Automatyczne odbieranie mms-ów
Napisano 28 lutego 2014 - 20:43
Napisano 01 marca 2014 - 17:37
Napisano 24 lipca 2014 - 12:18
Napisano 26 lipca 2014 - 09:25
Napisano 26 lipca 2014 - 09:42
Zaktualizuj iosa do najnowszej wersji
Umiesz czytać ze zrozumieniem ?
Przeczytaj 1 zdanie jeszcze raz, uwaga :
Trudne nie ?Ja przez jakiś czas miałam wyłączoną transmisję danych i mms'y przychodziły automatycznie w iphone 5, a teraz po najnowszej aktualizacji mms'y nie chcą już przychodzić.
Napisano 11 sierpnia 2014 - 14:44
Napisano 11 sierpnia 2014 - 16:31
Czy ktoś pomoże? Czy rzeczywiście transmisja danych non stop jest jedynym wyjściem?
Tak. Samochód jak kupujesz też trzymasz go w garażu bo nie stać Ciebie na paliwo? Po co Ci iPhone do szpanowania? Pakiet kosztuje śmieszne pieniądze w tej chwili...
Napisano 12 sierpnia 2014 - 10:48
Napisano 12 sierpnia 2014 - 11:18
Sprawdź ustawienia APN
Przeczytałeś cały wątek, czy tylko piszesz bzdury by pisać?
Napisano 13 sierpnia 2014 - 13:36
Tak. Samochód jak kupujesz też trzymasz go w garażu bo nie stać Ciebie na paliwo? Po co Ci iPhone do szpanowania? Pakiet kosztuje śmieszne pieniądze w tej chwili...
Nie chodzi o pieniądze czy szpan, gdyby nie okazyjna cena za jaką go nabyłam, w życiu nie pokusiłabym się o iphona. Jabłko z tyłu i tyle, żadna rewelacja.
Jednak baterie zżera przy całodobowym 3g stąd było moje pytanie. Nie trzeba od razu z kąśliwymi uwagami wyskakiwać panie super moderator.
- FireBird lubi to
Napisano 13 sierpnia 2014 - 13:42
Napisano 11 lipca 2015 - 22:33
P.S. Jezeli tak, to czy przy wlaczonej sieci 3g i danych kom., ale jednoczesnym wylaczeniu wszystkich automatycznych aktualizacji (mail, lokalizacja) telefon bedzie szybciej zuzywal baterie i zjadal pakiet?
Użytkownik FireBird edytował ten post 11 lipca 2015 - 23:07
Napisano 12 lipca 2015 - 17:01
Do tej pory nie pojawilo sie zadne rozwiazanie tego problemu? Trzeba jechac non stop na wlaczonej sieci komorkowych danych?
Nie, ponieważ to nie problem a tak ma być, dla tych kilku osób których stać na iPhone a nie stać na pakiet za kilka złotych, nikomu się nie chce bawić w pisanie obejścia, bo jak ktoś nie chce wydać 5 zł na pakiet to nie wyda tym bardziej 20 zł na program do tego.
P.S. Jezeli tak, to czy przy wlaczonej sieci 3g i danych kom., ale jednoczesnym wylaczeniu wszystkich automatycznych aktualizacji (mail, lokalizacja) telefon bedzie szybciej zuzywal baterie i zjadal pakiet?
Będzie zjadał pakiet i tak ale co ma z pakietem wspólnego lokalizacja to nie mam pojęcia.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 13 lipca 2015 - 23:16
Tu nie chodzi czy stac, czy nie - do tego przeciez dochodzi jeszcze pobor energii i co za tym idzie czas trzymania baterii. IPhone'a kupic sobie moze kazdy, kto moze wywalic te 3k na topowe smarty z Andkiem, wiec to nie jest argument. Mi tego bardzo brakuje (jak oczywiscie i innych rzeczy, ale przeciez to juz wszystkk bylo setki razy walkowane).
Dzieki za odpowiedz i potwierdzenie.
Użytkownik FireBird edytował ten post 13 lipca 2015 - 23:17
Napisano 13 lipca 2015 - 23:47
do tego przeciez dochodzi jeszcze pobor energii i co za tym idzie czas trzymania baterii.
Ale to nie argument, po co w takim razie kupować smartfona? Dla szpanu? Na pewno nie dla aplikacji, które umieją zjadać prąd, że procenty lecą jak licznik w taksówce. Jak ktoś potrzebuje prądu, kupuje zwykły telefon a nie smartfona zaprojektowanego do pracy z siecią.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach
Napisano 29 maja 2017 - 16:41
Słuchajcie - jak wygląda kwestia MMSów w najnowszym iOSie? Przy wyłączonej transmisji danych przychodzi chociaż powiadomienie o MMSie do pobrania, czy zupełnie nic?
Napisano 29 maja 2017 - 17:13
Słuchajcie - jak wygląda kwestia MMSów w najnowszym iOSie? Przy wyłączonej transmisji danych przychodzi chociaż powiadomienie o MMSie do pobrania, czy zupełnie nic?
Nic
iPhone 5s Mac mini Watch Series 1
Napisano 29 maja 2017 - 17:32
To przykro - dzięki za cynk.
A znacznie szybciej spada bateria przy włączonej transmisji danych? Wydaję mi się, że taki SE mógłby spokojnie wytrzymać 1,5 dnia średnio-ciężkiego użytkowania przy wyłączaniu transmisji, kiedy się z niej nie korzysta, a tak to pewnie ledwo do późnego wieczora dobije...
Napisano 29 maja 2017 - 17:36
Dlatego ja nauczyłem osoby, które wysyłają mi MMS-y, by po wysłaniu poinformowali mnie o tym SMS-em.
iPhone 5s Mac mini Watch Series 1
Napisano 29 maja 2017 - 20:07
Generalnie bycie online niesie za sobą niewątpliwie same plusy.
- Andaar lubi to
Napisano 29 maja 2017 - 20:57
Wszystko teraz bazuje na internecie (większość aplikacji/usług w smartfonach), więc wyłączanie go jest dla mnie tak idiotyczne że aż mnie głowa rozbolała.
Z wyłączaniem wyglądało by to tak:
-chce sprawdzić cokolwiek, np. pogodę.
-wchodze w ustawienia
- włączam internet
- uruchamiam pogode
- wchodzę w ustawienia
- wyłączam internet.
Dobrze się jednak czuję i robię to tak:
- odpalam pogodę.
A MMS-y to oczy mi wywaliło z orbity, że ktoś to jeszcze używa.
Użytkownik czesiekwiesiek edytował ten post 29 maja 2017 - 20:59
Macbook Air M1 512/16, iPhone 12 mini, AirPods 2, Apple Watch Series 3
Napisano 29 maja 2017 - 21:42
Wszystko teraz bazuje na internecie (większość aplikacji/usług w smartfonach), więc wyłączanie go jest dla mnie tak idiotyczne że aż mnie głowa rozbolała.
Z wyłączaniem wyglądało by to tak:
-chce sprawdzić cokolwiek, np. pogodę.
-wchodze w ustawienia
- włączam internet
- uruchamiam pogode
- wchodzę w ustawienia
- wyłączam internet.
Dobrze się jednak czuję i robię to tak:
- odpalam pogodę.
A MMS-y to oczy mi wywaliło z orbity, że ktoś to jeszcze używa.
Dokładnie. Poza tym, jak mamy wyłączony internet, to nie skorzystamy z np. Find My iPhone, nie mamy iMessage czy FaceTime.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych