Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Program Mail - wysyła jako spam...

• This topic is locked This topic is locked
4 replies to this topic

#1 hubkubas

hubkubas
  • 57 posts
  • SkądWarschau, Poland

Posted 12 February 2014 - 16:14

Witam Jest to moja trzecia próba rezygnacji z office i przejścia na programy mac, ale mam problem... Moja praca polega na wysyłaniu dużej ilości ofert tzn maila z opisem usług i pliku w pdf prezentującego firmę. Generalnie na 10 wysłanych maili zawsze co najmniej 1 osoba prosi o dalsze informacje. Ale od dwóch tygodni czyli od momentu przejścia na Mail nikt się nie odzywa, pomyślałem sobie że może taki okres ferie itp. Dziś wreszcie ktoś napisał, ale z informacją, że mój mail wpadł mu do spamu. Myślę sobie, że to może jest powód milczenia potencjalnych klientów. Czy mogę jakoś sprawdzić czy to Mail wysyła moje maile jako spam? Nie chcę znowu wracać do offica :(... ps. bez obawy nie rozsyłam spamu, proponuje wysocespecjalistyczne usługi inżynierskie :) do specjalnie wybranych firm... dziękuję za pomoc i pozdr - Hubert

#2 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 12 February 2014 - 16:39

To nie Mail oznacza Twoje wiadomości jako spam. Na większości serwerów pocztowych wdrożone są mechanizmy ochrony przed spamem, które korzystają z serwisów informujących o źródle spamu. Twój adres lub Twój serwer dostał się na czarną listę i dlatego masz takie problemy.

#3 hubkubas

hubkubas
  • 57 posts
  • SkądWarschau, Poland

Posted 12 February 2014 - 17:15

Dziękuję za odpowiedź, ale jak to sprawdzić dokładnie tzn wpisałem swój adres na:Email Blacklist Check - See if your server is blacklisted
i wyszło mi - Listed 0 times with 3 timeouts

Ale w sieci znalazłem że trzeba sprawdzać po IP, a nie po adresie. A ja IP mam chyba zmienne bo mam wszystko na az?

h.

#4 JerryEvo

JerryEvo
  • 3921 posts
Posted 12 February 2014 - 17:27

Na czarnej liście może być Twój adres e-mail, domena, z której korzystasz, serwer pocztowy, z którego korzystasz - jest niemało opcji. Poza tym program pocztowy odbiorcy mógł także oznaczyć pocztę jako spam na podstawie jej treści. Ja na przykład mam regułę w poczcie, że wszelkie wiadomości zawierające "wyrazić zgodę" lecą do spamu, a pewnie stosujesz się do Ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną i pytasz o zgodę na przesłanie oferty pełnej, nie? ;)

#5 hubkubas

hubkubas
  • 57 posts
  • SkądWarschau, Poland

Posted 12 February 2014 - 19:48

OK dostałem z AZ odpowiedź, że niby podając adres www do swojej firmy w stopce powoduję, że moje maile wpadają do spam... Ale mam teraz inny problem tzn zacząłem korzystać z open offica. Nie wiem czemu kopiując 10 adresów mailowych do UDW Mail nie chce mi wysłać wiadomości mówi, że " te adresy" prawdopodobnie nie jest prawidłowym adresem email. Sprawdź adres i spróbuj ponownie. Kiedy ja naciskam wyślij mimo to wtedy Mail odpowiada: Serwer „mail.*****.pl” odrzucił adres „adresy mailowe....”. Odpowiedź z serwera:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users