Nie można wyłączyć funkcji "Znajdź mój iPhone" oraz wymazać iPhone'a!
Rozpoczęty przez
rafalnh1
, 17 lut 2014 17:18
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 17 lutego 2014 - 17:18
Witam serdecznie!
Mam nie lada problem, kontaktowałem się z dwoma serwisami i mówią mi że pierwszy raz się spotykają się z taką sprawą.
Sprawa dotyczy iPhone'a 5 z aktualnym oprogramowaniem 7.0.4. Mam w nim małą usterkę (nie szuka sieci, nawet po wymianie karty sim na nową oraz po jej wyciągnięciu z telefonu pokazuje się komunikat "Szukam...") Dlatego chcę wgrać od nowa oprogramowanie lub oddać telefon do serwisu.
Ale kiedy chcę wyłączyć funkcję "Znajdź mój iPhone" żeby wgrać nowy soft pokazuje mi się komunikat:
"Nie można wyłączyć Znajdź mój iPhone. Wystąpił błąd usuwania rejestracji tego iPhone'a w iCloud. Spróbuj wyłączyć funkcję ... póżniej"
Jak chcę go wymazać to pokazuje się podobna informacja:
"Nie można wymazać iPhone'a. Wystąpił błąd usuwania rejestracji tego iPhone'a w iCloud. Spróbuj wymazać go póżniej"
Nie mogę także skasować konta iCloud z poziomu telefonu ponieważ pokazuje mi się kolejny tego typu komunikat.
Bardzo proszę o pomoc jeśli tylko jest ktoś kto wie jak można to rozwiązać. Będę bardzo wdzięczny!

Napisano 17 lutego 2014 - 18:41
Zaloguj się na iCloud.com i tam usuń swojego iPhone'a z Find My iPhone. Zawsze możesz po prostu wprowadzić iPhone w DFU i go odtworzyć do najnowszego oprogramowania przez iTunes, po tej operacji będziesz musiał aktywować telefon swoim Apple ID.
Napisano 18 lutego 2014 - 10:53
Dziękuję bardzo! iPhone działa i nawet zniknęła usterka z zasięgiem.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych