Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[APP] licencja Windows na MAC

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wolf1

Wolf1
  • 85 postów
  • SkądPoznań

Napisano 19 lutego 2014 - 18:25

Cześć,
Od wczoraj jestem posiadaczem MacBook'a Air 13.3 (Late 2013 o ile się nie mylę - ma i5 oraz HD5000), natknąłem się na ciekawy wątek. Jestem w posiadaniu oryginalnej wersji Wiedźmina i Wiedźmina 2 (wersja na PC), oba tytuły mają po dwa klucze, jeden tzn. CD-KEY do instalacji na komputerze klasy PC i drugi SecureROM upoważniający do pobrania oryginalnej wersji cyfrowej tego tytułu (strona gog.com). Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony, ponieważ okazało się że GOG pozwala na pobrania oryginalnej wersji cyfrowej zarówno na MAC jak i PC, na założone tam konto przesyła klucz upoważniający do zarejestrowania gry i pobrania DLC.
Czy znacie jakieś aplikacje/gry które można również w ten sposób uzyskać?
Coś tam czytałem i wiem że istnieje Boot Camp/Virtual Box (instalacja/emulacja Windows), tylko średnio mnie to interesuje, ponieważ MBA zakupiłem ze względu na jakość wykonania, pracę na baterii i system.

[ATTACH=CONFIG]20404[/ATTACH]

#2 ctarx

ctarx
  • 40 postów

Napisano 19 lutego 2014 - 20:17

Nie wiem czy dokładnie to miałeś na myśli, ale gry zakupione przez Steam również działają na obu systemach. Oczywiście jeżeli dany tytuł został wydany na windows i mac.

#3 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 19 lutego 2014 - 20:33

Windows na Mac'u

#4 DanielF

DanielF
  • 5 765 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 19 lutego 2014 - 20:41

wszelkie windowsowe gry możesz uruchamiać za pomocą darmowego wineskina lub płatnego crossovera.

#5 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 19 lutego 2014 - 21:07

Nie tak do końca wszystkie - nieraz są problemy :)

#6 Wolf1

Wolf1
  • 85 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 lutego 2014 - 18:09

O Steamie wiem - używam :) Do Steam wchodzą tylko określone klucze. Bardziej chodziło mi o coś w stylu mam jakąś grę na PC, podaje cd-key na jakimś sklepie internetowym (typu gog.com) i uzyskuje wersję cyfrową również dla mac, raczej traktuje to jako "smaczek". Do gier mam konsolę, ale jestem fanem Wiedźmina więc to mnie ucieszyło. Baldur's Gate czy Icewind Dale też bym nie pogardził - a mam oryginalne wersje na PC. instalacja Windowsa na Macu mnie nie interesuje, ale wineskin czy crossover - dzięki za podpowiedź, zgłębię temat :)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych