Pancerne etui i "niezniszczalna" folia na 5S
Posted 24 February 2014 - 18:24
Posted 24 February 2014 - 18:39
Posted 24 February 2014 - 18:43
Pancerne obudowy jeżeli faktycznie mają być pancerne to będą skręcane śrubkami - wizja zakładania i ściągania tego przed i po wyjściu z domu wydaje się mało wygodna.
Dodatkowo, takie obudowy są niestety drogie i 200 zł raczej tutaj nie wystarczy. Koszt np. takiego lunatik taktik extreme to ponad 100 dolarów. Na Allegro można dostać podróbkę za 100 zł - czy wystarczy? Niestety nie wiem, nie używałem jej, ale jak do każdej podróbki - podchodził bym z ograniczonym zaufaniem.
Kolejna sprawa - folia. Folia jest folią i mocna nie jest. Są folie "mocne" typu 3MK Solid/Rock, ale to też wydatek kilkudziesięciu złotych. No i to ciągle folia. Jak chcesz czegoś mocniejszego to zainteresuj się szkiełkami zamiast folii, przykładowy model: Nillkin 9H.
Tu masz cały wątek o foliach i szkłach i opinie użytkowników naszego forum:
http://myapple.pl/ip...lcd-opinie.html
Posted 14 March 2014 - 20:26
Posted 14 March 2014 - 21:04
Posted 20 March 2014 - 14:43
[url=http://allegro.pl/kolorowa-folia-na-telefon-iphone-4-5-tyl-carbon-3d-i4065565890.html]kolorowa FOLIA na telefon iPhone 4,5 TYŁ CARBON 3D (4065565890) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.[/url]
Posted 20 March 2014 - 19:12
Posted 27 March 2014 - 23:13
Posted 03 June 2014 - 16:34
Posted 03 June 2014 - 20:45
Posted 03 June 2014 - 22:58
Posted 04 June 2014 - 10:32
Posted 04 June 2014 - 10:48
Ja napiszę swoje spostrzeżenie odnośnie etui i folii wszelkiego typu, bo aż jestem w szoku.
Od lat byłem zwolennikiem dobrej jakości etui, nie małe wydatki ponosiłem na te cele, folii
nigdy nie używałem, to fakt, ale dobre, pełne etui tak i raz kiedyś, wyczytałem o fajnej
naklejce Truffol, ze skóry, z USA z przesyłką 9$, kupiłem pięknie pomarańczowe, przyszło.
Zachwyt nie mija do dzisiaj, a sedno tej wypowiedzi jest teraz, nakleiłem, jest to skórka
cieniutka 0,6mm tylko na plecki, nic więcej, dali tez dobrą folię na front, ale nie skorzystałem.
Przez dwa miesiące noszę go tylko z tą naklejoną skórą, na całym iPhonie żadnych śladów,
rysek, noszę bardziej niż normalnie kiedyś, kieszeń spodni, tylna kieszeń, co mi się nie
zdarzało wcześniej, leży gdzie popadnie, żadnych cudów z ekstra uwagą na niego i nic,
ani draśnięcia. Nie wiem na czym to polega, może kiedy za bardzo zwracamy uwagę na ten
detal, tym częściej zdarzają się sytuacje, kiedy coś się dzieje? Jak był w etui, ciągle coś, gdzieś
leciał, wyślizgiwał się, tracił z oczu, od dwóch miesięcy nie mam z tym problemu, fenomen.
Do tego, ta skórka, cudowny kolor, czystość, iPhon 5S w pełnej swojej okazałości, bez zakrywania
dopracowanych detali, ramki, chwyt idealny, wreszcie czuć, że masz go w ręku, a nie gumowy
pokrowiec nawet Puro, najwyższej jakości, dający zawsze poczucie, że kondon jest na czymś tak
fajnym, polecam zastanowić się, nad wydawaniem kroci, żeby potem w komisie za pół ceny go
zostawić, biorąc nowy model
Też polecam.
Zerknij jak fajnie wygląda z ich aluminiowym bumperem
https://twitter.com/...092207898271745
Posted 04 June 2014 - 16:16
No wlasnie ten dodatek myslalem, zeby przyczepic zaciskami do mostka kierownicy na stale (prawie na stale) i wtedy mozna by w to wczepiac telefon w etui. Skoro piszesz, ze to trzyma mocno to zakladam, ze bedzie sie nadawalo. Chyba sobie sprawie takie cudo.
Ten Topeak nie wzbudza zaufania tak do konca.
Właściwie tak sobie pomyślałem że wystarczą dwie dobre rzepy i bez problemu, oczywiście używając tego uchwytu z tyłu, przyczepisz etui do mostka. Co do topeaka to moim zdaniem jest naprawdę porządnie wykonany z materiałów wysokiej jakości i jeśli miałbym ryzykować na deszczu to tylko z tym etui, na pewno nie z griffinem. Giffin jest ok ale przy ryzyku upadku, wypadnięcia z kieszeni itd, natomiast przy opcji jazda rowerem w deszczu tylko topeak
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users