Witam, ostatnio wymieniałem sobie sam wyświetlacz w iPhonie 5, wszystko poszło bez problemu jednak nie działa mi czujnik zbliżeniowy. Telefon jest w porządku, ponieważ sprawdzałem wyświetlacz na innym iPhonie 5. Przeczytałem, że przy wymianie LCD w iPhonach 4 była podobna sytaucja i wystarczyło zakleić/zamalować szkiełko od wewnątrz, tam gdzie jest czujnik. Zrobiłem tak w 5 i przez jeden dzień działało, a później znowu przestało. Czy ktoś wymieniał te wyświetlacze i ma jakiś trwały sposób na to?
Pozdrawiam

Nie działa czujnik zbliżeniowy po wymianie LCD
Rozpoczęty przez
piterek91
, 12 lut 2014 20:18
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 lutego 2014 - 20:18
Napisano 12 lutego 2014 - 20:37
W 4 jeszcze można było okleić dookoła czarną taśmą izolacyjną (cieniutkie paseczki) czujnik, żeby światełko z wyświetlacza do niego nie docierało.
Napisano 12 lutego 2014 - 23:00
Mogłeś uszkodzić taśmę ale na 99% nie zamontowałeś do nowego ekranu wszystkich elementów ze starego. Sprawdź to jeszcze raz. A jeśli wydaje Ci się, ze wszystko jest zamontowane prawidłowo to sprawdź ponownie
Nowy ekran prawdopodobnie nie ma wklejonej ramki na czujnik zbliżeniowy, a bez tego on nie zadziała. Poza tym na dłuższej śrubce od głośnika jest maleńki plastikowy dystans, który też powinien być zamontowany. Pomijam kwestie jakości ekranu, który kupiłeś.

Napisano 13 lutego 2014 - 10:15
Zamontowałem wszystkie elementy oprócz tego dystansu, ponieważ nie wiedziałem jak go wsadzić z powrotem. Ale raczej to nie powinien być problem. Spróbuję dokładniej zamalować szkiełko markerem, może to pomoże.
Napisano 13 lutego 2014 - 12:51
Raczej nie pomoże, a tylko zaszkodzi.
Napisano 01 marca 2014 - 10:32
Czy wymiana jest skomplikowana i czy łatwo jest coś uszkodzić podczas wymiany ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych