Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

ATV4 - zaczynamy plotkować.....

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
50 odpowiedzi w tym temacie

#1 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 20:46

Witam,

Wielu z was czeka zapewne na nowe ATV....
Z dnia na dzien coraz więcej informacji spływa na temat nowego ATV.

LINK

Dołączona grafika

Pozdrawiam

GAMA007

c.d.n.

#2 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 20:48

App Store pożądany w atv4 :-)

#3 zakino

zakino

• 10 510 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 20:48

Oczywiście :)

#4 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 10 lutego 2014 - 21:14

Jeśli umożliwią tworzenia aplikacji przez developerów wszystkich, to wykoszą całą konkurencję moim zdaniem.

#5 nemonick

nemonick
  • 129 postów
  • SkądManchester/Wroclaw

Napisano 10 lutego 2014 - 21:48

i pozostaje sie modlic zeby nie posiadalo wady 3 :( wady dla nas uzytkownikow, zeby jednak dalo sie w miare szybko zlamac :)

#6 EMU

EMU
  • 2 372 postów

Napisano 10 lutego 2014 - 22:03

Ja tam nie uważam tego za wadę:-)

#7 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 01:13

Procesor A7, 2 GB RAM, modele 16, 32, 64 i 128 GB PCI-E. W polączeniu z iPhone 5S bedzie konsolą do gier.

#8 franz84

franz84
  • 238 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 10:21

równie dobrze może to być coś mocniejszego. Jakaś hybryda mac mini i apple tv wszystko pod iOS oparte na A8 (ponoć już niedługo go zaczną produkować)

#9 wojtkow

wojtkow

• 6 767 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 10:43

Patrząc na "sukces" androidowej OUYA to nie wiem czy Apple będzie chciało się ładować w rynek konsol. Bo tu nie ma zmiłuj, albo budujesz prawdziwą konsolę, albo giniesz. W mojej ocenie bardziej prawdopodobne jest, że ATV4 będzie miało ekran (czyli stanie się iTV) niż, że zostanie zamienione w konsolę. Ewentualny sklep z aplikacjami jest możliwy raczej jako coś w stylu sklepów dla różnych Smart TV, gdzie aplikacje ograniczają się de facto do dedykowanych przeglądarek zasobów i widżetów.

#10 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 11 lutego 2014 - 10:45

Nie ma potrzeby by Apple TV stało się konsolą-wystarczy iPhone lub iPad podłączony przez AirPlay. Moim zdaniem produkt jest dobry - jedyne czego brakuje to otwarcia go dla deweloperów i dodania większej pamięci na programy i dane.

#11 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 11 lutego 2014 - 12:01

Ewentualny sklep z aplikacjami jest możliwy raczej jako coś w stylu sklepów dla różnych Smart TV, gdzie aplikacje ograniczają się de facto do dedykowanych przeglądarek zasobów i widżetów.

Wystarczy aby był dostęp do polskich zasobów VOD a było by super :)

#12 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 11 lutego 2014 - 12:06

Ewentualny sklep z aplikacjami jest możliwy raczej jako coś w stylu sklepów dla różnych Smart TV, gdzie aplikacje ograniczają się de facto do dedykowanych przeglądarek zasobów i widżetów.

Skoro zrobili dla AppleTV oddzielną kategorię na stronie, to myślę, że mogą też zrobić oddzielną kategorię w App Store i udostępnić tworzenie aplikacji każdemu.

#13 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 lutego 2014 - 12:49

Nie ma potrzeby by Apple TV stało się konsolą-wystarczy iPhone lub iPad podłączony przez AirPlay. Moim zdaniem produkt jest dobry - jedyne czego brakuje to otwarcia go dla deweloperów i dodania większej pamięci na programy i dane.

Niestety poziom opoznienia obrazu psuje frajde z gry a koniecznosc spoglądania na ekran iPhone/iPad w celu trafienia w przycisk podwaza sens wyswietlania obrazu na TV. Chyba, ze ktos ma pad'a to przynajmniej jeden problem ma z glowy.
Z drugiej stronh gdyby Apple TV mialo stac sie konsola, tego poziomu co iPhone/iPad to musieliby co roku ja odswiezac z nowymi prockami A6/A7/A8 itd. zeby mogly powstawac nowe gry. Czyli 500 zl co rok, nikt na to nie pojdzie jesli mozna miec za 1500zl PS'a lub xklocka na 7 lat a raczej nie ma sensu nawet porownywac mozliwosci graficznych PS4 z iPhonem.
Pozostaje zatem pomysl z uruchamianiem wiekszej ilosci aplikacji, czyli po prostu zrobienie z ATV normalnej przystawki smart tv. W telewizor poki co nie wierze. To tez dziedzina preznie idaca do przodu, wymagajaca dynamicznej zmiany cen a Apple nie jest znane z obnizania cen swoich produktow do dnia wypuszczenia nowego modelu (czyli conajmniej rok). Malo tego, samsung juz sam oddzielil Smart TV od matrycy w obudowie (samsung evolution kit), wiec poszedl na reke klientom, ktorzy dla nowego bajerku nie chca pozbywac sie rocznego TV o bardzo dobrych parametrach obrazu.

#14 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 11 lutego 2014 - 12:56

Jeśli otworzą AppleTV na aplikacje to nie będzie potrzeby przesyłania całego obrazu co wyeliminuje problem opóźnień.

#15 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 11 lutego 2014 - 12:59

Czyli dalej bedzie to zewnetrzne pudelko (albo nawet gwizdek jak Chromecast) z dodatkowa mozliwoscia uruchamiania aplikacji, moze nawet prostych gierek typu angry birds, ale konsola sie to nie stanie.

#16 JerryEvo

JerryEvo
  • 3 921 postów
Napisano 11 lutego 2014 - 13:03

Wszystko zależy od definicji konsoli. Jakoś niezbyt mi się marzy by AppleTV było AppleGame - jako uboczna funkcjonalność - proszę bardzo. Ale generalnie brakuje mi prostej metody na dodawanie aplikacji i serwisów bardziej nam lokalnych.

#17 Marriu-4088b2fcfa

Marriu-4088b2fcfa
  • 802 postów

Napisano 13 lutego 2014 - 18:11

Jeśli otworzą AppleTV na aplikacje to nie będzie potrzeby przesyłania całego obrazu co wyeliminuje problem opóźnień.

Najcenniejsza uwaga jaką wyczytałem. Tylko czy Apple usłyszy???

#18 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 24 kwietnia 2014 - 06:54

Witam,

nowe-apple-tv-z-siri-na-pokladzie

Pozdrawiam

GAMA007

#19 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 26 sierpnia 2014 - 20:11

W tym tempie to Apple TV 4 powstanie w 2015. Ja sie przymierzam do zakupu, ale chyba poczekam, bo skoro ATV 3 wyszlo w 2012 roku to chyba już czas na nowy model.

#20 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 30 września 2014 - 11:37

Zastanawiam się nad zakupem atv 3… Czy wiadomo coś więcej na temat prezentacji atv 4 w październiku? Chodzi mi o jakieś pewne/potwierdzone informacje. Nie wiem, czy czekać z zakupem atv...

#21 iAndrzej

iAndrzej
  • 932 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 30 września 2014 - 12:58

Zastanawiam się nad zakupem atv 3… Czy wiadomo coś więcej na temat prezentacji atv 4 w październiku? Chodzi mi o jakieś pewne/potwierdzone informacje. Nie wiem, czy czekać z zakupem atv...

Pewną i potwierdzoną informacją jest to że jutro jest 1 października.
Mogę Cię pocieszyć że moim zdaniem jak owe pudełeczko pokaże się przed gwiazdką tego roku to naprawdę będzie cud.

Ale jak czytam cały wątek między innymi polegający jak ATV4 będzie wyglądało to mam takie przeczucie że będzie podobne do AExtreme lub TC.
Dołożą wyjście HDMI i odpowiednie oprogramowanie i będziemy mieć 2 w jednym z tym że jedno będzie z dyskiem twardym.
Czysta oszczędność.
W tym roku nie było aktualizacji AE i TC więc może będzie wielka rewolucja.
Ja ze swojej strony nie miałbym zastrzeżeń (mimo że już mam TC)

#22 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 30 września 2014 - 18:43

Pewną i potwierdzoną informacją jest to że jutro jest 1 października.
Mogę Cię pocieszyć że moim zdaniem jak owe pudełeczko pokaże się przed gwiazdką tego roku to naprawdę będzie cud.

Ale jak czytam cały wątek między innymi polegający jak ATV4 będzie wyglądało to mam takie przeczucie że będzie podobne do AExtreme lub TC.
Dołożą wyjście HDMI i odpowiednie oprogramowanie i będziemy mieć 2 w jednym z tym że jedno będzie z dyskiem twardym.
Czysta oszczędność.
W tym roku nie było
aktualizacji AE i TC więc może będzie wielka rewolucja.
Ja ze swojej strony nie miałbym zastrzeżeń (mimo że już mam TC)

Trochę mnie zmartwiłeś :P. Właśnie przymierzam się do zakupu tc

#23 Burczyk

Burczyk
  • 662 postów

Napisano 18 października 2014 - 00:37

No i po prezentacji nic na temat ATV4 :( Chyba kupię ATV3 a jak wyjdzie ATV4 to podlaczę go do 2 telewizora :)

#24 opa_pl

opa_pl
  • 411 postów

Napisano 18 października 2014 - 20:39

No i po prezentacji nic na temat ATV4 :( Chyba kupię ATV3 a jak wyjdzie ATV4 to podlaczę go do 2 telewizora :)

Identyczny plan pojawił się w mojej głowie. Jedyne, czego chciałbym od atv4 to możliwość strumieniowego odtwarzania filmów z dysku sieciowego. W przypadku atv3 trzeba korzystać np. z ipada...

#25 GAMA007

GAMA007
  • 1 394 postów

Napisano 18 października 2014 - 21:11

Witam, ja ten plan wdrożyłem już jakiś czas temu i działa:) Pozdrawiam GAMA007

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych