Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Samsung Galaxy s3 vs iPhone 5

• Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 12 February 2014 - 17:34

Witam. Mam do Was prośbę abyście mi pomogli. Więc tak na tym forum często bywam, ale tylko przeglądam mało się udzielam. Chodzi o to, że posiadam galaxy s3 i zastanawiam się czy by nie spróbować iPhone'a 5? I wgl iosu;) z system mialem do czynienia i mi nie przesadza. Pytanie do Was i może do kogoś kto zrobił ową zamianę, czy na codzień 4 cale w ipku nie przeszkadza względem sgs 3? Przede wszystkim o to mi chodzi, bo nie ukrywam że lubię duże wyświetlacze i nawet wielkość nota 2 mi nie przeszkadza. Ale do brzegu, dużo koezystam z: net, muzyka, sms, yt. Sporadycznie gry ale jednak od czasu do czasu coś wymagającego i zdjęcia też czasem ale lubię dobrą jakość a sgs mi ją zapewnia; ) pytanie czy warto zmienić s3 na iPhone 5? Czy odczuje jakąś różnicę i wgl? Pomóżcie bo ostatnio się nakręciłem na iPhone'a; )

#2 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 12 February 2014 - 17:46

Dla mnie iphone 5 we wszystkim jest lepszy od s3 tyle ze ma mniejszy wyświetlacz. Mi 4" w ogole nie przeszkadzają a w sumie dzieki nim telefon jest bardzo poręczny

#3 ciekawski

ciekawski
  • 1100 posts

Posted 12 February 2014 - 21:16

Pytanie do Was i może do kogoś kto zrobił ową zamianę, czy na codzień 4 cale w ipku nie przeszkadza względem sgs 3?

Lol co to za pytanie, przeciez to ty chcesz zmieniac a nie ktos z forum, jednemu to nie zrobi roznicy, a inny sie meczyl itd.
Kolejny debilny temat jakich tu jest masa...

#4 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 12 February 2014 - 22:02

Łał spostrzegawczy jesteś...zapytałem ogólnie, względem kogoś kto się właśnie przesiadł z s3. Bo nie mam na codzień iP5 więc nie wiem jak będzie się używało. Aa logiczne że kolej rzeczy jest taka, że jakbym się zdecydował to pierwsze sprzedaż s3 a później zakup iPhone'a. Więc stąd pytanie

#5 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 12 February 2014 - 23:11

Logiczne że 5 jest lepszym telefonem pod każdym względem od sgs3. Czekam na temat czy warto zamieniać nokie 3310 na iPhone 5s. Serio, co raz głupsze tematy powstają na tym forum...

#6 Warcomx

Warcomx
  • 93 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 February 2014 - 23:23

@smartfonomaniak, wybór jest prosty. iPhone jest zdecydowanie lepszy. Nie widzę niczego w czym s3 byłby lepszy. No może jedynie na papierku, te 4 rdzenie groźnie wyglądają, jednak hulają bardzo przeciętnie.

#7 smartfonomaniak

smartfonomaniak
  • 65 posts

Posted 13 February 2014 - 08:39

Jeżeli chodzi o rdzenie to one tzn ich ilość nie robi na mnie wrażenia, bo wiem że ios jest tak zrobiony że na dwóch hula jak szalony; ) to nie będę zawiedziony po takiej zamianie? Czy czekać na nowego iPhone'a z większym ekranem ?;) i się wtedy wykosztować, sam nie wiem...

#8 wieslawo

wieslawo
  • 3698 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 13 February 2014 - 09:17

Ktoś kto się przesiadł przesiadł się dlatego że przesiąść się chciał bo coś mu nie odpowiadało w jego obecnym telefonie. Skoro Tobie Galaxy S3 odpowiada a kieruje Tobą tylko ciekawość to tutaj nie ma dobrej odpowiedzi. Sam musisz odpowiedzieć, czy ciekawość to wystarczający powód. Ci co się przesiedli odpowiedzą, że tak owszem, warto ALE oni chcieli iPhone nie Galaxy a tacy, którzy nie przesiedli się...tych tu raczej niewielu. Ale jako, że stoję sobie pośrodku bo nie używam ani Galaxy ani iPhone to postaram się pomóc. System jak widać nie jest dla Ciebie zaletą ani wadą. On po prostu jest a Android w niczym Ci nie przeszkadza. Więc tutaj argument systemu odpada. Aplikacje - Google Play i AppStore idą łeb w łeb. Wielkość - jeżeli lubisz duże ekrany to iPhone ze swoimi cudacznymi 4" prawie na pewno Cię rozczaruje. Nie są to "prawdziwe" 4". Na szerokość jest to ciągle to co znane było od pierwszego iPhone. Wyświetlacz nie jest większy...jest wyższy. Obudowa. Co kto lubi. iPhone 5 ma swoje problemy z farbą zwłaszcza w wersji ciemnej. Plastik Galaxy dla jednych tandeta a dla innych nic strasznego. Tobie nie przeszkadza. Więc zostaje? To co było od początku. TWOJA CIEKAWOŚĆ. Nie masz zastrzeżeń do Galaxy S3, nie ma w nim niczego co by Ci przeszkadzało nie masz niczego, gdzie remedium na bolączki byłaby zmiana systemu na inny.

#9 Mikir2

Mikir2
  • 618 posts
  • SkądŁódź,PL / UK

Posted 24 February 2014 - 12:14

Prosta odpowiedz bo mialem oba:) sgs3 byl u mnie miesiac, iphone 5 jest juz ponad rok i nie mam zamiaru go zmieniac:), tych telefonow nie ma co porownywac, komfort pracy to porazka, moj ojciec posiada rowniez sgs3 i czeka tylko na koniec umowy zeby zmienic tego zloma na iphone 5, moja mama iphona 4 jak papa sie do niego czasem dorwie to mowi ze jej telefon pracuje lepiej niz jego nowszy sgs3 ,a juz to mowi samo za siebie.

#10 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 24 February 2014 - 12:22

Rownież sgs3 nie polecam. Cos odpalisz i restart launchera.

#11 Mikir2

Mikir2
  • 618 posts
  • SkądŁódź,PL / UK

Posted 24 February 2014 - 20:54

kolega sie przesiasc chce na ip5 , mysle ze bedziesz bardzo zadowolony, warto doplacic roznice w cenie bo komfort i jakosc to zupelnie inna bajka:)

#12 Aquo

Aquo
  • 507 posts

Posted 24 February 2014 - 21:17

Oczywiście, że iP5 jest lepszy. Przy GS4 i iP5, albo iP5S i GS5 można by było myśleć, ale w tym wypadku nie ma o czym:)

#13 Mikir2

Mikir2
  • 618 posts
  • SkądŁódź,PL / UK

Posted 24 February 2014 - 21:26

Najlepiej kolego przetestuj sam:) na zadnym forum nie uzyskasz w 100% obiektywnej opinii :) ja przetestowalem i wiem co odpowiada mi bardziej:)

#14 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 24 February 2014 - 21:51

Oczywiście, że iP5 jest lepszy. Przy GS4 i iP5, albo iP5S i GS5 można by było myśleć, ale w tym wypadku nie ma o czym:)

Rocznikowo i wydajnosciowo (niestety tylko w benchu) GS3 to rywal iP5 a GS4, iP5S. A, ze realia sa takie, ze nawet 4S dziala lepiej od GS4 i spokojnie mozna zaryzykowac, ze od GS5 tez bedzie to juz powinno dawac do myslenia w co sie lepiej wyposazyc.

#15 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 24 February 2014 - 22:01

Homer w wydajności gpu to ip5 jest sporo mocniejszy od s3

#16 Mikir2

Mikir2
  • 618 posts
  • SkądŁódź,PL / UK

Posted 24 February 2014 - 22:07

Sama prawa Witek, sam wiesz:D to co na papierze wyglada w przypadku samsunga pieknie i lepiej niz u appla ale uzytkowanie codzienne i praktyka to juz zupelnie inna bajka :)

#17 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 24 February 2014 - 22:08

I tylko i aż w GPU;) Procek ma troche slabszy, a ram to chyba oba lpddr2 po 1GB na łeb.

#18 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 25 February 2014 - 08:01

Po co w Apple super mocne cpu jak wszystko jest renderowanie przez gpu

#19 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 25 February 2014 - 10:22

Nie wszystko. Np. zaden odtwarzacz na iOS mkv/divx nie ma akceleracji gpu (brak API) i dekoduje z CPU. Z filmem fHD A6/A6X ledwo daje rade, ale tylko do rozmiaru 7-8GB. A jeszcze skads trzeba wziac moc, zeby taki obraz przeslac AirPlay'em do ATV. I wtedy leżysz.

#20 Ernest05

Ernest05
  • 829 posts
Posted 25 February 2014 - 13:35

A tego nie wiem dzieki ze mnie uświadomiłes :) mysle ze a7 dałoby radę :)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users