Przedłużenie umowy ! sępy zaczynają dzwonić
Napisano 18 lutego 2014 - 18:47
Napisano 18 lutego 2014 - 19:24
Napisano 18 lutego 2014 - 20:09
Napisano 18 lutego 2014 - 20:41
Napisano 18 lutego 2014 - 22:15
Napisano 19 lutego 2014 - 00:27
Napisano 19 lutego 2014 - 09:32
Fakt że Orange i T-Mobile w Polsce pracują na tych samych masztach, nie świadczy że sieć i jej pojemność jest wszędzie u nich taka sama.
Docelowo korzystać mają z tej samej infrastruktury czyli nie tych samych konstrukcji masztowych tylko tej samej sieci, którą zarządza technicznie firma Networks. Zupełnie analogicznie do tego co się dzieje w Plus i Cyfrowym Polsacie - siecią zarządza Midas.
Jeśli są jakieś różnice w wydajności pomiędzy identycznymi telefonami w Orange i T-mobile mogą wynikać albo z tego, że jeszcze w danej lokalizacji nie zrobiono "modernizacji", chociaż twierdzą konsultanci, że zrobiono (znam takie przypadki) lub ograniczeń transferu wynikających z taryf.
PS. Orange też nie stosuje blokady sim od kilku lat.
Napisano 19 lutego 2014 - 09:36
Napisano 19 lutego 2014 - 09:50
Napisano 19 lutego 2014 - 09:51
Napisano 19 lutego 2014 - 10:16
Napisano 19 lutego 2014 - 19:10
Docelowo korzystać mają z tej samej infrastruktury czyli nie tych samych konstrukcji masztowych tylko tej samej sieci, którą zarządza technicznie firma Networks. Zupełnie analogicznie do tego co się dzieje w Plus i Cyfrowym Polsacie - siecią zarządza Midas.
Jeśli są jakieś różnice w wydajności pomiędzy identycznymi telefonami w Orange i T-mobile mogą wynikać albo z tego, że jeszcze w danej lokalizacji nie zrobiono "modernizacji", chociaż twierdzą konsultanci, że zrobiono (znam takie przypadki) lub ograniczeń transferu wynikających z taryf.
PS. Orange też nie stosuje blokady sim od kilku lat.
Nie do końca należy porównywać Networks i Midas, bo ten drugi zarządza zasobami tego samego właściciela. T-Mobile i Orange dysponują własnymi częstotliwościami, i o ile Networks jako firma zależna od tych operatorów, dysponuje dla nich jedną technologią, to już mezaliansu na częstotliwości nie popełniają. Tak T-Mobile, jak i Orange startują w przetargach na nowe częstotliwości, ale nie po to przecież, żeby się nimi za darmo dzielić z konkurencją.
Każda ze stron jest właścicielem swoich elementów sieci i częstotliwości. Operatorzy są konkurentami na rynkach hurtowych i detalicznych usług telekomunikacyjnych. Orange faktycznie ma świadczyć np. usługi 4G korzystając z częstotliwości 1.800 MHz, także na częstotliwości posiadanych przez T-Mobile. Orange natomiast będzie korzystać z częstotliwości 4G należących do T-Mobile za wynagrodzeniem. W przyszłości współpraca może zostać rozszerzona na inne pasma częstotliwości, ale zapewne również odpłatnie. Te informacje znajdują się chociażby na stronach Telix.pl
Więc różnice mogą, występują i pewnie będą występowały.
Napisano 19 lutego 2014 - 23:05
Napisano 25 lutego 2014 - 13:43
Napisano 08 marca 2014 - 13:59

Napisano 16 marca 2014 - 17:45
Napisano 17 marca 2014 - 11:53
Napisano 20 marca 2014 - 12:51
Ja bym w ogóle nie rozmawiał z tymi naganiaczami na telefon i udał się na spokojnie do najbliższego salonu sieci gdzie poznałbym ofertę. Tak zawsze robię.
Dokładnie!! oni tam tak mieszają, mam wrażenie ze specjalnie: moja sytuacja 6 miesięcy temu, sieć PLAY, dzwoni pani z ofertą na telefon i mówi ze w abonamecie 80 zł mam go za 1 zł, myślę no ok telefon mi się podoba biore ale pójde do salonu, gdzie nie będe musiał czekać na paczkę i od razu sprawdzę telefon. No i w salonie pani mówi ze tak ten telefon jest za 80 zł ale musze dopłacić 100zł!! zdziwiony wychodze z salonu no i ide zadzwonić, dzwonie a tam gościu mówi ze mam ten telefon za 1 zł przy abonamencie, no i weź tu zrozum, i znów ide do salonu i wziełem ten tel za 100 zl a potem się okazało ze gościu oddzwonił i przeprasza bo się pomylił ;/ no facepalm!! z nimi wszystkimi!
Napisano 20 marca 2014 - 15:11
Skoro uważasz, że maja mało korzystną ofertę to dlaczego nie zmienisz sieci?
Tylko że dzisiaj się oferty są takie … , mówiąc inaczej mało korzystne dla abonenta. Play 29,99zł/mc nielimitowane połączenia głosowe do wszystkich sieci ale smsów brak oraz połączeń na stacjonarne brak, T-Mobie ta sama cena 800minut do wszystkich plus nielimitowane do T-Mobile, smsy wymienialne na minuty ale połączeń na stacjonarne brak. Pojawia się tylko pytanie gdzie jest ta super oferta?
Moja stara opcja tzn Formuła M 29zł/mc z 400minut do wszystkich + nielimitowane do Play bije wszystko obecnie na rynku na głowę. Dzwonione jest bez ograniczeń i to jeszcze sporo zostaje. Obecnie w nowych taryfach aby mieć to somo musze zapłacić x2.
Napisano 26 kwietnia 2014 - 09:18
Za 29 złotych masz abonament w Heyah, w którym są nielimitowane rozmowy do wszystkich sieci komórkowych i stacjonarnych, dopłata 9 złotych i w zamian otrzymujemy nielimitowane smsy do wszystkich sieci. Słabe masz rozeznanie, skoro uważasz, że trzeba zapłacić 60zł, aby mieć to samo co Ty. Za 30 złotych w tym momencie otrzymujesz 2x lepszą ofertę od tej, którą masz.Tylko że dzisiaj się oferty są takie … , mówiąc inaczej mało korzystne dla abonenta. Play 29,99zł/mc nielimitowane połączenia głosowe do wszystkich sieci ale smsów brak oraz połączeń na stacjonarne brak, T-Mobie ta sama cena 800minut do wszystkich plus nielimitowane do T-Mobile, smsy wymienialne na minuty ale połączeń na stacjonarne brak. Pojawia się tylko pytanie gdzie jest ta super oferta?
Moja stara opcja tzn Formuła M 29zł/mc z 400minut do wszystkich + nielimitowane do Play bije wszystko obecnie na rynku na głowę. Dzwonione jest bez ograniczeń i to jeszcze sporo zostaje. Obecnie w nowych taryfach aby mieć to somo musze zapłacić x2.
Napisano 22 czerwca 2014 - 14:02
Napisano 22 czerwca 2014 - 14:19
Napisano 08 września 2014 - 19:16
Napisano 17 września 2014 - 17:19

Napisano 17 września 2014 - 18:29
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych