Iphone 4s nowy, słaba bateria ios 7.0.4
Started by
alekx
, 11 Feb 2014 18:33
1 reply to this topic
Posted 11 February 2014 - 18:33
Witam serdecznie użytkowników.
Mam problem a co za tym idzie pare pytań do Was.
Otóż kupiłem około 2 tygodnie temu Iphone 4s nowego zafoliowanego, oczywiscie nie wiedząc za pierwszym razem go rozładowałem do konca lecz bateria o dziwo dobrze trzymała po dwa dni jak na smartphony około 6 h uzytkowania i 2 dni czuwania, grałem po np 10min i uciekało 1 procent, w nocy na czuwaniu 3 procent, ostatnio zrobiłem restore aby zaoszczedzić miejsca i udało sie 0,5 gb odzyskać
ale zauważyłem ( nie wiem czy przez to lub to ze znow niechcąco rozładowałem go do 2 procent) w nocy zaczeło uciekać po 7 procent, oczywiście te same ustawienia mam co na poczatku czyli wszystko po wyłączane nie korzystam z 3g tylko z wifi, i tutaj problem bo od tego momentu gram np 10min i ucieka mi 9 procent, tylko odpale aparat odrazu jeden procent, wejde na YT to filmik 2 min i 2 procent ucieka, rozmowa miniutowa 2 procent. Troche mnie to zaczeło wkurzać dzisiaj mam np 70 procent przy 1,57 h/22 h, a grałem moze z 15 min łącznie z 2 sms i dwa połaczenia po 1 min, . Wydaje mi sie ze bateria zaczeła szybciej uciekać i sie rozładowywać, na neta wejde to odrazu procent leci i co minuta prawie kolejny w grze to samo. Pobrałem program Baterry coś tam i wykazuje iż na pełnej baterii około 5 h na grach powinien wytrzymać. Nadmieniam ze non stop od 90 -100 procent wykorzystywana jest pamiec co mam wszystko powyłączane w tle. Myśle ze nawet 8 h w użyciu nie wytrzyma. Powiedzcie co moze być przyczyną ten restore ? zle sformatowana bateria na poczatku ?
Jak u Was wyglada poziom rozładowywania baterii? ile wam wytrzymuje
co radzicie ?
serwis czy jeszcze raz restore bez przywracania ?
Nie wiem moze to normalne to moj pierwszy iPhone.
Dzięki za jakąkolwiek odpowiedz lub rade.
Posted 11 February 2014 - 20:26
Spróbuj jeszcze raz restore. Jeśli chcesz przeczyścić tel to użyj phoneclean zamiast restore
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users