakty się zsynchronizowany. Na przykład kontakt Jan Kowalski znalazł swój odpowiedni na FB i się zaktualizował o urodziny, fotkę etc. Natomiast Jan Nowak już takiego swojego odpowiednika nie znalazł pomimo ze na Facebooku występuje pod takim samym imieniem i nazwiskiem i ma fotkę, wpisane urodziny etc. Teraz moje pytanie: czy można tym niezsynchronizowanym kontaktom jakoś ręcznie wskazać ich odpowiedniki na FB? Czy wiecie może dlaczego nie wszystkie kontakty się zsynchronizowany?

#2 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 01 marca 2014 - 14:43

Masz funkcję łączenia kontaktów jak już włączysz ich edycję. To jest w instrukcji darmowej.

#3 Duke123

Duke123
  • 491 postów

Napisano 01 marca 2014 - 20:41

Masz funkcję łączenia kontaktów jak już włączysz ich edycję.

Hm, tylko jak połączyć kontakty skoro nie zostały zsynchronizowane (nie pojawiają w grupie Facebook w telefonie)?

IMHO w iOS 7 synchronizacja kontaktów z Facebooka nie działa prawidłowo. Na moim iPhonie i na iPadzie synchronizowanych jest tylko kilkanaście z ponad 100 znajomych na Fejsie. Sporo czytałem o problemie na zagranicznych forach. Rozwiązania nie znalazłem, więc to prawdopodobnie kolejny bug.

Problem można obejść instalując aplikacje firm trzecich. Osobiście używam ContactsXL. Zależało mi tylko na synchronizacji zdjęć kontaktów i ta funkcja działa świetnie. Pozostałe dane, np. daty urodzin też chyba da się synchronizować.

#4 vheo

vheo
  • 26 postów

Napisano 01 marca 2014 - 22:01

Niestety, nie mam możliwości kupna full wersji, a wersja lite na synch. z FB nie pozwala. Jakieś inne propozycje? Bardzo mi na tym zależy.

#5 MaXoN

MaXoN
  • 18 postów
  • SkądChełm, Poland

Napisano 02 marca 2014 - 09:58

Też chciałbym wiedzieć jak mam dokładnie sobie synchronizować te kontakty bo u mnie to też tylko parę zostało zaciągniętych z FB. Trochę to bez sensu bo udostępniają opcję która w ogóle nie spełnia swojej funkcji. Jak ktoś wie jak to zrobić roszę też o info w tej sprawie. Pozdro

#6 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 02 marca 2014 - 18:19

Nie pomogę Wam, bo raz zastosowałem i zadziałało (niestety) i miałem mnóstwo śmieci do czyszczenia. Drugi raz nie przetestuje dla Was. Strzelam jednak, że wyłączenie i ponowne włączenie synchronizacji może dorzucić kontakty.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych