Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie widzi karty SIM - po wymianie szybki

• Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 A-One

A-One
  • 194 posts

Posted 16 February 2014 - 21:38

Witam, dzisiaj wymieniłem w sumie 10-ty raz szybkę w różnych iP 4S... Zazwyczaj, a tak naprawdę chyba nigdy nie miałem z tym problemu. Tym razem po operacji telefon nie widzi karty SIM... tzn. wkładam i nie prosi o podanie PIN'u. Które miejsce powinienem sprawdzić? Będę wdzięczny ze wszelkie sugestie.. EDIT: Może powinienem jeszcze dodać, że bez względu czy karta jest włożona, czy nie, wyświetlany jest komunikat "Szukam..." a nie np. "Brak SIM". Pozdrawiam

#2 szkodnikPL

szkodnikPL
  • 747 posts
  • SkądBiała Podlaska

Posted 16 February 2014 - 22:02

Nie uszkodziłeś rezystora odpowiedzialnego za sygnał na płycie głównej? Spróbuj też wejść ręcznie w ustawienia daty i godziny, a potem ustawić ją ręcznie. Na pewno wszystko dobrze poskładałeś?

#3 A-One

A-One
  • 194 posts

Posted 16 February 2014 - 22:12

Gdzie znajdę dokładnie ten rezystor? Jedyne widoczne uszkodzenie to "podstawa" z gwintem dla jednej ze śrubek osłony wtyczki taśmy, która idzie od głośnika do wysokości właśnie "czytnika" karty. Z tym, że z mojej strony nic tam na siłę robione nie było - jakkolwiek to nie zabrzmi to "takie to już było". Poniżej zdjęcia. EDIT: Może powinienem jeszcze dodać, że bez względu czy karta jest włożona, czy nie, wyświetlany jest komunikat "Szukam..." a nie np. "Brak SIM". [ATTACH=CONFIG]20339[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]20340[/ATTACH]

#4 A-One

A-One
  • 194 posts

Posted 16 February 2014 - 23:18

Po ok. 20 minutach "Szukam..." zmieniło się na "Brak sieci.". Po tym wyciągnąłem kartę i wyświetlił się komunikat "Brak SIM". Włożyłem kartę, poprosiło o PIN i działa... Problem uważam za poniekąd rozwiązany... SzkodnikPL, i tak chętnie dowiem się gdzie dostanę się do rezystora, więc daj znać ;) Dzięki, pozdrawiam

#5 Noxx

Noxx
  • 8 posts

Posted 16 February 2014 - 23:48

Po każdym wyjęciu baterii najlepiej połączyć się z wifi, ustawić datę i czas, wejść w tryb samolotowy, później go wyłączyć i zrestartować iOS. niestety... ten system tak ma i nic się na to nie poradzi : )

#6 A-One

A-One
  • 194 posts

Posted 17 February 2014 - 23:40

UP. Nie widzi jednak tej karty... czasami chwyci, ale na krótko. Chyba mimo wszystko coś zrobiłem źle... cóż, czeka mnie prawdopodobnie komis, jeżeli nie wyrzucenie telefonu :/

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users