Witam, zakupiłem rozbitego iphona 4, który był wykrywalny przez itunes w trybie awaryjnym, tak mówił sprzedający, jak telefon przyszedł to telefon rozłożyłem i złożyłem dokładnie, udało mi się go uruchomić i trzeba było go aktywować, ale miał simlocka i tym też się zajmowałem, wysłałem imei żeby mi sprawdzili na jaką sieć ma simlocka, biorę telefon do ręki, a on wyłączony i nie chce się włączyć, próbowałem też odpiąć baterie i podłączyć pod ładowarkę, lecz nic to nie dało, itunes go wykrywa w trybie awaryjnym i jak chce go odtworzyć to wyskakuje błąd 4014, co mam w tej sytuacji zrobić, dziwna sytuacja... dodam jeszcze że jak już działał to niechcący odpiąłem baterie na włączonym telefonie, lecz jak podpiąłem spowrotem to normalnie się włączyć, więc raczej to nie ma nic wspólnego. Jeżeli chodzi o moją znajomość to androidy ogarniam tak na 4 w skali od 1 do 6, sprzętem jakim dysponuje to standardowe narzędzia do telefonów, alkohol, zwykła suszarka, lutownica zwykła, nie wiem czy to istotne, rozbierałem pare razy już różne iphony, więc wszystko na pewno dobrze złożyłem, programy mam standardowe, itunes w sumie tylko. Dziękuję i Pozdrawiam

iphone 4 - błąd 4014
Rozpoczęty przez
dawid9999
, 12 lut 2014 17:03
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12 lutego 2014 - 17:03
Napisano 12 lutego 2014 - 17:30
How to Fix iTunes Error 4014/4013 and Upgrade Your iPhone Successfully szkoda że google nie ogarniasz na te 2 nawet.
https://www.google.c...=UTF-8&oe=UTF-8
https://www.google.c...=UTF-8&oe=UTF-8
Napisano 12 lutego 2014 - 17:46
nie rozumiem tego, angielski u mnie jest slaby, a tlumacze slabo tlumacza, moglby ktos po skrocie opisac jak to zrobic mysle ze to sie przyda innym, czy ten sposob aktualizuje mi oprogramowanie ? nie chcialbym tego za bardzo
Napisano 12 lutego 2014 - 17:52
Z tekstu wynika, że istnieje możliwość taka iż port w telefonie jest zepsuty lub kabel
Rozwiązywanie konkretnych problemów z uaktualnianiem i odtwarzaniem w programie iTunes
Rozwiązywanie konkretnych problemów z uaktualnianiem i odtwarzaniem w programie iTunes
Napisano 12 lutego 2014 - 22:33
A czy jest jakas inna metoda naprawy bo nie chce aktualizowac systemu bo telefon ma simlocka na sweden tele2 a nie znam wersji ios i moze geveyem bd dalo sie ominac simloka, czy ktos jest mi w stanie powiedziec dlaczego telefon normalnie dzialal, a potem przestal sie wlaczac i jest w trybie awaryjnym
- - - Połączono posty - - -
Czy da sie jakos sprawdzic wersje ios tego telefonu ktory dziala w trybie awaryjnym
Czy da sie jakos sprawdzic wersje ios tego telefonu ktory dziala w trybie awaryjnym
Napisano 13 lutego 2014 - 21:52
programem ibooty
Napisano 13 lutego 2014 - 22:20
mozna jakąś instrukcje ? jaką wersje mam wgrać ? da się jakoś sprawdzic jaką mam aktualnie wersje ? czego wgl tak sie stało ? prosze na prawde, jakos sie odwdziecze, jakies plusy na forum albo cos
Napisano 13 lutego 2014 - 22:25
omyłkowo napisałem iBbooty. Chodziło mi o iBackup. Podpinasz do tego programu telefon i pokazuje Ci informacje
Napisano 13 lutego 2014 - 22:33
o super, zawsze to sie dowiem czy moge go aktualizowac czy nie
zaraz dam znac co i jak
nie wykrywa go program.... telefon dziala w trybie awaryjnym, wiec pewnie dlatego
zaraz dam znac co i jak
nie wykrywa go program.... telefon dziala w trybie awaryjnym, wiec pewnie dlatego
Napisano 14 lutego 2014 - 11:11
Winą może też być port w kompie spróbuj podpiąć pod inny.
Napisano 14 lutego 2014 - 11:32
Znam sie na tyle i zrobilem to w pierwszej kolejnosci, chodzi mi o to jak sie dowiedziec jaki jest obecnie ios telefon sie nie wlacza i dziala w trybie awaryjny, badz wgrac nowy ios taki zeby go gevey obsluzyl bo jak go zaktualizuje to juz po wszystkim bo simlock 300 zl ale mysle ze najpierw trzeba sie dowiedziec jaki ios ma. Pomocy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych