Przymierzam się do zakupu myszki bezprzewodowej do laptopa MacBook Pro retina i mam problem z wyborem.
Po pierwsze fajnie było by mieć myszkę która będzie się łączyć z laptopem przez bluetooth a nie przez zwykły nadajnik ale z tego co zauważyłem nie ma ciekawej myszki ( wygoda i funkcjonalność ) która działała by przez bluetooth, tak więc jestem skazany na myszkę z tradycyjnym nadajnikiem USB. A czemu to jest problem dla mnie? Ponieważ mój MB ma tylko dwa wejścia USB… Wiem że można dokupić jakąś rozgałęzienie często poruszam się z laptopem i nie chce takiego czegoś.
Trzeba będzie sie z tym uporać. Jak już wspomniałem jest to problem ale do przejścia

Myszka będzie używana na bladzie biurka zwyczajnego z Ikei.
Myszkę trzymam chwytem PalmGrip. Zależy mi na tym żeby była wygodna ponieważ dużo używam komputera i w miarę długo trzymała na baterii

Zastanawiam się nad dwoma myszkami
-Logitech Performance Mouse MX który jest kompatybilny z komputerami Mac
Co przemawia za tą myszką?? Po pierwsze że jest wygodna i jak to pisze na stornie logitecha "Osiągaj więcej na komputerze Mac, Wykonuj więcej niż tylko wskazywanie, klikanie i przewijanie. Za jej pomocą można uruchamiać funkcję Mission Control, przełączać między aplikacjami i nie tylko."
Następna myszką na która się zastanawiam jest
-Logitech G602. Nie wiem czy jest tak samo dobrze "zgrana" jak myszką Performance ale wygląda na dosyć wygodną oraz posiada sensor optyczny co przy gołym blacie chyba jest wygodniejsze

A poza tym można jej używać do gier jeśli w przyszłości kupie PC. Nie wiem tylko jak sprawa wygląda z tymi bocznymi przyciskami których jest dużo… Czy nie przeszkadzają one przy pracy.
Mam jeszcze pytanie odnośnie tej G602, czy wie ktoś jaka jest jej waga??
Przechodząc do drugiej części zdecydowalem się na klawiature tą klawiaturę -> Logitech K811
Mam ją zamiar kupić za granicą własnie za 99USD.
Nie wiem tylko czy jest ona na baterie czy ma akumulator?? Jeśli tak to na ile wystarcza?? Wiem tylko że można ją ładować przez usb.
Czekam na wasze odpowiedzi i sugestie.
p.s. prosze nie sugerować się ceną bo liczą się tu inne rzeczy wymienione wyżej przy wyborze tych myszek

edit: Zapomniałem jeszcze zapytać czy taka klawiatura która działa przez bluetooth może jakoś "gryźć" się z innym urządzeniami ?? Typu router albo klawiatura bezprzewodowa itd?