Kopia zapasowa z iPhone - problem z hasłem
Started by
kristofeRR
, 15 Feb 2014 21:59
3 replies to this topic
Posted 15 February 2014 - 21:59
Przy archiwizacji kopii zapasowej miałem zaznaczoną opcję zabezpieczenia hasłem, ale przy zgrywaniu iTunes nie poprosił o ustanowienie żadnego hasła. Wgrałem nowy soft i chciałem zgrać dane z kopii zapasowej i tutaj jest problem, bo program prosi o hasło. Przeszukałem trochę informacji w internecie i hasła takie jak 1234, 12345, 0000, 1111 czy 9999 nie działają, oczywiście hasło do komputera czy do apple id również, nie mam też hasła w pęku kluczy.
Czy jest jakaś szansa na odgadnięcie tego hasła? Wiem, że mogę ręcznie wyciągnąć informację z samej kopii zapasowej, ale no wolałbym się z tym nie bawić. Ogólnie jak czytałem to problem występuje od dawna, ale Apple nie raczy się go naprawić.
Z góry dziękuję za pomoc

Posted 15 February 2014 - 23:23
Jeżeli miałeś hasło zaznaczone, to pewnie kiedyś jakieś podałeś, wyciąganie ręczne CI nic nie da, ponieważ kopia jest zaszyfrowana. Do wykonania kopii hasło później nie jest potrzebne, bo po co. hasło jest potrzebne do odtworzenia. Taka jest idea haseł, żeby bez niego nie dostać się do zawartości.
Posted 16 February 2014 - 12:09
Ale wszystko zostało przeprowadone na świeżym systemie, na którym nie zgrywalem jeszcze kopii. Próbowałem hasła, które kiedyś używałem do zabezpieczania backupu jeszcze na poprzednik komputerze ale nie działa.
Posted 21 February 2014 - 09:50
Czyli jedyną opcją to łamanie hasła bruteforce'm czy jest jakaś inna możliwość?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users