Czy znacie jakiś rozsądny zamiennik dla Findera?
Posted 12 February 2014 - 10:14
Posted 12 February 2014 - 10:24
Może spróbuj rozszerzeń Findera: XtraFinder lub TotalFinder
W przeszłości używałem Forklift oraz PathFinder
Do obu się zraziłem
ForkLift miewał problemu z kopiowaniem polegające na losowych błędach (-36 jeśli dobrze pamiętam).
PathFinder potrafił zgubić kilka plików przy kopiowaniu
Aktualnie używam Finder+XtraFinder i sobie chwalę.
Posted 12 February 2014 - 13:25
czyli sortowanie wg dwóch filtrów. W Finderze można tak albo tak.
Nieprawda.
Masz przecież arrange by i sort by, które są niezależne.
Posted 13 February 2014 - 16:01
Nieprawda.
Masz przecież arrange by i sort by, które są niezależne.
A jak to zrobić? Bo jak klikam na nazwę kolumny Data zmian to sortuje wg dat niezależnie od rodzaju pliku. I vice versa...
Posted 13 February 2014 - 21:40
Posted 16 June 2015 - 23:44
A czy istnieje jakiś program, który pozwala na przypisanie komend typu- kopiuj, wklej, wytnij do prawego przycisku myszki? Szczerze powiedziawszy to najwygodniej jest mi bawić się w przenoszenie, kopiowanie, czy usuwanie plików za pomocą jedynie myszki, lecz niestety software mac'a nam to utrudnia. Czy słyszał ktoś z Was o takim programie?
EDIT
Zainstalowałem TotalFinder'a i pojawiły mi się pod PPM te komendy, tak więc sam sobie na pytanie odpowiedziałem Może i komuś się to też przyda, więc edytuję swój wcześniejszy post.
Edited by awakeman, 16 June 2015 - 23:57.
Posted 17 June 2015 - 00:12
A czy istnieje jakiś program, który pozwala na przypisanie komend typu- kopiuj, wklej, wytnij do prawego przycisku myszki? Szczerze powiedziawszy to najwygodniej jest mi bawić się w przenoszenie, kopiowanie, czy usuwanie plików za pomocą jedynie myszki, lecz niestety software mac'a nam to utrudnia. Czy słyszał ktoś z Was o takim programie?
EDIT
Zainstalowałem TotalFinder'a i pojawiły mi się pod PPM te komendy, tak więc sam sobie na pytanie odpowiedziałem
Może i komuś się to też przyda, więc edytuję swój wcześniejszy post.
Kopiuj/Wklej pod prawym klawiszem jest w Finderze przecież. Jak chcesz przenieść to kliknij prawym "Kopiuj" i przy wklejaniu przytrzymaj option (alt) i wtedy "Wklej" zamieni się na "Przenieś tutaj" (więc działa jak wytnij /wklej).
Nie potrzeba nakładek do tego.
A zamiast Total Findera jest XtraFinder, ma więcej opcji i jest za darmo.
Edited by Yellowfrog, 17 June 2015 - 00:14.
Posted 17 June 2015 - 13:51
Ja jako oldskoolowiec używam konsoli i mc
Jedyne co by mi się przydało to funkcjonalność synchronizacji wizualnej folderów takiej jak ma Total Commander na Windows, ktoś poleci jakiś program o podobnych możliwościach? Zautomatyzowane porównywanie folderów (i wgłą z pokazywaniem równic po obu stronach i kopiowaniem różnic na dowolne sposoby.
pozakadrem.pl
mba2010/13/2/128 rmbp2013/13/8/256 iphone 3g, iphone 4, xperia z1c Garmin Fenix 2 Garmin Fenix 3 sapphire
Posted 17 June 2015 - 21:49
Kopiuj/Wklej pod prawym klawiszem jest w Finderze przecież. Jak chcesz przenieść to kliknij prawym "Kopiuj" i przy wklejaniu przytrzymaj option (alt) i wtedy "Wklej" zamieni się na "Przenieś tutaj" (więc działa jak wytnij /wklej).
Nie potrzeba nakładek do tego.
A zamiast Total Findera jest XtraFinder, ma więcej opcji i jest za darmo.
Kolego, wstyd się przyznać, ale nie znałem tego tricku z klawiszem option... Dzięki.
Posted 30 June 2015 - 12:40
ak chcesz przenieść to kliknij prawym "Kopiuj" i przy wklejaniu przytrzymaj option (alt) i wtedy "Wklej" zamieni się na "Przenieś tutaj" (więc działa jak wytnij /wklej).
Wielkie dzięki koleżko za ten patent nie znałem go..
Posted 05 July 2015 - 22:13
ooooooooo.....
ile ja sie naszukalem jak to zrobic.......
dzieki Froguś !
pozdrawiam Skie
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users